Streets of Rage 4 | REVIEW

Meer dan 25 jaar nadat Streets Of Rage 3 debuteerde, mogen we eindelijk aan de slag met een nieuw vervolg in deze legendarische serie. Dit levert dan ook weer absoluut een kickass beat ‘em up-game  op.

Laat ik even vooropstellen, ik ben een wat oudere gamer en ik ben dan ook opgegroeid met vele vette titels uit dit genre. Aangezien ik zelf vroeger een groot Nintendo liefhebber was, maakte ik pas later kennis met de Streets Of Rage-games dan de meeste gamers van mijn leeftijd. Terwijl ik Double Dragon, Battletoads, Final Fight en Turtles in Time helemaal kapot speelde, had ik klasgenoten die alleen maar konden praten over Streets Of Rage en ik vroeg me toen ook af waar dat allemaal over ging. Aangezien ik geen SEGA Megadrive had, was ik dan ook aangewezen om bij klasgenoten op bezoek te gaan om de game te spelen. Pas toen ik wat ouder werd heb ik een hele tijd consoles en games verzameld om mijn nostalgische drang te bevredigen. Streets of Rage is dan ook een van de series die ik dicht bij mijn hart draag.

Makkelijke pick-up

Hoe dan ook, met de komst van Streets Of Rage 4 kan ik stellen dat de game ​​de fakkel van de oude serie goed laat branden en dit komt doordat de game de eenvoudige en opwindende gameplay heeft weten te vertalen naar iets moderns. Het enige wat je nog steeds hoeft te doen in Streets of Rage 4 is rondlopen, springen, aanvallen en het oppakken en gebruiken van items. Om de boel nog een beetje op te leuken kun je speciale aanvallen ontketenen welke een beetje gezondheid van je afnemen en heb je de beschikking tot een krachtige finisher. Streets of Rage 4 is een game die je makkelijk op kunt pakken, maar vergis je niet in de simpele opzet van de game, want deze is namelijk best pittig!

Geweldig opgepimpt

Het meest opvallende aspect van Streets Of Rage 4 is hoe geweldig de game eruit ziet. De personages zijn prachtig met de hand vormgegeven en geanimeerd en komen echt tot hun recht met hun zorgvuldig vervaardigde sprites. Trouwens, mocht de grafische stijl je bekend voorkomen dan heb je waarschijnlijk ooit al eerder Wonder Boy: The Dragon’s Trap gespeeld. De ontwikkelaar van deze game heeft namelijk ook meegeholpen aan Streets of Rage 4 en dit is te merken in de kleurrijke pracht die van je scherm afspat. Naast de prachtige personagesprites zijn de omgevingen ook gedetailleerd en erg divers, wat voor een afwisselende sfeer zorgt. Het totaalplaatje wordt compleet gemaakt door de geweldige soundtrack, welke de diverse levels daadwerkelijk tot leven weet te brengen. Het is een mix van pompende moderne EDM beats met een flinke vleug aan ouderwetse flair.

You’re Not Alone

Streets Of Rage 4 is een pittige game, al helemaal als je deze in je eentje gaat spelen. Het is dan ook veel leuker om met anderen te spelen. Gelukkig kun je samenwerken met maximaal 4 lokale spelers of online samenwerken met één andere speler. Ook kent de game een Battle Mode waarin je het op kunt nemen tegen andere spelers. Aangezien Streets of Rage 4 een beat ‘m up is en geen fighter zijn is deze modus lang niet zo spannend als de gemiddelde 1-op-1 fightinggame. Vooralsnog is het tof dat de ontwikkelaars deze optie hebben toegevoegd.

Korte nostalgie

Ondanks dat Streets of Rage 4 een geweldige authentieke ervaring weet te bieden, die in deze moderne tijd nog steeds weet te boeien, kent de game wel de nodige minpuntjes. Om te beginnen is de gameplay authentiek, maar het neemt simpelweg niet genoeg risico’s om werkelijk te vernieuwen. Er zijn genoeg indie games, die misschien niet zo tof ogen als deze game, genoeg nieuwe elementen in het genre hebben weten te implementeren. Denk hier aan gevarieerde campaigns voor herspeelbaarheid en  RPG-elementen om je personages te versterken. Dit zit niet in Streets of Rage 4, maar ze hadden er wel makkelijk iets mee kunnen doen. Ook qua gameplay valt het me op dat de ontwikkelaars niet hebben gekozen om bijvoorbeeld vijandelijke aanvallen te dodgen of te blocken. Dit was een hele fijne toevoeging geweest, aangezien klappen nu altijd gewoon aankomen en op hogere moeilijkheidsgraden leg je dus dan ook al heel snel het loodje. Daarnaast had ik ook graag willen zien dat Streets Of Rage 4 meer modi en inhoud zou bevat, want als je eenmaal klaar bent met de paar uur durende campagne, is er geen weinig meer om je bezig te houden. De nostalgie zorgt er wel voor dat je de game zo nu en dan nog eens opstart om nog wat trophies / achievements te halen, maar dat was het dan ook.

Conclusie

Streets Of Rage 4 brengt de retro-franchise van weleer op een meesterlijke wijze terug dat het zowel  moderne gamers als hardcore fans van old-school beat ‘em ups aan weet te spreken. Dat gezegd hebbende moet ik wel stellen dat de game nogal kort van duur is en de herspeelbaarheid toch te wensen overlaat vanwege de karige content die de game heeft. Maar voor de € 24,99 die de game kost, doe je zeker geen miskoop. Xbox One-bezitters hebben meer geluk, want deze game zit gewoon gratis in de Game Pass!

Streets of Rage 4 | REVIEW
Dank aan de uitgever voor het verstrekken van een review kopie.
HOT!
Heerlijk nostalgische ervaring
Prachtige graphics en omgevingen
Gameplay is oud en vertrouwd en de game speelt lekker weg
NOT!
Weinig vernieuwing in de gameplay
Weinig content nadat je de game uitgespeeld hebt
Een beetje aan de korte kant
80
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x