De redactie over de hoogtepunten van 2015

Het jaar is weer bijna voorbij. Tijd voor StarGamers om de balans op te maken van het afgelopen gamejaar. Hieronder vind je dan ook de top 3 hoogtepunten van het afgelopen gameseizoen door de ogen van onze eigen redactie. Wij zijn natuurlijk ook benieuwd wat jouw hoogtepunten waren het afgelopen jaar, dus schroom niet en gooi ons omver met jullie reacties!


 

rowdy2

Rowdy

2015 is het jaar waarin ik met vol trots terug mag kijken naar het opzetten van StarGamers, dit samen met de mede redactieleden natuurlijk. Alleen een gamesite runnen is namelijk niet een makkelijk iets, en ik ben dan ook hartstikke dankbaar voor onze eigen league of nerds hier op StarGamers. In een dikke zes maanden tijd zijn wij uitgegroeid tot een gamingmagazine met maandelijks 15.000 unieke bezoekers. Een prestatie van onze redactie waar we zeer trots op mogen zijn. Wij blijven natuurlijk groeien en gaan steeds meer op zoek om onze eigen identiteit uit te breiden. 2016 wordt dan naar mijn mening ook het jaar van StarGamers!

En over het afgelopen jaar: Man, man wat was 2015 een degelijk jaar qua gaming. Ik heb zowel genoten op de Playstation 4 als op de pc. Hoewel ik persoonlijk wel vettere jaren heb meegemaakt, heb ik dit jaar maar één keer meegedaan aan een hype. Helaas was die hype ongegrond en was ik lichtelijk teleurgesteld in Star Wars: Battlefront. Ondanks dat de PS4 ongelooflijk sterk in zijn schoenen staat, ben ik stiekem toch jaloers op de Xbox-gamers, want zij hebben tenminste backwards compatibility gekregen voor hun console. Een functie die met de gamesbibliotheek van Playstation ook goed op dit platform paste. Al met al vind ik dat we niet mogen klagen. We hebben een shitload aan games voorbij zien komen, waarvan de een wat beter dan de ander. Daarom hieronder ook gelijk even mijn persoonlijke top 3 van 2015:

NUMMER 3

Call of Duty: Black Ops 3: Ondanks dat deze game een “miezerig” zeventje heeft gehad van mij, heb ik mijzelf erop betrapt dat ik wel de meeste uren in de nieuwe Black Ops heb gestopt. Daarom moet ik ook bekennen dat deze game dan ook in mijn top 3 moest komen van 2015. Het is het plezierige samenspel om samen met matties online te gaan knallen die deze shooter voor mij stiekem toch zo verslavend maakt. Ondanks dat de multiplayer heel vet is, vind ik de campaign niet echt heel boeiend in vergelijking met voorgaande delen in het Call of Duty universum. Gewoon verstand op nul, multiplayer (hardcore kill confirmed) aan en knallen maar!

https://www.youtube.com/watch?v=Tpm1yk3enzY

NUMMER 2

Batman: Arkham Knight: Ik ben een liefhebber van verhalende games en ik heb in 2015 weer een prachtig verhaal kunnen ontdekken in de nieuwe Batman game. Ondanks de kleine imperfecties (en de grote in de pc-versies) en de soms ietwat repetitieve Batmobile gameplay, was Arkham Knight toch een aardig pareltje. De game heeft zich door zijn sfeer urenlang kunnen boeien, en dankzij de diverse eindes in de game (je wilt namelijk het echte einde weten van onze vleermuis vriend) heb ik ook urenlang de diverse zijmissies gespeeld. Leuk dat Rocksteady Studios de game ook blijft voorzien van dikke DLC. Nieuwe skins voor de personages en Batmobile, maar ook diverse nieuwe missies die een andere kijk op het verhaal geven zijn gewoon tof uitgewerkt. Arkham Knight is een game die je eigenlijk niet mocht missen in 2015!

NUMMER 1

Metal Gear Solid: The Phantom Pain: Dé game waar ik het meest naar uitkeek het afgelopen jaar. Er werden diverse beloftes gedaan door Hideo Kojima en ik mag stellen dat de beste man ze aardig is nagekomen. Tactical Espionage is nog nooit zo vrij en open geweest dankzij de nieuwe sandbox aanpak in de game. Waar de voorgaande games nogal scripted en lineair waren is dit een echte verademing geworden. Ondanks dat blijft het verhaal voor nieuwelingen nog wel aardig vaag, en moet je de soms ietwat bizarre humor leuk vinden. Kun je daar doorheen prikken dan heb je naar mijn mening de vetste game afgelopen jaar te pakken.

 


LeoLeonardo

2015 was voor mij een bewogen jaar. De Xbox One kwam uit in september 2014, waardoor ik de Xbox One experience meer ging beleven in het jaar 2015. Vol verwachtingen ging ik het jaar 2015 tegemoet. Ik ben door sommige titels verrast en sommige titels lieten mij emotioneel gezien achter als een tienermoeder zonder geld. Het was soms huilen met de pet op en de kritiek was zeker gerechtvaardigd. Ik zie 2015 als een jaar waarin de laatste paar maanden een klein beetje is verbeterd qua games en andere randzaken. Wat ik daarmee bedoel te zeggen is dat één goede game het gemiddelde maar een klein beetje heeft opkrikt en zo mijn algehele indruk voor 2015 enigszins heeft beïnvloed. Ik heb gezien hoe de PS4 de markt heeft gedomineerd en als je kijkt naar de exclusives… och man. Ik kijk steeds vaker naar de PS4 en heb momenten dat ik denk: ‘had ik maar de PS4 gehaald’. Ik ben dit jaar voor het eerst echt geïntroduceerd met PC-gaming. Althans, iets wat zeker in de buurt komt. De MSI laptop waarop ik schrijf is geleend van Rowdy en ik heb spelletjes gespeeld met keyboard en muis. Toch even wennen met mijn controller vingertjes. Verder ben ik meer de Youtube gaming channels gaan kijken en heb hier en daar een subscription eruit gegooid. Sinds ik actief ben voor StarGamers ben ik veel serieuzer naar games gaan kijken. Ik durf meer te zeggen wat ik denk over games en koop bewust geen games voordat ik een review of tien heb gelezen/gezien. Kortom, ik ben veel volwassener naar games toe gegroeid en heb de gamingindustrie veel serieuzer in mijn blikveld genomen. Laten we van start gaan. Mijn top 3 games van het jaar 2015. LETSAAGOO!

NUMMER 3

Far Cry 4: Weetje wat het is met open world games: ”I love them like a fat kid likes cake”. Om Far Cry 4 te rechtvaardigen als mijn nummer 3 moet ik toch even een kleine dwergen shout out geven naar Far Cry 3. Far Cry 3 is tot dusver gewoon de beste Far Cry ever he. Het verhaal vond ik echt dik en zorgde ervoor dat ik zeer betrokken raakte met de main character. Daarnaast was het de gameplay zelf. De brutaliteit die er in is verwerkt komt sterk terug in Far Cry 4 en dat vertrouwde gevoel in een nieuw jasje was meer dan genoeg voor mij. Het nieuw jasje was allereerst de omgeving zelf: tussen de grote bergen in geïnspireerd door Tibetaanse omgevingen en de Himalaya’s. Het vertrouwde gevoel was dan de bad guy. Een oprechte psychopaat met maniakale trekjes. Zeer vertrouwd dus.

Daarnaast zat Far Cry 4 vol met kleine sidequests en naar mijn gevoel veel meer dan in Far Cry 3. Ik kon mijn geluk niet op en bleef maar bezig zijn met het spel. Een spel geïnspireerd door cultuur en folklore maken dit spel op sommige momenten echt even magisch. Beeldschone kwaliteit en keiharde actie maken dit voor mij de nummer 3 van het jaar 2015.

NUMMER 2

Battlefield 4: Ik hoor jullie al denken. Battlefield is toch geen 2015 titel? Nou in mijn beleving nog steeds wel. Ja, het spel is een paar jaar oud en ja, dit spel is overgebracht naar de next-gen consoles. Maar gebrek aan beter is dit de titel waarmee ik ontzettend veel plezier aan heb gehad. Even nadruk op GEBREK AAN BETER. Ik vond het qua shooters een ontzettend zwak jaar en heb zelfs op de afgrond gestaan van desinteresse voor shooters. Ik ga hier niet uitleggen wat de gameplay is en ook grafisch gezien ga ik er geen woorden aan vuil maken.

Weetje waar het om ging voor mij? Community gaming. Ik speelde op de Xbox 360 met Ermon en andere vrienden van ons. Uit Engeland, Nederland, Canada en de VS. Ik heb nog nooit zoveel lol gehad. Ik denk dat Ermon een klein beetje met mij eens is als ik zeg dat door Battlefield wij gasten door de tijd heen vrienden zijn geworden. Een maatje van ons uit Engeland is zelfs langsgekomen en ik heb hem voor het eerst echt ontmoet. Dit geldt overigens ook voor een paar Nederlandse gasten. Tot de dag van vandaag zitten we nog in de groepsapp elkaar te zieken en dat is geweldig. Dat is hoe community gaming je echt samen kan brengen. Dit heeft Battlefield 4 persoonlijk voor mij gedaan.

NUMMER 1

Fallout 4: Kon niet uitblijven he? Als jullie het een beetje herinneren weten jullie wel hoe fanboy ik ben van de Fallout series. Zoals ik eerder aangaf met open world games: ”I love them like a fat kid likes cake”. Waar moet ik beginnen? Misschien met het feit dat Fallout 4 in contrast met zijn voorgangers drastisch is veranderd. Grafisch geen toppertje, maar vergeleken met de voorgangers wel. De gameplay is hier en daar wat aangepast. Schieten is ronduit acceptabel geworden. Niet het beste, maar daar mikte Bethesda niet op. Bethesda stond overigens nooit bekend om de grafische mogelijkheden. Maar ze hebben echt goed werk afgeleverd met deze titel.

Het verhaal is meer menselijk. Ik raakte er door meer gemotiveerd om te spelen. Tot de dag van vandaag speel ik het nog en ben nog lang niet uitgespeeld. Man, wat is deze game HUGE. Zoveel te doen, zoveel waar voor je geld. In tegenstelling tot andere games. ‘The content level is too goddamn high’ en dat is goed. Laat staan dat er nog DLC’s uitkomen. Hey, goed man…Wat dit nog meer mijn nummer 1 maakt is dat gevoel van bezetenheid. Ik moet dagelijks minstens een paar uur gespeeld hebben.

(even een snoepje, The Witcher was ook super tof)


 

janJan

Wauw, wat een jaar voor de game wereld. Eigenlijk heb ik wel tientallen games die ik wil benoemen hier. En natuurlijk waren er voor mij ook wel wat minpuntjes maar die tref je in de andere lijst uiteraard. Natuurlijk was dit jaar mijn intrede in de wereld van Stargamers en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad dat ik ja heb gezegd. Voordat ik jullie mee wil nemen in mijn persoonlijke top 3 games van 2015, wil ik jullie eerst nog even meenemen in mijn favoriete belevenis van 2015 en dat was natuurlijk FirstLook 2015. Dankzij Stargamers sprong ik een gat in de lucht en kon ik met volledige perstoegang genieten van dit event en dit ook vastleggen op film. Het maken van filmpjes voor jullie zal een hele belangrijke rol gaan spelen voor mij in 2016 en daar verheug ik me dan ook heel erg op. Maar laten we snel gaan kijken naar mijn top 3 games van 2015.

NUMMER 3

Five Nights at Freddy´s Franchise: Ja, ik ga gelijk beginnen met valsspelen hier. Op mijn persoonlijke nummer drie staat niet één game maar een hele franchise. Al kwamen deze games dan wel niet allemaal in 2015 uit ben ik er toch van overtuigd dat we met z’n allen FNaF hebben geademd in 2015. De franchise was meer dan een game of zelfs een gamereeks, het werd een legende. Onze vriend, vijand, held, en schurk developer Scott Cawthon hield ons een volledig jaar in zijn macht met het verhaal achter deze franchise, en heeft hiermee effectief de indiewereld op zijn kop weten te zetten. Niet alleen is het spel de meest gespeelde indie van afgelopen jaar, het is ook de meest gehypte en bediscussieerde game. YouTube kon geen dag zonder en iedere dag kwamen er nieuwe theorieën en verhalen vrij, zowel van de online community als van Scott zelf. Om deze redenen behaalt deze geweldige indie de derde plaats op deze lijst.

NUMMER 2

Rocket League: Oké, jullie beginnen me nu vast door te krijgen. Mijn top 3 is misschien wat onconventioneler dan die van mijn mede redactieleden. Ik ben bij het maken van deze lijst gaan kijken naar welke spellen ik nu het meest heb gespeeld afgelopen jaar. In mijn ogen is dat iets wat een spel goed maakt. Hoe vaak wil ik het spelen? Rocket League is een voorbeeld van een spel dat ik verslonden heb het afgelopen jaar. Voorheen was ik geen competitieve speler, maar dit spel heeft de drang om te winnen in me opgewekt. Ik wou beter worden en spendeerde dus extreem veel tijd en moeite in het verbeteren van mijn skills. En naast dit alles is het gewoon een vette game. Het concept is cool, de gameplay is geweldig… al met al, gewoon awesome.

NUMMER 1

Ark Survival Evolved: De mensen die mijn reviews lezen op deze site zagen dit misschien wel aankomen. Ik ben er compleet van overtuigd dat dit voor mij tot nu toe de beste game ooit is. Het is geen geheim dat ik, in tegenstelling tot vele anderen, verslaafd ben aan alfagames, maar Ark is voor mij de heilige graal in de alfasector. Ik heb in de afgelopen maanden meer dan 200 uur vertoefd in mijn prehistorische avontuur en ik ben nog lang niet uitgespeeld. Met iedere update die ze doorvoeren word ik weer opnieuw gehyped. Het is de ideale combinatie voor mij tussen Minecraft en Pokemon. De gameplay is geweldig, het eiland voelt als een ware wereld van precies de juiste grootte, en de dino’s zijn fenomenaal. Niks laat je meer het alfamannetje voelen dan het besturen van een motherf@#%n T-Rex.


 

valerieValerie

Voor mij is 2015 een fijn jaar geweest. Ik ben dankbaar dat ik me bij de redactie van StarGamers mocht aansluiten en haal hier veel plezier en inspiratie uit. Dit is dus al een hoogtepunt op zich!
Wat betreft de games van 2015: ik heb alleen een pc, dus een heleboel consolegames wegen voor mij al niet eens mee als ik de balans opmaak. Ik ben fan van games die me urenlang vermaken en mee kunnen slepen in het verhaal en waarin ik eindeloos kan blijven verkennen en questen. En als ik dit mag doen met the love of my life dankzij co-op, des te beter. Dit zijn mijn persoonlijke hoogtepunten voor 2015:

NUMMER 3

Dying Light: Sinds de Borderlands-franchise uitkwam ben ik op zoek geweest naar een game waarin ik en boyfriend net zoveel uren zouden kunnen spenderen zonder verveeld te raken. Nou, dat is niet gelukt. Vooral Borderlands 2 hebben wij eindeloos gespeeld samen. Maar toen Dying Light uitkwam hebben we het een kans gegeven en werden blij verrast. Wij hebben heel wat uurtjes doorgebracht in de game. Overdag lekker hakkend door de menigtes zombies heen rennen, ’s nachts sluipend en met zwetende handjes rennend voor je leven. Is het een hoogstaande game? Nee, maar absoluut vermakelijk als je op zoek bent naar een leuke co-op. Rowdy schreef er een van zijn eerste reviews over, lees hem eens na!

NUMMER 2

Dragon Age: Inquisition: Ok, het is misschien een beetje valsspelen. Dit spel is eind 2014 uitgekomen, maar ik heb hem tot ver in 2015 gespeeld. De game is zo uitgebreid dat je er met gemak heel wat uren in kunt steken. Ik heb Dragon Age: Origins een stuk of vier keer in zijn geheel doorgespeeld met verschillende rassen om te kijken naar de andere uitkomsten van het spel. I was an addict. Dragon Age II vond ik ontzettend tegenvallen, dus ik had hoge verwachtingen voor dit vervolg. En hoewel de hoeveelheid content repetitief aan gaat voelen heb ik genoten van alle character interaction en het verhaal, de setting en de muziek. Voor mij kan deze niet ontbreken in mijn lijst.

https://www.youtube.com/watch?v=7UpfW_2v64M

NUMMER 1

Fallout 4: Ik had het geluk dat ik de game mocht reviewen voor StarGamers. En in mijn review ben ik uitgebreid ingegaan op de plus- en minpunten van het spel. En hoewel het verhaal voor mij toch wat tegenviel, staat hij toch absoluut op 1. Ik word steeds teruggetrokken naar het spel en geniet ervan om de wereld te ontdekken, quests aan te nemen en mijn character verder te ontwikkelen. Een terechte winnaar voor mij!


 

david2David

Toen ik dit jaar begon met mijn eigen BOZE EINDBAAS blog, had ik er nooit van kunnen dromen om mijn passie binnen zo’n korte tijd op een platform als dit met jullie zou mogen delen. Mijn enthousiasme voor het schrijven dat Rowdy op zijn beurt weer heeft getriggered om StarGamers (opnieuw) op te zetten, voelt goed en lijkt veel beter uit te zijn gepakt dan verwacht. Daarom wil ik even een immens dikke shoutout geven aan Rowdy, hij is de drijfveer achter SG en zorgt dat het zootje ongeregeld een beetje in de hand te houden blijft.

Hoe het ook mag lopen met onze liefdevolle website, ik denk dat ik voor de groep spreek als ik zeg we een prachtige, gemotiveerde, uiteenlopende, maar vooral sexy gamefamilie aan deze ervaring over houden. Wat er ook gebeurt, op dat gebied zijn we hier allemaal winnaars. Maar als je kijkt naar hoe hard we gegroeid zijn binnen een half jaar tijd, hoeven we ons als StarGamers in 2016 helemaal nergens druk om te maken. Laat het in ieder geval duidelijk zijn naar allen: SG is hier om te blijven!

We hebben veel artikelen kunnen schrijven en games mogen reviewen, wat betekent dat we overall gezien terugkijken op een prachtig jaar. We hebben ontzaglijke kutgames gespeeld, maar het was ook een jaar van teveel goede games die in een kort tijdsbestek uitkwamen. Zo ziet 2016 er op voorhand ook alweer uit als een prachtig gamejaar, waarvan de pre-orders me nu alweer arm achterlaten.

Even voordat ik aan mijn lijst begin: Rowdy (why bruh?!?) made me do this. Ik weet dat het traditie is en daar heb ik respect voor, maar een gamer een top drie te laten kiezen qua games is als een moeder vragen welke van haar kinderen de favoriet is.. Dit betekent kortom dat het een kutvraag is. Zeg maar. Ik heb mijn brein dus hard laten struikelen (en gekneusd) over mijn top 3, maar uiteindelijk moet je toch knopen doorhakken. Dus bij deze mijn highlights van 2015!

NUMMER 3

Destiny: The Taken King: Hoe kut Leo deze game ook vindt, kan ik niet ontkennen hoeveel honderden uren ik al in deze game heb zitten. Ik ben op veel toffe quests/raids geweest, veel vette gear verzameld, en nog veel meer toffe mensen ontmoet op al deze avonturen. Alle effort die Bungie in de game stopt om het relevant te houden vind ik bewonderingswaardig, en echte Destiny spelers weten ook dat (bijna) elke update de moeite waard is. Ik ben met de huidig verschenen games wel even gestopt met deze ‘verslaving’, want voor mijn nummer 1 en 2 was Destiny echt crack voor mij. Zodra er een nieuwe uitbreiding verschijnt ben ik waarschijnlijk weer all up in that bitch, dus kom maar door! Destiny is een game die je haat of waar je van houdt, er is simpel gezegd geen tussenweg. Ik hou in ieder geval van die trut, al zijn we nu even op een break.

NUMMER 2

Halo 5: Guardians: Mensen die mij kennen, denken nu waarschijnlijk: ‘David watsmetjou, je haatte Halo altijd!’ Ennnnn dat klopt ook… Ik ben nooit een groot Halo fan geweest (jaja, shame on me), maar dit deel heeft me bijzonder positief verrast. Zo ‘mwoah mwoah’ als de storymode aanvoelt, zo makkelijk trekt de multiplayer dit weer helemaal recht. Ik heb in heeeeele lange tijd niet zo’n competitieve multiplayer als dit gespeeld. Dat bedoel ik trouwens in de positieve zin. Zo boos als ik er soms van kan worden, zo fucking euforisch dat ik het potje erna weer ben. Naast hoe prachtig het eruit ziet is Halo 5 is een game die gebaseerd is op skills en teamplay, er is hier geen ruimte voor geluk of lone wolves.  Precies mijn shit, dus een terecht verdiende plek!

NUMMER 1

Rainbow Six: Siege: Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat Rainbow Six dicht bij mijn hart ligt, dus deze mocht zeker niet ontbreken in mijn lijstje. Het is inderdaad een shooter top 3, maar dat is nou eenmaal wie ik ben. Siege heeft in ieder geval al mijn stoutste dromen waargemaakt, ik kan er geen genoeg van krijgen. Tactiek, samenspel en plannen zijn de sleutelwoorden voor deze shooter en die zijn meer dan prima geïmplementeerd. Als ik zie dat vrienden ‘m aan het spelen zijn, ram ik eigenlijk vrijwel altijd de schijf gelijk in mijn Xbox. Zo heeft de ontwikkelaar ook nog eens beloofd dat Siege een meerjarig plan gaat krijgen waarvan ik hoop, maar eigenlijk al weet, dat de content mij genoeg gaat boeien om te blijven spelen. Als je van tactical shooters in het huidige tijdperk houdt, is Rainbow Six: Siege een onmisbare toevoeging aan je collectie.

(Ik vind wel dat Metal Gear Solid V: The Phantom Pain en Batman: Arkham Knight ook een notable side-mention verdienen, die hebben mijn lijst nét niet gehaald!)


14867_10152069523043964_1131211460_nErmon

2015, het jaar van de remakes en te zieke announcements…. voor 2016, want zo slecht is 2015 geweest voor de gamewereld. De games van aankomend jaar moeten alle emotionele damage en bezoekjes aan de domedokter goedmaken. Voor mij was 2015 voor het grootste gedeelte een teringsaai gamejaar mi gado! Naast Stargamers weer leven in geblazen te hebben, wat zeker een mega hoogtepunt is van 2015 uiteraard, moet ik er wel bij vertellen dat ik het eerste half jaar bijna niet gegamed heb door m’n werk en ook omdat er niet echt een game was waar ik nog zin in had om te spelen! Net zoals Leo is community gaming ook heel belangerijk voor mij. Af en toe een paar maps van BF4 met mijn UK/NL clan TBS waar Leo ook bij hoort is het enige wat ik nog deed naast een aantal potjes Pro Clubs. Ookal was BF4 boring omdat we alles wonnen en in Pro Clubs zoveel fouten zaten! In juni moest ik onder het mes! Vier maanden herstelperiode door een gapend gat in mn rug. Gamen en films kijken terwijl ik op m’n buik moest liggen, eten deed ik staand, en ik was 24/7 binnen. Niks ergs aan als er games zijn waar ik in kan verdwalen, maar die waren er niet op dat moment, voor mij dan! Naast het feit dat ze alle games tegenwoordig te fucking easy maken voor al die kutkinderen en mensen die niet kunnen gamen. Misschien stap ik maar weer terug op de pc aangezien er daar meer tegenstand is voor mij. Gelukkig kwam er vanaf september een beetje leven terug in de game hp bar en kreeg hij een dikke critical heal in december, THANK YOU SANTA. Toen ben ik los gegaan met allerlei games. Oud en nieuw, arcade titels, 2 hour game previews, alphas en betas!  Teveel voor een top 3 maar hier heb ik er toch een kunnen maken van 2015!

 

NUMMER 3

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain: Ik dacht laat ik na de Snake Eater en Metal Gear Rising mega fails Hideo toch maar een kans geven met deze laatste titel. Wat een goede keuze is geweest gelukkig want de game viel zeker niet tegen, ik vond hem zelfs langer dan een week leuk… ook na het uitspelen van alle content. Wachten op het online gedeelte was het uiteindelijk niet echt waard helaas. Toch wel weer lekker de Big Boss uitgehangen zoals ik zelf wou dus al met al erg genoten van deze game, ook al vond ik de game te easy (net zoals The Glitcher.. ik bedoel The Witcher 3 en ja ik speelde op Death March. Pfff, what a joke).

NUMMER 2

Tom Clancy’s Rainbow Six: Siege: Ik ben geen hater, maar ik gun eersteklas headshots aan al mijn tegenstanders! Deze game was voor mij een herleving voor de Rainbow Six series en voor mijn pro-time met Counter Strike. Fast paced action, weinig ruimte voor fouten mits ze goed afgestraft worden, en als je iemand in zijn kop raakt krijg je de pink mist en down he or she goes! Ik ben heel blij dat ik weer mijn one man gang bang clan skills kon gebruiken en mijn team kon coachen en tips & tricks geven met zulke games! Ik zeg “was” omdat ik na een paar weken eigenlijk alweer soort van uitgekeken was op deze game (niks nieuws voor mij). De unlocks zijn simpel te halen, skins zijn fucking saai, no reason voor het levelen van je rank. Het is een goeie game om af en toe terug op te vallen als je even niet weet wat je wilt spelen. Om een avondje lekker los te gaan. Waarom staat deze niet op nummer 1 dan Ermon? Lees snel verder voor mijn hartendief van 2015!

NUMMER 1

Tom Clancy’s: The Division (Alpha):  Ja, nee, je hebt gelijk, deze game is nog niet uit en misschien krijg ik wel op m’n flikker van Ubischoft want er zit een leuke “If I tell you, I’ll have to kill you” gehalte aan vanwege de NDA die getekend is voor het publiekelijk discussiëren over deze game! Maar ik heb vier dagen een klein gedeelte van New York mogen checken. Ik heb zoveel mogelijk gekke shit gedaan, alles wat ik bedacht heb ik uitgeprobeerd! Van mensen helpen, hondjes, ratten en raven besluipen als Steve Irwin, auto’s een enkeltje naar de schroothoop mogen brengen door middel van een incendiary grenade en thugs afknallen die een grote bek hadden tegen mij over mijn skinny jeans en leren gucci jas, maddafakkers. Dat allemaal huppelend terwijl ik lekker Jingle Bells aan het zingen was! De X-Massfeer was heel goed te voelen en proeven! Ook helemaal los gaan in de Dark Zone (pvp-area), vooral op de laatste avond heb ik op alle players geschoten en veel kills behaald in plaats van je eigen ding doen en andere players in de gaten houden en ontwijken voordat ze je in je rug knallen voor je loot. Het tactical combat system in deze game onder de knie hebben staat gelijk aan weinig deaths op je cv, dus CoD nubcakes: you can suck it! Ik was als eerste aan het spelen van TBS, Henkie aka Bauzz en Leo aka DirtyMarbles en nog twee volgden snel en gingen vrijwel gelijk een bezoekje brengen aan de Dark Zone en begonnen gelijk op andere players te knallen. Dat was een leuke audio ervaring voor mij aangezien ik lekker solo aan het gamen was en wel bij hun in de party zat! Deze game wordt DE SHIT! 2015 is voor mij een Tom Clancy jaar en dat zal 2016 ook worden! No doubt!

 


 

Stephan StuijStephan

Hoogtepunten in de gamewereld in 2015, dat zijn er nogal wat, maar voor mezelf, is het lastiger. Ik raak niet snel weggeblazen van een nieuwe Fallout, CoD of Far Cry, games die in de kern niet veel schokkends doen, behalve een formule uitbreiden en verbeteren. Heet zijn natuurlijk fantastische games, maar ik vind het moeilijk zoiets een hoogtepunt te noemen. Maar wat waren dan wel de hoogtepunten voor mij van 2015.

NUMMER 3:

Undertale: Hoewel de game-industrie gedomineerd wordt door grote namen, lukte het Undertale zich tussen al het geweld in mijn top 3 te werken. Veeg de HD ultra settings van een computer maar van tafel en begeef je in de ervaring die Undertale heet. Een RPG die alles doet wat een RPG moet doen en toch totaal anders is. In het vechtsysteem moet je overleven door kogels, tranen en andere hindernissen met je muis te ontwijken, en heb je vervolgens de keuze je vijanden te sparen of te vernietigen: een keuze die je uitkomst in het spel drastisch verandert. Verder zit het vol met humor, grappen en idiote characters en momenten en toch moet is bij het einde ook toegeven dat ik een traantje hebt moeten laten.

NUMMER 2:

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain: Je weet dat je een goed spel hebt als je maanden na de release nog steeds bezig bent alle missies en content uit te spelen zonder dat je je daarbij verveelt. Wat een megaproject hebben ze daarvan gemaakt. De vrijheid om je missies op eigen manier aan te pakken is groot waardoor het je het spel ook zo moeilijk kan maken als je wilt. Zo ben ik een half uur bezig geweest met een bossfight omdat ik weigerde om het op een simpele manier te doen met een rocket launcher. Paar keer tussendoor afgeslacht maar uiteindelijk toch gehaald. De omgevingen zijn verbluffend, hoewel het van mij wat levendiger had mogen zijn. Meer guards die tussen de outposts in scouten of net wat meer documents of te vinden items buiten de kampen hadden het echt afgemaakt. Wat overblijft is een dijk van een game met de echte Metal Gear gameplay.

NUMMER 1:

Mijn zeker hoogtepunt van komende dagen (2015/2016) zal worden: de overstap naar de nieuwe generatie consoles. Ben al een beetje aan het zoeken wat voor mij het aantrekkelijkste zou zijn: PS4 of Xbox One. Ik neig naar Xbox One omdat ik dan ook Xbox 360 games kan spelen met backwards compatibility, maar dan moet ik voorlopig de “Tales Of…” games aan me voorbij laten gaan. Daarnaast heeft Microsoft dit systeem ook nog niet volledig uitgewerkt met iedere maand updates. Dus laat ik niet al te veel woorden hierover schrijven en verder met informatie en deals zoeken en wie weet staat mijn nieuwe console er 2015 nog, of begin 2016.

[mbYTPlayer url=”https://www.youtube.com/watch?v=S1fSVLm-Jzk” opacity=”.5″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]


eunchEunchul

Het jaar 2015 is voor mij een jaar vol met hoogte- en dieptepunten. Veel nieuwe games erbij gekregen, veel waren er geweldig, maar er waren er ook wel een paar bij die ik minder goed vond.

Ik heb me dit jaar ook bij de StarGamers mogen voegen waar ik super trots op ben dat ik ermbij mag horen. Ook hebben ze mij gevraagd om een top 3 hoogtepunten van dit jaar neer te zetten, is best nog wel lastig maar hier komt ‘ie.

NUMMER 3

Starcraft 2 Legacy of The Void: LoTV is mijn eerste Starcraft ervaring. Eerst was ik er niet heel erg zeker over of ik het wel leuk vond om het te spelen. Maar dankzij Rowdy heb ik het spel gekregen en heb ik het mogen spelen en was er echt enthousiast over. Ik vond het meteen een leuke game om te spelen, maar heb het niet super veel gespeeld in verband met anderen games die ik natuurlijk ook had. Maar ondanks dat verdient LoTF voor mij een 3de plaats in mijn rijtje.

NUMMER 2

Rocket League: Rocket League, daar hebben de meesten misschien al wel een filmpje van gezien op StarGamers, is een game die mij echt goed heeft gedaan. Gewoon het feit dat je lekker met een auto die je zelf helemaal kan customizen ook nog tegen een bal aan moet rammen en zo moet scoren. Jan heeft me ervan weten te overtuigen om Rocket League een kans te geven en na één potje Rocket League was ik verkocht. Het spel is leuk om zowel voor de lol als competitief te spelen. Dat maakt het naar mijn mening juist een geweldig spel waar je keuzes hebt wat je kan doen.

Nummer 1

Ark Survival evolved: Naar mijn mening is ARK de game van het jaar. Iedereen die van survial PVE of survival PVP houdt moet dit spel gewoon kopen, en ondanks dat het een alpha game is zal je hier en daar nog een kleine bug vinden. Maar ach, daar moeten we maar mee zien te leven. Dit spel is naar mijn mening voor een alpha het meest complete spel wat er is. Je merkt amper dat het een alpha is. In ARK kan je genieten van uren spelen achter elkaar zonder er moe van te worden, zelf heb ik het spel zo “no life” gespeeld samen met Jan en het werd gewoon niet saai. Dan tam je een dino, dan bouw je een (groot) huis en het anderen moment sta je boven op een vulkaan resources te verzamelen. ARK Survival Evolved zal mij nog vele uren plezier geven en daarom staat hij bij mij op nummer 1 hoogtepunten van dit jaar.


 

Tot zover het overzicht van onze persoonlijke hoogtepunten in 2015. Wat is jouw gaming hoogtepunt? Laat het ons weten in de reacties!

Ook interessant
PlayStation 5 koeling past zich aan door updates
NL / EN