Van 23 t/m 25 februari jl. hebben wij een prachtig streamingevent neergezet, om zodoende geld in te zamelen voor het Nationaal MS Fonds. We hebben gelachen, we hebben gehuild, we hadden plezier, maar ook de nodige frustraties. In een woord was het voor ons allen “briljant” te noemen. Toch willen wij een leuke terugblik geven over ons “Gamen tegen MS”-event, en Rianne was daarom ook de aangewezen persoon om dit alles op een rijtje te zetten!

Vrijdag 23 februari

Weesp, 07.00, de wekker gaat… Half slapend gaat mijn hand automatisch naar de snooze-button totdat de realiteit mijn slaap woest wegdrukt in plaats van mijn hand het alarm.
Niks snooze, het is namelijk straks tijd om af te reizen naar het prachtige Aalst om te beginnen aan ons stream-event. Maanden van technische voorbereidingen, flyeren, stress, sponsoren aanschrijven en de hele boel promoten wordt eindelijk allemaal samengebracht de aankomende drie dagen, onder één dak, met het hele team, een heerlijk gevoel maar toch óók een beetje spannend; Gedachten zoals “Komen er wel mensen kijken?” “Halen we wel meer op dan een paar tientjes?” “Werkt alles goed technisch gezien?” “Is de rest niet stiekem nóg groter geworden terwijl ik nog steeds op een goede dag 1.58 ben gebleven?” wisselen elkaar in mijn hoofd rap tempo af terwijl Joey en ik ons door de NS naar Gelderland laten brengen.

Eenmaal op het station aangekomen waar Tessa ons al op stond te wachten viel er een berg van rust over mij heen, het is goed zo, we gaan er gewoon voor! Al bijpratend waren we al snel op de eindbestemming, Feestcafé de Rietschoof, maar dit weekend omgedoopt tot gaarkeuken/jeugdherberg/streamingstudio en game-paleis.

Toen wij binnenkwamen werden nét de laatste technische checks gedaan en met een kleine 30 minuutjes was het al zover, het reclameblok knalde uit de speakers en we waren LIVE. Nu kan ik je verklappen dat Tessa, Joey en ik absoluut niet anti-sociaal, cameraschuw of bang zijn in het algemeen, maar ik wil de eerste 5 minuten tóch omschrijven als erg ongemakkelijk… “Ja, eeh, welkom, en eeeh, we gaan gamen om geld op te halen voor het Nationaal MS-Fonds en eeh, ja, eeh, Mariokart”. Gelukkig verdween het ongemakkelijk als sneeuw voor de zon en waren we lós! Mede dankzij het feit dat we onwijs vieze Jellybeans voor ons neus hadden en Joey een schokhalsband om zijn nek kreeg begonnen de donaties als vanzelf binnen te komen! Wat een euforisch gevoel was dat!
Na tientallen rondjes MarioKart en wat leveltjes “clippersnippercuts” ( lees; Snipperclippers, maar daar zijn wij blijkbaar of te oud, of te dom voor ) moesten we plaats maken voor Stephan en Jeroen die jullie beeldscherm kwamen opvrolijken met Super Meat Boy. Met inmiddels 3 uur verstreken en 125 euro op de teller was dit een welkome afwisseling aangezien Tess en ik ook waren benoemd tot privé-koks, gamen op een lege maag gaat natuurlijk niet!


Heerlijk in het zonnetje en de ijskoude keuken begonnen wij aan een ruime 25 hamburgers terwijl Joey zijn kattenfluisteraar-skills in praktijk bracht bij de lokale buurtpoezels, beide met succes.

Na 18.00 was het tijd voor Jan, Rick en verschillende in en uitlopende crewleden voor een bonte verzameling korte spelletjes, uiteraard WEL met electro-shocks, anders is het niet leuk.
In de avond-uren werd het voor mij persoonlijk helemaal een feest der herkenning daar opeens allemaal bekende gezichten binnenkwamen die ik al veelste lang niet meer had gezien! Tessa, Joey en ik waren wel “verstandig genoeg” om relatief op tijd naar huis te gaan om wat rust te pakken, maar ‘rumor has it’ dat de mannen zich nog tot ruim 04.00 in de ochtend hebben vermaakt op de stream. Naar verluid was dit een combinatie van een hele hoop foute en flauw grappen en heel veel elektrische shocks in combinatie met een hele berg donaties omdat sommige onder ons, ik zal geen namen noemen, tóch een tikkeltje sadistisch zijn ingesteld. 635 euro exclusief veiling-opbrengsten! Wat een geslaagde eerste dag!

Zaterdag 24 februari

De zaterdag stond de eerste drie uur in het teken van Rowdy’s ‘not-so-super-speed-run”(laten we het maar ‘casual noemen) nee, gewoon een run… Hier! Heb je muscle-relaxer-stickers op je armen, *ahem* gewoon een groot deel van ALttP vol onder stroom. Met 827 (!!!) euro op de teller aan het begin van de dag waren deze drie uur hoe dan ook een grote bron van vermaak! Inmiddels had Dan van www.zeelandzounds.media (tevens onze sponsor van de team-shirtjes) ook onze uitvalbasis gevonden en volgde er, voor mij dan, een paar ongemakkelijke interviews. Dit hele video-verslag is uiteraard terug te vinden op de Facebook pagina van ZeelandZoundz! Ondertussen hadden we de magische grens van DUIZEND euro bereikt, confetti en hysterie alom, wat een mijlpaal en dat al aan het prille begin van dag 2!

*kom Rian, gooi er nog zo’n ongemakkelijke foto in van jezelf* “…ok”


Stephan en Joey begonnen om 15.00 aan Cuphead, incluis de thee-challenge van Steef. Men pakt een kopje heet water, heel veel random ingrediënten die niemand vrijwillig in zijn thee zou dumpen (denk aan sambal, tonijn, chocolade, citroensap, eeee punt deee punt) en opdrinken maar. Hier had ik uiteraard ook graag veel meer IRL van mee willen krijgen, maar ook op dag twee hadden wij een hoop hongerige mondjes te voeden en met 1150 op de teller huppelde Tessa en ik naar de keuken om ons te storten op de mega-pan spaghetti, welke zonder de hulp van Stephan nooit was gelukt!

Zondag 25 februari

Over de zondag kan ik heel kort zijn; zondag, vrouwendag, zondag, vrouwendag! Compleet met pruiken en vreselijk hoge stemmetjes hadden we opeens de hele dag alleen maar vrouwen in de studio. Leuk om te zien was dat we ook visite kregen van de crew van de Facebook pagina “Eerlijke verkoop van Games, Consoles, Merchandise e.d.” welke ons kwamen helpen met de veilingen en gezelligheid op de stream. Aangezien iedereen helemaal gesloopt en moe was leidde dit tot grote hilariteit en chaos. Net op het moment dat wij ons klaarmaakte om naar huis te gaan tikte de donatie-teller de magische € 3.000 aan! We hebben natuurlijk alles op de voet gevolgd in de trein en we waren nét op tijd thuis om de, toch wel emotionele, laatste stream mee te krijgen. De heimwee maakte echter snel plaats voor nóg meer enthousiasme en een hart gevuld met trots aangezien we in no time, en dus met een voldaan gevoel, afsloten met € 3.500! Ondertussen is de eindbalans opgemaakt en hebben we in totaal maar liefst € 3.574 opgehaald voor het Nationaal MS Fonds. Een overweldigend gevoel van euforie voor ons hele team.

Benieuwd naar bewegende beelden van wat er allemaal achter de schermen gebeurde? Onze Jan heeft een hele leuke compilatie video in elkaar gezet:

Verder nog alle liefde voor onze sponsoren. Zonder hen was het niet mogelijk om de vette veilingen op te zetten met de mooie spullen die wij hebben gekregen. Dus dikke shoutout naar alle onderstaande partijen! Wil je tevens de live uitzendingen terug bekijken? Neem dan een kijkje op onze Facebook pagina.

Volgend jaar in dezelfde periode zullen wij ons weer in gaan zetten voor het Nationaal MS Fonds, en willen wij weer met een zelfde insteek een leuk evenement opzetten. Zorg er dus voor dat je ons goed in de gaten houdt. Dat kan via Facebook, Instagram en Twitter.