Sniper Elite V2 Remastered | REVIEW

Dit is de generatie waarin we overspoeld worden door remasters en dit merk je aan alle kanten. Elk bekende en populaire game heeft ondertussen wel een remaster gekregen of gaat er nog een krijgen. Zo ook de Sniper Elite franchise van ontwikkelaar Rebellion. Sniper Elite V2 Remastered is een opgeleukte versie van Sniper Elite V2 uit 2012, wat op zijn beurt weer een reboot van de originele game uit 2005 was. Aangezien het origineel net iets te oldschool was om te remasteren heeft Rebellion ervoor gekozen om V2 maar een nieuw likje verf te geven, compleet met 4K resolutie en de nodige HDR effecten. Of de remaster ons ook daadwerkelijk weet te overtuigen is een andere vraag.

Zoals ik het al eerder zei is Sniper Elite V2 een hervertelling van het originele spel uit 2005. Wij bevinden ons tijdens de Tweede Wereldoorlog  waarbij hoofdrolspeler Karl Fairburne zich ver achter de vijandelijke linies bevind tijdens de slag om Berlijn. Uitgerust met een gedempt pistool en zijn trouwe scherpschuttersgeweer in de hand, neemt hij het voortdurend op tegen het Duitse leger. Niet alleen de Nazi’s vormen een dreiging, en daarom mengt Fairburne zich ook in de strijd tegen Russische soldaten om zo Duitse raketwetenschappers uit hun greep te houden. Dit alles gebeurt in een aardige, maar qua verhaal best oppervlakkige, campaign-mode welke bestaat uit elf missies.  

Glory Hole

Voor diegene die Sniper Elite 3 en 4 hebben gespeeld  op de huidige generatie consoles of PC, weten dondersgoed wat Sniper Elite V2 hen voorschotelt. De titel van de game geeft al een subtiele hint naar wat het belangrijkste wapen van Karl is, namelijk zijn sluipschuttersgeweer. Hiermee kan hij onwetende vijanden van grote afstand voorzien van een extra ‘Glory Hole’ in het voorhoofd. Zijn schot zal goed gericht moeten zijn, en daarbij zal je ook het bereik, zwaartekracht en wind in de gaten moeten houden om ervoor te zorgen dat zijn missie zal slagen. Aangezien zijn sluisschuttersgeweer geen demper bevat is het ook belangrijk om zo min mogelijk op te vallen. Het is dan ook zaak om de tijd te nemen om een schot te laten samenvallen met luide geluiden zoals sirenes van het luchtalarm of van passerende luidruchtige vliegtuigen. Hiermee maskeer je het geluid van zijn wapen en zal je dus ook niet ontdekt worden tijdens de vele missies. Tijdens elk spectaculair schot die je maakt, word je getrakteerd op een X-ray cam die het pad van je kogel toont, terwijl je kogel een schedel, hart, organen en andere zaken doorboort. Het enige wat echt ontbreekt is de beroemde nutshot van de franchise, welke zijn intrede maakte tijdens het derde deel van de serie.

Verrassing in dode lichamen

Mocht je stealth niks vinden, en wil je op pad als een ware Rambo, dan willen de missies nog weleens escaleren met alle chaos die erbij hoort. Gelukkig heeft Karl naast zijn snipergun ook nog een semi-automatisch wapen en een pistool met demper tot zijn beschikking. Deze kan hij gebruiken in korte afstands-gevechten, om zo het Duitse tuig alsnog van zijn lijf af te houden terwijl hij ontsnapt. Naast de nodige wapens heb je ook de beschikking over explosieven zoals landmijnen en tripwires om de vijand te verrassen. Deze kun je op diverse voor de hand liggende plaatsen neerzetten, zoals een deuropening of je kunt zelfs een verrassing in een dood lichaam van een soldaat planten om zo overleving van Karl te garanderen.

Zo lineair als een liniaal

Waar Sniper Elite 3 en 4 een aardig open missie structuur kennen, zijn de elf hoofdmissies van Sniper Elite V2 heel lineair van opzet (een liniaal is er niks bij). Nu waren games in 2012 sowieso heel anders van opzet zoals we het nu gewend zijn, maar hierdoor voelt deze remaster nogal frustrerend aan. Zo spawnen vijanden op de meest rare plekken (meestal vlak voor je, terwijl je gelijk in hun zichtveld staat) als je gezien wordt, Is het niet altijd even duidelijk waar je heen moet en voelt de gameplay aardig stroef en gedateerd aan. 

Opgepoetst en wel

Grafisch is de game aardig opgefleurd en kent het betere lighting-effects en zijn de texturen van hogere kwaliteit.  Toch merk je aan de karaktermodellen en de animaties dat de game een oppoetsbeurtje heeft gekregen en dat we te maken hebben met een oudere game. Toch heeft Rebellion nog wel een leuk extraatje toegevoegd in de vorm van een fotomodus. Deze kent alle gebruikelijke details, zoals filters, randen en een schat aan camera-opties, maar helaas is het niet de vernieuwing waarop we zitten te wachten.

Wat wel verrassend nieuw is in Sniper Elite V2 Remastered, zijn een reeks aan online modi voor maximaal 16 spelers. Samen met de gebruikelijke Team Deathmatch en Capture the Flag modes, zijn er ook enkele nieuwe toevoegingen zoals Distance King welke een meer unieke ervaring zal bieden aan fervente Sniper Elite fans. Iedereen die Sniper Elite 3 en 4 online heeft gespeeld, zal dan ook weten wat je kan verwachten.

Conclusie

Laat ik er niet omheen draaien: Sniper Elite V2 Remastered is allesbehalve de beste Sniper Elite-game die je nu kunt spelen, en daarnaast voelt de gameplay gedateerd aan. Toch blijft het wel een interessante ervaring. Zo kent de game een aantal interessante situaties en is het een plezierig uitdagende game, die je zeker zoet zal houden tot het vijfde deel verschijnt. 

SCORE
70
Lezer beoordeling0 Stemmen
0
HOT!
Game ziet er goed uit met 4K en HDR ondersteuning
Kent voldoende uitdaging
Leuke multiplayer
NOT!
Gameplay, karaktermodellen en animaties zijn flink gedateerd
Game is zo lineair als een liniaal
70
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x