[REVIEW] Heroes of The Storm

Wie heeft hier over durven te dromen: Diablo, Starcraft en World of Warcraft in een te gekke game?! Nou Blizzard. Blizzard heeft in het begin van dit jaar Heroes of The Storm uitgebracht, een spel waarbij je alle karakters van de 3 boven genoemde spellen kunt spelen in 1 game.

[mbYTPlayer url=”https://youtu.be/0ecv0bT9DEo” opacity=”1″ quality=”medium” ratio=”auto” isinline=”false” showcontrols=”false” realfullscreen=”true” printurl=”true” autoplay=”true” startat=”8″ mute=”true” loop=”true” addraster=”true” stopmovieonblur=”false” gaTrack=”false”]

There you go!
De vraag die iedereen bezighoudt bij een nieuwe game die uitkomt is of het spel gratis of betaald wordt. Nou, Heroes of The Storm is compleet gratis om te spelen. Je downloadt het heel simpel via de “Battle.net” launcher en there you go! Je kunt het spel meteen spelen. Heroes of The Storm is heel erg makkelijk te vergelijken met moba’s zoals League of Legends en DOTA 2.

Je speelt games van 5 tegen 5 waarbij het hoofddoel is om de basis van de tegenstander te slopen. Heroes of The Storm brengt echter een leuke variatie in de game, waar je ook veel side-quests kunt doen, zoals munten verzamelen om een piraten koning op te roepen die de tegenstanders bombardeert met kanonskogels, of een reusachtige drakenkrijger oproepen door twee punten te bemachtigen.

hots1

 

Kijken, kijken, niet kopen?
Om terug te komen op het free to play aspect, het spel zelf is helemaal gratis. Door games te spelen kun je munten verzamelen en karakters kopen, maar je kunt natuurlijk ook, het is tenslotte nog steeds Blizzard, karakters kopen met real money. Dus wil je lekker voor de fun spelen of een diehard worden en er af en toe wat geld in stoppen, het kan allemaal met Heroes of The Storm. Tevens kun je met real money ook de vetste skins kopen voor de karakters die jij wilt, waardoor je het spel toch een beetje kunt pimpen.

 

Het spel is heel toegankelijk. Heroes of The Storm is meer bedoeld voor de casual spelers die even snel een potje willen spelen en niet te diep op strategieën willen ingaan. Dit wil echter niet zeggen dat er geen strategie mogelijk is, maar zowel beginners als ervaren spelers krijgen dit spel zo onder de knie! In Heroes of The Storm is het namelijk niet mogelijk om je eigen wapens of andere voorwerpen mee te nemen in de game. Iedere karakter heeft zijn eigen speciale abilities om te gebruiken. Dat maakt het dan ook makkelijk voor de beginners; vanaf de eerste minuut dat je dit spel speelt kun je meteen in de aanval gaan.

hots4

There is no “I” in team
In dit spel is het belangrijk een goed teamoverleg te hebben. Want in je eentje kun je niet je hele team op sleeptouw nemen en de game winnen. Denk aan een healer die ervoor zorgt dat je langer kun blijven vechten, een persoon die klappen opvangt waardoor de aanvallende mensen geen schade krijgen en heel “makkelijk” de basis kunnen vernietigen van de tegenpartij. De map objectives kunnen vaak een grote rol spelen in het winnen of verliezen van de game.

Het team met het offensieve voordeel van de map objective wil namelijk zo snel mogelijk de base van de tegenstander kapot maken. Het is dan aan het team met het nadeel de taak om de schade die wordt toegebracht aan hun eigen basis zo veel mogelijk te beperken. Vooral de levels waarin je een groot monster kunt besturen en de vijandelijke basis kunt slopen zijn hierbij erg leuk om te spelen.

hots3

 

Complex simplicity
Het level systeem van Heroes of The Storm is vrij simpel. Elk potje dat je speelt geeft je experience points, maar voordat je level 30 bent moet je al heel wat potjes gespeeld hebben en kan het later nog best moeilijk gaan worden om level 30 te bereiken. Zolang je nog geen level 30 hebt bereikt kun je alleen nog maar Quick Match spelen, en word je overgeleverd aan willekeurige maps en teamgenoten. Zodra je level 30 gehaald hebt speel je Hero League vrij en begint de uitdaging pas echt. Het niveau ligt natuurlijk wel een stuk hoger omdat je nu met alleen maar mensen speelt die ook level 30 of hoger zijn. In deze modus zie je namelijk ook al in welke map je het spel gaat spelen, dus kan je met je team al een strategie gaan verzinnen en bepalen welke karakters je gaat kiezen.

hots2

 

Het karakter waaruit je kunt kiezen zijn trouwens oude en nieuwe bekenden van het Blizzard Universum. Denk aan hele bekende personages zoals The Demon Hunter uit Diablo of aan The Lost Vikings, een oude blizzard-klassieker. Het is erg gaaf om met zowel nieuwe als oude personages tegelijk te spelen en ze in een compleet absurde setting te ervaren. Want twee verschillende healers spelen nooit hetzelfde; experimenteren met de karakters is daarom juist leuk.

Conclusie
Heroes of The Storm is een super toffe game, en vooral voor de beginnende speler. Het is zoals ik al eerder heb beschreven: een makkelijk spel om te leren. Dat maakt het natuurlijk ook weer wat leuker voor de mensen die een hele hoop verschillende games spelen., dat wanneer ze dit even tussendoor spelen ze niet uren zitten te spelen alleen om te kijken hoe het werkt. Het spel duurt ook niet lang, je bent namelijk met een minuutje of 20 al heel ver, in tegenstelling tot een potje League of Legends of DOTA 2 wat soms tegen 60 minuten kan zitten!

De graphics van het spel vindt ik echt super, het springt er echt uit. Zelfs voordat je de game ingaat ziet het er strak uit.Het thema is echt typische Blizzard als je het mij vraagt. Oke, dat klinkt misschien een beetje cliché maar toch… Je snapt vast wel wat ik bedoel!

Score
85
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Vanaf de eerste tot laatste minuut is het spannend
Gratis test heroes
De graphics
NOT!
Hoeveelheid munten per game valt tegen
Het geluk waarvan je het moet hebben voor level 30
85
Ook interessant
Rainbow Six Siege verschijnt binnenkort op Xbox Game Pass