Resident Evil 4 Remake moet enger worden dan origineel

Voormalig game journalist van Game Informer, Imran Khan, zegt van bronnen binnen Capcom meer info over de remake van Resident Evil 4 te hebben gekregen.

Op de website Fanbyte heeft Khan nieuwe informatie over het project gedeeld. Zo is het project in ontwikkeling door het team achter de remake van Resident Evil 2. M-Two, het team achter de remake van Resident Evil 3 heeft een rol als support studio.

Khan geeft verder aan dat de remake niet 1 op 1 hetzelfde gaat zijn als het origineel. De remake zou geïnspireerd zijn door de vroege GameCube demo van Resident Evil 4, die veel donkerder en enger was dan de volledige game die later verscheen. Het origineel had een lange gedeelte in de village wat zich overdag afspeelde. De remake speelt zich voornamelijk in de nacht af, om het spel enger te maken. Verder zou het verhaal uitgebreider worden waarbij zij-personages meer screen time krijgen waaronder het stukje waar je speelt als Ada Wong.

Resident Evil 4 remake staat volgens Khan gepland om in de komende maanden officieel aangekondigd te gaan worden en moet in het eerste kwartaal van 2023 uitkomen.

Resident Evil 4 remake is officieel nog niet aangekondigd door Capcom. In de afgelopen jaren zijn nieuwe Resident Evil-games aangekondigd tijdens een PlayStation-presentatie, dus zeer waarschijnlijk wordt deze game onthuld tijdens een aankomende PlayStation State of Play-presentatie.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x