De naam TRUST zal vele gamers wellicht wat zeggen, al staat het merk nogal bekend als maker van “B” producten. Toch is het hardwarebedrijf aardig op weg om de harten van gamers te veroveren, en dit doen ze doormiddel van een speciale gaminglijn aan producten. Een hiervan is de TRUST GXT 322 headset, die we uitgebreid voor je bespreken in deze hardware review.

De markt wordt overspoeld met gamingheadset en het aanbod is dan ook enorm groot. Je kunt het zelf ook zo gek maken als je zelf wilt als het gaat om kwaliteit en prijs. Vaak is het wel zo dat je betaald voor een merk, en dat ook de goedkopere varianten van degelijke kwaliteit kunnen zijn. Zo ook deze lijn van TRUST, welke kwaliteit weet te vermengen met een mooie prijs.

De TRUST GXT 322 lijkt dan ook een allround headset te zijn. Dit vanwege het fijne geluid wat uit de hoofdtelefoon komt, maar ook de zuivere microfoon welk zijn werk goed weet te doen. De headset kent verder geen tierelantijntjes en is gewoon bedoeld om zonder moeite lekker te kunnen gamen. Je plugt de headset in je PS4, Xbox One controller of juist je laptop en hij doet gewoon zijn ding.

gxt-322-2

De GXT 322 kent een degelijke bouwkwaliteit, al moet ik zeggen dat het wel veel plastic is en op de eerste tast wel erg goedkoop aanvoelt. Ondanks de materiaalkeuze mag er wel gezegd worden dat de koptelefoon wel erg stoer van uiterlijk is. Dit vanwege het feit dat deze een dikke vette camo print heeft gekregen. Door het gebruik van plastic kan ik ook stellen dat de headset lekker licht op dat dikke koppie van me ligt en dat kan ik waarderen. Bij zwaardere headsets krijg je al snel een irriterend gevoel op je hoofd, en bij de GXT 322 gaat dit pas naar enkele uurtjes Battlefield 1 lichtelijk merken. Wat dan wel weer slim is van TRUST, is om gebruik te maken van een gevlochten nylon kabel die speciaal is ontworpen om aan te sluiten op je controller. Lekker kort dus, zonder dat het in de weg zit. Wil je de headset gebruiken op de PC dan kun je gebruik maken van de bijgeleverde kabelverlenging die tevens het microfoon en geluid signaal scheidt. Netjes hoor TRUST!

gxt-322-4

Wat wel een klein puntje van kritiek is, is dat de oorschelpen niet heel erg diep zijn waardoor je oren drukken tegen de speakers. Misschien ligt het aan het feit dat ik dikke flappies op mijn hoofd heb zitten, maar desondanks hadden ze wel wat dieper mogen zijn. Zodoende krijg je na een uurtje gamen wel een irritant gevoel aan je oren, waardoor je jouw gamesessie toch even moet staken voor een kleine pauze.

Gelukkig wordt dit nadeel weer flink gecompenseerd door het geluidskwaliteit van de headset. Van een headset van 35 euri mag je misschien niet veel verwachten, maar ik was verbaasd van wat er uit de speakertjes kwam zetten. Een game als Battlefield 1 leent zich dan ook uitstekend om te testen, en tijdens de grootschalige oorlogen die voorbij raasde, kan ik stellen dat dit dik in orde is. De hoge en middel tonen zijn dan ook zeer indrukwekkend, terwijl de bass toch een beetje op de achtergrond bleef en niet te nadrukkelijk aanwezig was. Tijdens het gamen is dit een goed iets, maar zou je de koptelefoon willen gebruiken voor een lekker potje hardstyle op je muziekspeler raad ik je toch een andere headset aan (iets met bass vibration, ook uit de stal van TRUST?).

gxt-322-3

Een ander aspect van de GXT 322 is de microfoon die hierin is gebouwd, deze is namelijk kraakhelder. Voorheen gebruikte ik altijd een headset van Logitech, maar iedereen waarmee ik online gamede zat te zeiken dat ik niet verstaanbaar was. Met deze headset kreeg ik zelfs complimenten dat men mij eindelijk kon horen. Uiteraard heeft dit ook te maken met het feit dat deze headset voornamelijk gericht is op consolegamers met een budget. Ondanks de kwaliteit van het geluid is het wel jammer dat de buigbare microfoon een beetje fragiel aanvoelt. Maar wat verwacht je van een headset van 35 euro?

Conclusie

Wij zijn blij dat TRUST ons een prachtige headset heeft toegestuurd. De GXT 322 ziet er dankzij zijn camo print stoer uit. Ondanks, dat voelt de headset wel wat goedkoop aan vanwege de hoeveelheid plastic die er in verwerkt zit. Maar dat mag de pret niet drukken, want hierdoor is de headset lekker licht en de kwaliteit van het geluid en de fijne microfoon zijn de dingen die ervoor zorgen dat dit een hele fijne headset is. Ben je trouwens iemand met hele grote oren, dan raad ik je aan om verder te kijken in een andere price-range, aangezien de oorschelpen wel erg ondiep zijn. Al met al een aanrader voor de gamer met (en ook zonder) een budget, want deze headset zal je zeker niet teleurstellen!

TRUST GXT 322c HEADSET | HARDWARE
HOT!
  • Goede en betaalbare kwaliteit
  • Zit lekker licht op je hoofd
  • Mooi geluid en goede microfoon
NOT!
  • Iets teveel plastic
  • Oorschelpen mochten wel wat dieper
80%SCORE
Waardering gebruiker: (1 Stem)
100%