Story of Seasons: Pioneers of Olive Town | REVIEW

Omdat ik ooit Hayday speelde roept Rowdy nog wel eens: “Hier heb ik een spelletje voor jou! Iets met een boerderijtje bouwen”. Ooit wierp hij me zo Farming Simulator in mijn klauwtjes, waar ik dus geen bal aan vond. Nu speel ik al in geen tijden Hayday meer, maar het was weer eens zover: “Ik heb een spel voor je, wil jij die reviewen? is iets met een boerderijtje bouwen!” Nou…. Laat eerst maar eens een trailer zien dan. Na de trailer te hebben gezien was ik meteen helemaal enthousiast! Want dit is meer het soort boerderijtje bouwen waar ik van hou. Dus ben ik maar op mijn scootertje gesprongen op weg naar Olive town!

Hoe het begint:

Met het opstarten van Story of Seasons: Pioneers of Olive Town, mocht ik als eerst mijn poppetje in elkaar knutselen.  Ik vind het tof dat je niet alleen een jongetje of meisje kiest maar deze ook echt kan customizen tot een mini versie van jezelf.  Als je dit gedaan hebt spring je op je scootertje en ga je naar Olive Town, op weg naar de boerderij die je van je opa hebt geërfd. Daar aangekomen gaat je scooter kapot. Snap ik, ik ben natuurlijk een superduper goeie boerin dus ze willen me never nooit meer kwijt. Gelukkig staat dan wel meteen de burgemeester voor je neus. Hij wil natuurlijk weten wie je bent en wat je komt doen.  De burgemeester is zo vriendelijk om je een rondleiding te geven. Die zogenaamde boerderij van je opa blijkt gewoon een bouwval te zijn, wat niet meer is dan wat vervallen gebouwen, kapotte bruggen en een hoop bomen en gras. Een huis heb je niet dus mag je de eerste tijd in een tent bivakkeren. Het doel is om van je land een succesvolle boerderij te maken en contact te leggen en onderhouden met de mensen in de stad.

Word een echte boer:

In het begin ben je vooral bezig om je land op orde te krijgen. Dit houd in dat je vooral aan het bomen kappen en gras maaien bent. Maar dit zorgt er ook voor dat je de nodige materialen vergaart om je gebouwen te repareren.  Als je eenmaal een beetje ruimte hebt gemaakt kun je gebouwen en bruggen repareren of je land omschoffelen, als je zaden in de stad koopt kun je bloemen en groente laten groeien op jouw boerderij. Als deze eenmaal klaar zijn kun je ze oogsten en verkopen. Wel kost alles wat je doet uithoudingsvermogen. Door zelf te koken of in de stad te gaan eten word je uithoudingsvermogen bijgevuld. Is je uithoudingsvermogen plotseling toch helemaal op? Dan val je in een diepe slaap en word je minder uitgerust wakker.

Met materialen kun je ook machines bouwen. Daarmee kun je van je verzamelde materialen weer andere bouwmaterialen of etenswaren maken. Met de bouwmaterialen kun je weer gebouwen repareren. Met de etenswaren kun je koken, het opeten of verkopen in de stad.

Wat ik eigenlijk een beetje verwacht had is dat alles wat je ontgrendeld veel langer gaat duren voordat het klaar is. Maar niets is minder waar. Op een gegeven moment had ik ook veel te weinig tijd in een dag om alles op de boerderij te doen wat moest gebeuren. Want ja iedere avond moet jij braaf een beetje op tijd naar je bedje. Want ook als je denkt tot 3 uur ’s nachts door te gaan val je om van vermoeidheid en beland je in een diepe slaap. Bomen, grassen en rotsen blijven terug groeien. Dus ook hier ben je bijna iedere dag wel mee bezig om ze weg te halen.  Ik vind het wel echt super tof dat er echt meer dan genoeg te doen is en je niet steeds aan het wachten bent tot er weer wat klaar is waar je weer mee verder kunt.  Al heb je soms te veel te doen voor één dag. Maar hey! Beter te veel te doen dan dat je uit je neus staat te eten toch?

Contacten:

Een eenzame boer is ook maar eenzaam. Daarom is het belangrijk om met de mensen in de stad te praten om relaties op te bouwen. Na een tijdje steeds met de mensen in de stad te praten word het duidelijk dat je diepere connecties kunt maken om deze mensen de juiste kado’s te geven. Bij sommige kado’s zijn ze wel dankbaar, maaaaaar…. Voor iedereeen is er ook een perfect kado. Dit is dan wel altijd maar één specifiek ding. De perfecte kado’s zijn soms vrij makkelijk te vinden, maar anderen zijn erg duur of moet je zelf maken. Denk nou niet meteen dat je meteen met kado’s kan gaan strooien, want pas na een poosje aan een band te werken met iemand wordt het pas duidelijk wie welk kado wil. Voor het gemak word dit in je notebook allemaal bijgehouden. In je notebook staat niet alleen een kort overzicht van iedereen die je gesproken hebt, maar doormiddel van hartjes is ook duidelijk hoe goed jullie band is geworden. Je hebt rode en oranje hartjes. De personen met rode hartjes kun je een liefdesrelatie mee beginnen. Dit kan weer niet met de mensen met een oranje hartje. Zo weet je dus lekker makkelijk welke knappert je extra aandacht moet geven en wie niet.

Ja, ik vind het spel heel leuk maar waarom nou eigenlijk?

Eerlijk is eerlijk, Story of Seasons: Pioneers of Olive Town is gewoon een heel schattig spel. De beesten zijn te schattig vormgegeven. Je kunt je boerderij helemaal maken zoals jij het wilt hebben. Als je iets geplaatst hebt kun je het altijd weer afbreken en ergens anders plaatsen. Je kunt paden aanleggen, de wei afzetten met een mooi hek, mooie bloemen verbouwen of voor het gemak groenten telen om zelf weer mee te koken. Het enige dat echt vanzelf gaat is de tijd. Verder moet je alles lekker zelf doen. Zoals je planten en groentes water geven. Je machines leeghalen en weer vullen. Kortom er is meer dan genoeg te doen en beleven!

Wel is het, hoe verder je in de game komt, hoe minder tijd er in een dag lijkt te zitten. Soms schijt irritant omdat je nog veel te doen hebt maar aan de andere kant altijd nog beter dan dat je niks meer te doen hebt tegen het middaguur.

Hoe de game er uit ziet? Schattig! Het was raar geweest als het er als real life uit zou zien. De game ziet er simpel weg uit zoals je zou verwachten.

Conclusie:

Koop dit spel. Zet het aan en je dag is zo voorbij. Ik wil niet eens deze review schrijven ik wil gewoon spelen.

Story of Seasons: Pioneers of Olive Town | REVIEW
HOT!
Veel te doen en te beleven
Goede prijs kwaliteit verhouding
Te leuk en schattig
Uren plezier gegarandeerd
NOT!
Laden duurt soms wat langer
Soms te veel te doen voor één dag
85
SCORE
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x