The Outer Worlds: Peril on Gorgon DLC is vanaf nu verkrijgbaar

Vandaag hebben Private Division en Obsidian Entertainment aangekondigd dat The Outer Worlds: Peril on Gorgon, de eerste verhalende uitbreiding van de game, nu verkrijgbaar is.

Daarnaast komt de uitbreiding later ook naar de Nintendo Switch. The Outer Worlds: Peril on Gorgon is los verkrijgbaar of met korting als onderdeel van The Outer Worlds Expansion Pass, die ook The Outer Worlds: Murder on Eridanos bevat. Deze tweede uitbreiding komt in de eerste helft van 2021 uit. The Outer Worlds heeft vorig jaar bij release talloze prijzen gewonnen, waaronder “Best RPG” van IGN, “Best Role-Playing Game” van Game Informer en “Game of The Year” van Destructoid. 

Peril on Gorgon begint met een raadselachtige boodschap waarin wordt gevraagd of je de Gorgon-asteroïde wilt onderzoeken. In deze afgelegen wetenschappelijke faciliteit werd ooit een buitengewone prestatie geleverd door Adrena-Time te ontwikkelen. Met dit moderne wonder werd de gezondheid en de productiviteit van arbeiders verbeterd. Het programma werd echterabrupt en zonder uitleg stopgezet. Je moet door diepe ravijnen, leegstaande laboratoria en verlaten onderzoeksfaciliteiten heen om de aanwijzingen bij elkaar te zoeken die de waarheid achter een van de meest duistere geheimen van het bedrijf Spacer’s Choice onthullen. Wat zul je op Gorgon vinden? 

“We wilden diep in pulp noir graven om de duisterdere kant van Halcyons bedrijven te verkennen,” aldus Carrie Patel, Game Director van Obsidian Entertainment. “Met Peril on Gorgon kunnen spelers (en hun favoriete bemanningsleden!) een spannende nieuwe locatie bezoeken, vol intrige en gevaren, en kunnen zo gevaarlijke geheimen over Spacer’s Choice blootleggen.”

Peril on Gorgon biedt allerlei extra content voor spelers. De verhoogde level-cap in de game om je meer flexibiliteit te geven in het aanpassen van vaardigheden en er zijn meer perks en flaws die voor zeldzame bonussen en unieke obstakels kunnen zorgen. De uitbreiding introduceert ook drie nieuwe wetenschappelijke wapens en allerlei nieuwe pantsersets. Peril on Gorgon breidt de bekroonde formule van The Outer Worlds uit terwijl het spelers nieuwe redenen geeft om de Halcyon-kolonie verder te verkennen.

“The Outer Worlds is een RPG die veel genoegdoening geeft, met veel keuzes voor de speler en een rijk verhaal dat het publiek inmiddels verwacht van Obsidian. Peril on Gorgon is een goede toevoeging,” aldus Allen Murray, Vice President of Production bij Private Division. “Deze DLC nodigt spelers uit om terug te keren naar de Halcyon-kolonie voor nog meer duistere humor, een meeslepend verhaal en spannende avonturen die zo geliefd waren in de basisgame.”

The Outer Worlds: Peril on Gorgon is vanaf nu digitaal verkrijgbaar voor PlayStation 4, Xbox One en PC.

Ook interessant
Cayo Perico Heist nu live in GTA Online
NL / EN