Ubisoft Montreal slachtoffer van swatting-incident

Gisteren avond kregen wij een melding binnen dat er wat gaande was in het kantoorgebouw van Ubisoft Montreal. Het gebouw werd ontruimd nadat er melding was gemaakt van een mogelijke gijzeling.

Volgens de plaatselijke politie werd er via het noodnummer een melding gedaan van een gijzeling. Het telefoonnummer wat gebruikt werd, was afkomstig uit het gebouw zelf. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de omgeving afgezet en werd het gebouw geëvacueerd. Uiteindelijk bleek er geen dreigende situatie te zijn.

Op diverse beelden was te zien dat tijdens de situatie diverse werknemers van Ubisoft Montreal op het dak van het gebouw stonden. Diverse werknemers plaatsten daarnaast meldingen op social media dat zij in veiligheid waren.

Het incident kan duiden op swatting wat een benaming is voor het fenomeen waar mensen prank calls doen naar alarmdiensten, om bijvoorbeeld mensen voor de gek te houden of om wraak op ze te nemen. Ze bellen de alarmcentrale om een melding te doen van een verzonnen misdrijf dat wordt gepleegd, waarna politie, SWAT of andere hulpdiensten op desbetreffende persoon afgestuurd worden.

Ubisoft Montreal is bekend van games als Prince of Persia: The Sands of Time, Assassin’s Creed Origins, Far Cry New Dawn en het onlangs verschenen Assassin’s Creed Valhalla.

Ook interessant
Hellpoint komt naar PlayStation 5 en Xbox Series X
NL / EN