Tijdens een interne presentatie heefy Sony het verschil in laadtijd laten zien tussen de Playstation 4 Pro en hun toekomstige console (vermoedelijk de Playstation 5?).

Een redacteur van The Wall Street Journal, Takashi Mochizuki, plaatste een korte video van de presentatie op Twitter, waarin je verschil van laadtijden kunt zien. Hiervoor gebruikte Sony de in-game engine van Marvel’s Spider-Man.

De game laat zien dat het op de PS4 Pro in 8.08 seconden ingeladen is, terwijl ditzelfde proces op de PS5 slechts 0.83 seconden duurt. Tijdens diezelfde presentatie bevestigde Sony-ceo Kenichiro Yoshida tevens dat het blijft werken aan relaties met externe ontwikkelaars.

Als we diverse geruchten moeten gaan geloven zal de PlayStation 5 in 2020 verschijnen. Sony zelf geeft aan ondersteuning te geven aan ‘ray-tracing’, 8K-resolutie en zal de console een SSD-schijf en ‘backwards compatibility’ bevatten.

Hieronder check je het filmpje:

5 reacties

  1. Avatar
    Anoniem

    Dat boeit me totaal niet. schiet altijd met ak-47 in shooters en die laad prima. Daarnaast weten we ook nog niet wat voor damage en kogels er in zo’n Playstation 5 zullen gaan en zolang we dat niet weten zijn laadtijden vrij irrelevant.