Patent laat waarschijnlijk PlayStation 5 Pro techniek zien

Er is een document verschenen waaruit zou blijken dat Sony al met een PlayStation 5 Pro bezig zou zijn.

Het document welke een nieuw patent laat zien, is door T3 gevonden, laat zien dat Sony met een console bezig is welke een dubbele GPU zou bevatten. Dit was al eerder het geval met de PlayStation 4 Pro, en het zou ons niet verbazen dat Sony een soortgelijk apparaat in de toekomst zal uitbrengen.

Het patent beschrijf onder andere dat een grafische kaart gebruikt zal worden om mooiere beelden en effecten te produceren, terwijl de tweede kaart ingezet wordt om het beeld in een hoge resolutie te laten draaien. In concept zou de PlayStation 5 Pro dan een resolutie van volledig 4K in combinatie met 120 frames per seconden aan kunnen of 8K in 60fps.

Hoewel dit klinkt als goed nieuws, moeten we nog niet te vroeg juichen, aangezien het hier om een patent gaat. Het zal ons niet verbazen dat Sony in de toekomst met een krachtigere console gaat komen, maar dit zal nog enige tijd duren voordat deze zou moeten verschijnen. Bij de PlayStation 4 en de Pro variant zat namelijk ook een aantal jaren tussen. De tijd zal leren waar Sony werkelijk mee gaat komen in de toekomst.

Ook interessant
Sackboy: A Big Adventure heeft multiplayer update gekregen
NL / EN