PlayStation 4 en Xbox One-versie van Cyberpunk 2077 ziet er beschamend slecht uit

Iedereen kijkt uit naar Cyberpunk 2077, en de game is wellicht een van de populairste titels van dit jaar. Toch maakt de game niet echt een goede indruk op de originele PlayStation 4 (phat en slim) en Xbox One console.

Het is geen geheim dat ontwikkelaar CD Project Red de game heeft ontwikkeld met het oog op de next-gen consoles. Toch brengt het de game naar de originele PlayStation 4 en Xbox One consoles, en deze zien er niet zo geweldig uit. Misschien is dit zelfs nog een understatement…

Het is daarnaast al algemeen bekend dat de game op alle platformen kampt met hardnekkige bugs en glitches. Op de PC ziet de game er ondanks deze problemen wel geniaal mooi uit, al moet je de beschikking hebben over flinke hardware. Op de PS4 en Xbox One heeft de game een belachelijke downgrade gekregen, zo lijken NPC’s meer op wandelende kubussen, die pas hun vorm krijgen als je een aantal meters in de buurt bent. Ook kent de PS4 en Xbox One een erg lage resolutie, belabberde framerate (rond de 20fps) en andere storende gamebreaking factoren.

Cyberpunk 2077 ziet er op de PlayStation 4 Pro en de Xbox One X dan wel weer fatsoenlijk uit, aangezien deze een stuk meer krachtig zijn qua hardware dan de originele console versies. Toch vindt je ook in deze versies van de game de nodige bugs en glitches.

We mogen hopen dat CD Project Red binnenkort op de proppen komt met een flinke update die al deze zaken oplossen, want op dit moment voelt de game meer aan als een domper op de oudere consoles.

Ook interessant
IO Interactive maakt alle locaties Hitman 3 bekend
NL / EN