Zoals het betaamt heeft Sony ook een persconferentie gehouden voor de line-up van het aankomende jaar. Ook hier hebben wij een mooi overzicht voor je klaar staan met de diverse games die getoond werden.

God of War

Wooptie-fokkin’-doo! Sony klapte er bovenop met nieuwe beelden van God of War. De beelden geven een goede indruk van hoe de game er uit gaat zien en speelt. We zien Kratos samen met zijn zoon verschillende vijanden kapot hakken, en ze krijgen daarbij hulp van een uit uber-grote slang. Check die vette shit zelf hieronder!

God of War komt begin 2018 uit voor de PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

Days Gone

Days Gone is een apocalyptische zombie game, in ontwikkeling bij Sony Bend Studio. De game laat zichzelf zien in een gameplaytrailer van vier minuten.

In de video kun je zien hoe hoofdpersoon Deacon St. John op zoek is naar zijn broer en dat bijna met zijn leven moet bekopen. Snelle reacties en slim gebruik van aanwezige zombies blijken zijn redding. Wanneer Days Gone gaat verschijnen is nog niet bekend.

Horizon: Zero Dawn DLC

Horizon: Zero Dawn is ook alweer even uit, maar Guerilla Games wilde toch nog even de aankomende DLC showen met de naam The Frozen Wilds. Hier trekt Aloy naar een besneeuwde berg voor antwoorden, maar dit zal niet zonder slag of stoot gaan.

Wij verwachten de DLC ergens dit najaar.

Shadow of the Colossus remake

Deze generatie consoles zal de geschiedenis ingaan als de generatie van de remakes en remasters. Zo heeft Sony bekendgemaakt dat er een remake van Shadow of the Colossus naar de PlayStation 4 komt.

De remake is in handen van Bluepoint Games, dat eerder al Shadow of the Colossus naar de PlayStation 3 overzette. De remake mogen we ergens in 2018 verwachten. Check alvast wat beelden hieronder:

 Uncharted: The Lost Legacy

Het was al bekend dat Uncharted 4 DLC zou krijgen in de vorm van The Lost Legacy. Uiteindelijk wordt deze DLC standalone en draait het volledig om Chloe en Nadine die in India een zeldzaam artefact moeten opduikelen. In ieder geval hebben we een prachtige nieuwe trailer te zien gekregen.

Uncharted: The Lost Legacy verschijnt 23 augustus voor PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

Detroit: Become Human

Quantic Dream was ook aanwezig op de presentie en heeft een nieuwe, verhalende trailer vrijgegeven van de game Detroit: Become Human.

Hier zien we de android Marcus welke in opstand is gekomen tegen de mensheid. Als er geweld gebruikt wordt, moet hij een van de vele keuzes maken die de game zal bevatten.

Quantic Dreams kennen we natuurlijk van Heavy Rain. In deze cinematische game was het verloop van het verhaal afhankelijk van de keuzes die de speler maakt, wat we ook tegen gaan komen in Detroit. Een verschijningsdatum is helaas nog niet bekend.

Gran Turismo Sport

Gran Turismo Sport kreeg ook een nieuwe trailer, en toont nieuwe beelden. Het lijkt ons overduidelijk dat we hier met een strakke racegame te maken hebben.

De game verschijnt in de herfst van dit jaar op PlayStation 4.

Spider-Man

Het beste bewaar je natuurlijk laatst, zo dacht Sony. Daarom kregen we Spider-Man te zien, welke exclusief voor de PlayStation 4 wordt ontwikkeld.

In de trailer is te zien hoe Spider-Man al slingerend door New York City gevechten aan gaat met de handlangers van Wilson Fisk. Aan het eind van de trailer wordt de aanwezigheid van Miles Morales geteased, die in de comics de rol van Spider-Man overnam na het overlijden van Peter Parker.

Spider-Man komt ergens in 2018 uit voor PlayStation 4 en PlayStation 4 Pro.

Third parties

Naast al het exclusieve geweld van Sony zelf waren er ook nog een aantal third parties aanwezig welke hun games kwam showen. Hieronder een overzicht van een aantal interessante titels.

Monster Hunter: World

Capcom heeft samen met Sony Monster Hunter World aangekondigd. Deze game is niet alleen exclusief voor de PlayStation 4, maar komt ook voor de Xbox One en PC.

In de gameplaybeelden waren de bekende zompige moerassen, jungles en diverse grote en kleine monsters te zien waar de Japanse reeks om bekend staat. Het is jaren geleden dat een mainline Monster Hunter-game naar een PlayStation- of Xbox-console komt, nadat de titels de laatste jaren vooral op Nintendo-handhelds zijn verschenen. De pc-versie verschijnt op een later moment.

In Monster Hunter: World jagen maximaal vier spelers op gigantische monsters, die elk een andere aanpak vereisen. Al jagend verbeteren spelers hun uitrusting en vaardigheden. In Monster Hunter: World kunnen spelers uit Japan en het Westen samen spelen, een unicum voor de serie. Alle omgevingen in de game zijn aan elkaar verbonden en bereikbaar zonder laadtijden.

Call of Duty: WWII

Tijdens de E3 show van Sony heeft Activision een nieuwe trailer van Call of Duty: WWII geshowd. De serie keert terug naar zijn wortels en we mogen weer aan de zijde van de Geallieerden vechten tijdens de Tweede Wereldoorlog. We kregen indrukwekkende multiplayer beelden te zien van deze aankomende game, welke weer goede hoop geeft voor de serie.

Pre-orders krijgen vanaf 25 augustus toegang tot de gesloten bèta van de PlayStation 4-versie. Call of Duty: WWII verschijnt 3 november voor Xbox One, PlayStation 4 en PC.

Skyrim VR

Goed nieuws voor eigenaren van een PlayStation VR en een zwak voor The Elder Scrolls-franchise. Skyrim komt namelijk naar PlayStation VR. Een releasedatum is nog niet bekend.

Tot slot

De Sony presentatie klapte erop! Veel prachtige exclusives die menig gamer hart sneller deed laten kloppen en een aantal mooie aankondigingen van third parties. Een klein gemis was toch wel het ontbreken van nieuwe beelden van The Last of Us 2. Misschien dat er in de aankomende dagen nog wat nieuws omtrent de game vrijkomt. Heb je de Sony conferentie gemist en wil je deze in zijn volle glorie nog terug kijken? Hieronder hebben wij deze voor je klaar staan!

één antwoord

Laat een antwoord achter