Wat een tof Pokémon Go event had moeten worden, is uitgelopen op een flop. In het Grant Park in Chicago werd op 22 juli het Pokemon Safari event gehouden. Het event werd echter net zo succesvol als een Magikarp die splash gebruikt.

In Europa stond de Pokémon Safari ook te gebeuren. Op 12 augustus hadden tal van koters en fanatici hun geliefde Pokémon kunnen vangen op het event in Amstelveen. Het event in Chicago had echter te kampen met duizenden bezoekers die geen verbinding konden maken met de Pokémon Go app. De lokale infrastructuur bleek de grote groep bezoekers niet te kunnen verwerken. Om het goed te maken kregen de bezoekers het entreegeld terug van Niantic en ook kregen ze nog een aantal bonussen. Ze kregen onder andere langer de tijd een Legendarische Pokémon te vangen en kregen dubbel de hoeveelheid stardust en candy.

Of en wanneer het safari-event naar Europa komt is nog de vraag. Voorlopig is het event uitgesteld om problemen zoals in Chicago te voorkomen. Hopelijk voelen bezoekers zich dan als een vis in het water, in plaats van als een splashende magikarp op het land.