Port Royale 4 is nu verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, in 2021 verschijnt een versie voor de Nintendo Switch.

Uitgever Kalypso Media en ontwikkelaar Gaming Minds Studios maken bekend dat de scheepvaartsimulatie Port Royale 4 vanaf vandaag verkrijgbaar is.

Port Royale 4 is de ultieme scheepsimulatie en biedt toegang tot een speelplaats van 12 miljoen vierkante kilometer vol ongerepte 17e-eeuwse Caribische landschappen om te verkennen en je in te vestigen. In de game kunnen spelers ingewikkelde productielijnen uitzetten over meerdere territoria, terwijl ze opdrachten uitvoeren voor de onderkoning van hun land om roem te verdienen, rijkdom te vergaren en hun nederzettingen te upgraden met diverse schepen en gebouwen. De game is naast de Standard-editie ook verkrijgbaar als Extended-editie met digitale soundtrack en exclusieve in-game content.

Spelers die een meer actiegerichte ervaring wensen, kunnen er ook voor kiezen om rivaliserende naties aan te vallen en hun schepen en nederzettingen te veroveren. Maar daarbij moeten spelers wel oppassen voor piraten en kapers met vergelijkbare plannen. Voor het eerst in de serie biedt Port Royale 4 ook de optie om zeeslagen turn-based uit te vechten met maximaal 16 schepen, inclusief kanonnen en speciale tactieken die uniek zijn voor elk land.

Over Port Royale 4

  • Kies uit vier koloniale grootmachten: Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland, elk met verschillende voordelen en unieke gameplay-stijlen.
  • Speel vier uitgebreide campagnes voor één speler, die elk land volgen op weg naar suprematie.
  • Benoem een leider voor je avontuur en kies uit vier verschillende personageklassen: de Explorer, de Merchant, de Buccaneer en de Pirate – elk met hun eigen voor- en nadelen.
  • Initieer en beheer de handel met 60 Caribische steden in een enorme 3D-spelwereld. Blijf uit de buurt van kliffen, ondiep water en regio’s met stormachtig weer om je handelsroutes te optimaliseren.
  • Kies uit 50 gebouwen, waaronder 25 productielocaties, om goederen zoals rum te produceren. Bouw stadsgebouwen met buurteffecten om de productiviteit te optimaliseren en het algemene geluk van je burgers te beheren.
  • 18 historisch authentieke scheepstypen uit de late 16e en 17e eeuw.
  • Voer tactische, turn-based zeeslagen uit met krachtige kapiteins.
  • Licenties, bouwvergunningen, nieuwe gebouwen en schepen kunnen worden ontgrendeld door je reputatie binnen je land te vergroten.

Port Royale 4 is nu verkrijgbaar voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, in 2021 verschijnt een versie voor de Nintendo Switch.

Ook interessant
Dit zijn de PlayStation Plus games van januari 2021
NL / EN