RollerCoaster Tycoon World | REVIEW

Tessa is verzot op pretparken, en in het verleden was zij ook een grote fan van de RollerCoaster Tycoon games. Daarom was zij ook de aangewezen persoon om de review van RollerCoaster Tycoon World te schrijven. Hier lees je dan ook haar ervaring met deze game.

Toen ik nog een tiener meisje was speelde ik altijd RollerCoaster Tycoon. Waarom? Gewoon omdat het kon. De boel vol bouwen met bestaande attracties, vreetkramen en nog meer van dat spul. Wat schoonmakers, monteurs en animatiepersoneel er bij. Een paadje hier, een lantaarnpaal daar. Wat gezellige aankleding her en der. En niet te vergeten bijna de pc in elkaar slaand lukte het dan eindelijk om een achtbaan te bouwen die gewoon z’n rondje maakte zonder dat er doden vielen. Ja oké, er kwam ook een hoop gevloek en getier bij kijken… Rowdy durfde het aan dat ik op zijn laptop dit spel ging proberen.

RCTW review 3

Campagne, Scenario en Zandbak

Door campagne te kiezen ga je door middel van doelstellingen RollerCoaster Tycoon World door. Hier wordt alles stap voor stap uitgelegd. Van het bouwen van kant-en-klare attracties tot het zelf bouwen van een achtbaan. Maar ook welke toetsen je op je toetsenbord kunt gebruiken. Waarschijnlijk als je de campagne uitspeelt (wat ik uiteraard niet gedaan heb) heb je uiteindelijk een prachtig en winstgevend park. Beetje jammertjes is dat als je een van de doelstellingen onbewust al gedaan hebt, je deze alsnog moet doen als je bij de doelstelling aankomt. Je moet hier wel werken voor je centen. Geen geld? Niet getreurd, je kunt nog altijd een lening afsluiten.

RCTW review 4

Scenario

Scenario vind ik tot nu toe de leukste optie. Je krijgt een bestaand park waar je doelstellingen voor krijgt. Het park is nog niet vol dus je kunt ook nog voldoende bij bouwen. Ook in het scenario van RollerCoast Tycoon World moet je werken voor je centen of tussendoor een lening afsluiten. Je krijgt de bronzen, zilveren en gouden doelstelling. Iedere doelstelling bevat weer twee subdoelstellingen. Zover ik weet moet je minimaal één subdoelstelling halen om de doelstelling te behalen. Je moet wel alle drie de doelstellingen behalen om te slagen.

RCTW review 5

Zandbak

Heb je een creatieve geest en ben je te lui om centen te verdienen? Dan is dit wat voor jou.  Vink onbeperkt geld aan en dit is net de Sims (nadat je de cheat ingevuld had). Bouw wat je wilt bouwen en hop door naar de volgende lap grond om je tussendoor bedachte ideeën te bouwen. Maar beter kun je dan gewoon een leven gaan zoeken.

Algemene indruk

RollerCoaster Tycoon World heeft zeker wel een make-over gekregen. Het is alsnog niet echt realistisch maar dat hoeft van mij ook niet. Het is nog net zo simpel als het was om standaard attracties te bouwen. De achtbanen zelf bouwen is nog net zo frustrerend als ik mij kan herinneren. De bezoekers zijn ook nog steeds niet gauw tevreden. Op zich is het een prima spel om je een paar uur mee te vermaken. Alhoewel, vermaken…. Soms is het een grote frustratie. Al met al een prima spelletje voor op een druilerige zondag of als je gewoon geen leven hebt.

RCTW review 7

De bezoekers

Ja ik moet hier toch echt even wat over vertellen. Want die bezoekers.. jonge jonge jonge. ’t Zijn de meest vreselijke Nederlanders bij elkaar. O my…. wat kunnen ze zeiken en zeuren zeg.

Kijk, als ik bijna dood zou gaan van de honger dan zou ik nog een pan spruiten leegvreten. Alsof het me dan uit zou maken wat ik in mijn strot duw. Maar nee nee de bezoekers gaan liever dood van de honger dan dat ze iets eten wat ze niet lekker vinden. Het maakt ze niet uit of je iedere paar meter een eet vreetkraam hebt staan! Gewoon lekker op z’n Nederlands gaan lopen zeiken dat het eten niet goed genoeg is. Haal gewoon wat te vreten of sterf!!!

RCTW review 6

Ik moet centen verdienen, dus ja, ik ga dan maar geld voor attracties vragen. Als de nood hoog is vraag ik inderdaad asociaal veel. Zo gaat dat nu eenmaal in RollerCoaster Tycoon World. Maar goed, kijk, als ik naar een pretpark ga waar ik entree voor betaal dan zou ik sowieso niet voor attracties gaan betalen. Dus als ik weet dat ik naar een pretpark ga waar ik VERDOMME entree voor betaald heb en ik ook nog voor de attracties moet betalen,dan ga ik gewoon niet naar dat park. Maar je kunt ook gewoon lekker op z’n Nederlands erheen gaan en gaan lopen zeiken dat alles te duur is. Als je dan toch een hobby moet kiezen kies je toch gewoon voor zeiken?

En dan nog wat. Al dat gekots van dat volk zeg. Ik ben nog nooit in een pretpark geweest waar overal hoopjes kots lagen. Want als je weet dat je in bepaalde attracties misselijk wordt dan ga je er toch gewoon niet in?  Nee dat doen die wezens anders. Lekker in de achtbaan. Daarna een heerlijk potje kotsen, gewoon midden op de paden. En wat doen we daarna?! Ja zeker, zeiken dat het park te smerig is en dat ik maar eens heel gauw meer schoonmakers aan moet nemen…

RCTW review 2

Attracties

De standaard attracties, ja, uuuhm, leuk om ze kant-en-klaar te plaatsen maar de lol is er gauw af. Er is op zich wel voldoende keus, dat dan weer wel.

Achtbanen zelf bouwen… moet ik hier nog iets over vertellen? ’t Slaat werkelijk waar nergens op hoe moeilijk dit nog steeds is. Je bent dan ook al gauw een half uur van je kostbare leventje kwijt aan het bouwen van een achtbaan… En dan mag je nog van geluk spreken als de achtbaan het fatsoenlijk doet en je deze niet compleet hoeft te slopen!

Lekker korte conclusie

Ik kan hier nog een hoop woorden aan vuil maken maar ik geloof niet helemaal dat ’t nodig is. Maar ik vraag me dan ook wel af waarom Rowdy RollerCoaster Tycoon World echt een spel voor mij vond (vast net z’n goede reden als waarom farm simulator echt een spel voor mij zou zijn).  Maar lieve lezertjes, wat we wel kunnen concluderen is dat:

  1. Rowdy zijn laptop is nog heel (hij dankt me vast en zeker op zijn blote knietjes).
  2. Achtbanen bouwen K*T blijft.
  3. Bezoekers zeikerds zijn. Maar dan ook echt zeikerds. Zelfs de meest Nederlandse Nederlander valt in het niet bij de bezoekers.

Verder wil ik helemaal niet lullig zijn maar ik had niet bepaald de wauw factor die ik misschien toch een beetje verwacht had. Ik had zeker wel gehoopt dat de game echt een nieuwe boost had gekregen, maar helaas pindakaas… vooral veel van wat het was in een nieuw jasje. Al denk ik ook wel dat als de bezoekers wat vriendelijker zouden zijn dat de game toch wel ietsiepietsie leuker had gemaakt.

Maar, hopelijk mag ik de volgende keer wel echt een leuke game (waar ik stiekem toch wel een beetje hitsig van word) reviewen. En kan ik jullie eens leuk verhaal vertellen. Lijkt me ook wel eens leuk!

RollerCoaster Tycoon World | REVIEW
HOT!
Presentatie is leuk!
NOT!
Frustrerend ten top
Kots all over the place...
De WOW-factor ontbreekt
45
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x