PES heet vanaf dit jaar eFootball

Konami heeft bekend gemaakt dat de aankomende PES-game de naam eFootball gaat krijgen en deze game zal free-to-play zijn.

De voetbalgame wordt ontwikkeld in Unreal Engine en moet ergens deze herfst uitkomen op Steam, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X en S en Xbox One. Op een later moment komt de voetbalgame ook naar iOS en Android.

Ergens na de lancering wordt ook cross-platform play toegevoegd, maar cross-generation play is al vanaf lancering beschikbaar. Hieronder is een roadmap te zien met de content die Konami in petto heeft. Zo zijn op lancering lokale wedstrijden met teams als FC Barcelona, Juventus, FC Bayern en Macnhester United gratis speelbaar. Later moeten er ook andere teams en modi beschikbaar komen, al kan sommige content ook betaald zijn.

Konami legt veel nadruk op een techniek genaamd Motion Matching. Hiermee moet de animatie van spelers in eFootball realistischer worden. In totaal zitten er in de game vier keer neer animaties dan in voorgaande delen. EA legt met Fifa 22 de nadruk op hetzelfde idee, maar dan met een techniek genaamd Hypermotion.

De afgelopen jaren heette de gamereeks al eFootball PES, maar vanaf dit jaar laat het bedrijf het PES-gedeelte uit de naam vallen. eFootball zal free-to-play zijn en beschikbaar komen op PC, consoles en mobiele apparaten. In augustus zal Konami meer informatie onthulen over de game.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x