PS5-discs in PlayStation 4 kan problemen opleveren

De PlayStation 5 is nog niet uit, maar de games voor de consoles zijn al wel beschikbaar. Het kriebelt dan natuurlijk om eens te experimenteren, maar vaak loopt dit uit in problemen.

Aangezien er al PlayStation 5 games beschikbaar zijn, zijn er gamers geweest die het spannend leek om een PS5 game disc in hun PS4 stoppen. Blijkbaar waren ze nieuwsgierig of de PS4 de PS5 disc zou kunnen lezen en of dat er dan misschien iets magisch zou gebeuren zoals dat ineens de PS4-versie van de game in kwestie speelbaar zou zijn.

Uiteraard kan de PlayStation 4 geen PS5 discs lezen en je krijgt ook zeker niet de PS4 versie van de desbetreffende game. Het is dan ook nutteloos om het te proberen en daarnaast kan het zelfs problemen opleveren. Vanwege het feit dat de PS4 de disc niet kan lezen, kan de console van slag raken en kan het gebeuren dat de console de disc niet meer uit zal werpen. De eject-knop op de console zal het dan ook niet doen en je zit daar ineens met een PS4 die voor eeuwig een PlayStation 5 game in zich heeft zitten… Ofja, eeuwig…

Gelukkig heeft de PS4 console aan de onderkant een manuele eject schroef die je kan gebruiken om de disc er alsnog uit te krijgen, al zal het wel flink pielen zijn om dit voor elkaar te krijgen.

Ook interessant
Call of Duty: Black Ops Cold War laat zich zien in launch trailer
NL / EN