TRUST GXT 155 MOUSE | HARDWARE

In de gamingmarkt worden we kapot gegooid met diverse gamingmuizen, welke in een flinke keur verkrijgbaar zijn. Wil je een muis geoptimaliseerd voor League of Legends of Heroes of the Storm? Of ben je misschien meer fan van een echte FPS muis? Een shitload aan hardware fabrikanten bieden een flinke lading muizen, dus we kunnen stellen dat de markt aardig verzadigd is. Hardware fabrikant Trust komt om het hoekje kijken met de GXT 155, een gamingmuis met een aantal opvallende zaken. Wij nemen deze gamingmuis eens goed onder de loep!

Kekke muis

Trust is de afgelopen jaren goed bezig om hun naam te versterken op de gaming markt, en dit doen zij door het lanceren van diverse producten in verschillende prijscategorieën. De Trust GXT 155 is daar dan ook een goed voorbeeld van. Deze muis ligt in dezelfde lijn als de onlangs besproken headset, de Trust GXT 322. Dit is een headset welke het uiterlijk deelt met deze muis. Met de GXT 155 haal je een kekke muis in huis, welke beschikbaar is in een drietal kleurstellingen. Zo is daar een gewone zwarte variant en twee camouflage varianten, waarvan een wit en de ander groen. De vormgeving van de muis is verder zoals je mag verwachten en biedt niet echt iets revolutionairs. Wij kregen van Trust de GXT 155c, de groene camouflage variant, en hieronder lees je dan ook onze indruk van de muis!

GXT 155c 1

Overal knopjes

Ondanks de vormgeving kent de Trust GXT 155c wel een shitload aan knopjes, wat ongelooflijk handig kan zijn voor diverse MMO en MOBA games. Hierin heb je zoveel keybindings dan het handig is om deze in te stellen op je muis. In totaliteit zul je ook vijf duimknoppen vinden op de muis, de gewoonlijke linker- en rechtermuisknop en scrollwheel ontbreken natuurlijk ook niet. Gamingmuizen worden gekenmerkt door het instellen van de DPI, zo ook op de GXT 155c waar je via een tweetal knoppen dit aan kunt passen. Ook zit er een extra button naast de linkermuisknop, die je eventueel aan kunt passen. Dit zou ik tevens wel doen, aangezien deze standaard gelinkt is aan de ALT+F4 macro, met alle gevolgen van dien.

Het leuke van de GXT 155c is dat deze softwarematig helemaal aanpasbaar is. Dit betekend dat je door middel van een slim programmaatje verschillende muisknoppen kunt instellen naar jouw wens. Deze instellingen worden dan niet opgeslagen op je eigen PC, maar op de muis zelf. De GXT 155c bevat namelijk zijn eigen interne geheugen waardoor je tot vijf profielen op kunt slaan. Mocht je ooit een andere GAME-PC of laptop krijgen, neem je gemakkelijk je profiel mee naar een nieuw systeem.

Het programmeren van de diverse knoppen gaat vrij makkelijk, zelf je oma zou het (bijna) zonder hulp kunnen doen. In totaal heb je de beschikking over 11 programmeerbare knoppen, welke je helemaal in kunt zetten naar de game die jij het liefste speelt.

GXT 155c 3

Customisable as hell!

Trust probeert met de GXT 155c een betaalbare e-Sport muis af te leveren. In grote lijnen lukt ze dit ook, al is er wel een kleine minpunt te ontdekken. Laten we eerst maar even beginnen met de positieve punten die de muis kent.

De ergonomische vorm van de muis is nagenoeg perfect te noemen. De muis is ietwat aan de brede kant, maar je ringvinger en pink kunnen heerlijk rusten op de muis. Ook je duim heeft een rustpunt op de muis gekregen, waardoor je hele hand lekker over de muis heen valt. Misschien dat gamers met wat kleinere handen dit lastig gaan vinden, maar vooralsnog heb ik hier zelf geen problemen mee ervaren. De oppervlakte van de muis kent een antislip laagje welke ervoor zorgt dat je voldoende grip hebt tijdens het bewegen. Daarnaast is deze nog aardig opgeleukt met een aantal ledjes (welke aanpasbaar zijn) en een indicator die de ingestelde gevoeligheid aangeeft.

GXT 155c 6

Een ander lekker puntje is dat de GXT 155c qua gewicht ook aangepast kan worden. Onder de muis vindt je een klepje waar je in totaal acht gewichtjes terug vindt. Mocht je de muis te zwaar vinden, dan kun je gerust een aantal gewichtjes verwijderen. In totaal kun je maar liefst 16 gram extra gewicht verdelen in de muis. In mijn optiek had ik de gewichtjes wat zwaarder gezien, want met al die dingetjes in de muis, vond ik hem naar mijn smaak toch wel wat te licht. Moet je nagaan als je alle gewichtjes uit het apparaat verwijderd… Dat ding vliegt dan letterlijk alle kanten op.

GXT 155c 4

Echte gamers zijn kritische mensen, en inputlag is dan ook de grootste vijand. Dat is dan ook de reden waarom Trust heeft gekozen voor een stevig gevlochten kabel aan de muis. Dankzij dit gegeven heb je dus minder kans om lag te krijgen, maar dankzij het vlecht werk zal het weinig voorkomen dat de kabel in de knoop raakt als je weer eens op pad bent met je gaminglaptop. Dankzij een stukje klittenband kun je de kabel netjes vast zetten.

Ondanks alle mooie punten die de GXT 155c kent heb ik toch een klein kritiek puntje. Ondanks dat de game ongelooflijk functioneel is, vond ik tijdens de speelsessies die ik heb gehad de game nogal goedkoop aanvoelen. Ondanks de diverse knoppen, de gevlochten draad, de macro knoppen en de ergonomie van de muis vindt ik de materiaal keuze een kleine tegenvaller. De muis is vervaardigd van een plastic-achtige materiaalsoort, wat nogal goedkoop aanvoelt. Hierdoor voelt de muis niet altijd even robuust aan. Een mengeling van materialen zoals aluminium met plastic had er wellicht voor gezorgd dat de muis wat degelijker aan zou voelen en minder breekbaar. Helaas is dat dus niet zo, en moeten we het er maar mee doen.

GXT 155c 2

Conclusie

De Trust GXT 155c is een muis, niet meer en niet minder. Toch heeft Trust het voor elkaar gekregen om een hedendaagse gamingmuis te creëren met een shitload aan aanpasbare opties. Het instellen van de knoppen en de gewichtjes die je kunt gebruiken zorgen ervoor dat je de muis volledig in kunt stellen naar je eigen wens. De muis valt nogal op door zijn camouflage design en is ergonomisch goed ingericht. Het is alleen zo jammer van de materiaal keuze welke Trust heeft gemaakt, want hierdoor voelt de muis nogal goedkoop en breekbaar aan.

Al met al kunnen we stellen dat je voor iets meer dan 50 euro een degelijke muis in huis haalt, welke zijn ding goed te weet doen!

SCORE
75
Lezer beoordeling4 Stemmen
85
HOT!
Goed aan te passen naar eigen wens
Lekker ergonomisch
Kekke vormgeving
NOT!
Materiaalkeuze laat de muis goedkoop aanvoelen...
75
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x