In navolging van Nintendo, met zijn NES- en SNES Classic Mini, komt ook Sony met een klassieke mini-console.

Op 3 december zal het bedrijf de PlayStation Classic, een miniatuur-spelcomputer met de look van de originele PlayStation en voorzien  van 20 originele games, in Japan, Noord-Amerika en Europa uitbrengen. PlayStation Classic zal beschikbaar zijn tegen een door de fabrikant voorgestelde verkoopprijs van € 99,99 in Europa.

De originele PlayStation maakte in Japan zijn debuut op 3 december 1994 en had door zijn belangrijke innovaties — zoals 3DCG-rendering in real time en het gebruik van CD-roms — een grote invloed op de game-industrie in de jaren 90 en later.

Het ontwerp van de PlayStation Classic komt overeen met die van de eerste originele PlayStation, waaronder de toetsenindeling, controllers en de look, maar met zijn miniatuurformaat is deze versie 45% kleiner dan de originele console. Voorzien van 20 vooraf geladen PlayStation-games zoals Final Fantasy VIIJumping Flash!R4 RIDGE RACER TYPE 4Tekken 3, en Wild Arms . PlayStation Classic past perfect bij zowel de nostalgische PlayStation-fans die veel plezier hebben beleefd met de originele PlayStation als gamers die PlayStation nog niet kennen en die de klassieke PlayStation games uit de jaren 90 willen ontdekken.

Afbeeldingsresultaat voor Playstation Classic

PlayStation Classic wordt geleverd met een HDMI-kabel voor verbinding met externe displays, zoals tv-monitors, en een USB-kabel voor aansluiting op een USB AC-adapter (apart verkrijgbaar) voor voeding via een stopcontact. Op bepaalde ondersteunde titels kunnen gebruikers met of tegen hun vrienden spelen met de twee controllers die worden meegeleverd.