Watch Paint Dry haalt releasedate niet

Na een spellen als Goat Simulator, Shower with your Dad Simulator 2015 of “I am Bread” (waarin je een boterham moet veranderen in een lekkere toast) verbaast mij het niet zo als het werkelijk een spel had geweest: “watch paint dry” die plotseling op Steam opdook. Het blijkt echter allemaal een stunt van een 16 jarige snotneus.

Watch paint dry zou een game zijn waarin je letterlijk minuten lang naar een muur aan het staren bent en aan het wachten bent tot de verf droogt. Gameplay waarbij het kunst van het weglaten tot de grens wordt waargemaakt. Echter blijkt het een stunt van een 16 jarige student die wou aantonen dat het mogelijk is om een game (door de beveiliging te omzeilen) op Steam te zetten. Nadat hij eerder contact had gezocht met Valve om het lek te bespreken, maar geen reactie kreeg, besloot hij de stoute schoenen aan te trekken en het spel online te zetten. De student toont daarmee bugs aan in de beveiliging van Steam, want slechts binnen enkele dagen lukte het hem om de game op het platform te krijgen. Steam, die in de zaak iets minder goed uit de verf kwam, heeft inmiddels het lek gedicht.

Het werk van de student zit er echter nog niet op. Inmiddels heeft hij weer nieuwe bugs in het systeem gevonden, waarover hij meer bekend zal maken wanneer Valve de boel heeft dicht getimmerd.  Voor iedereen die uitkeek naar de game, moeten we helaas mededelen dat de game nooit de officiële releasedatum van 1 april heeft gehaald, terwijl het me toch de ideale dag leek om een vriend te trakteren op het spelletje.

30-3-paint

Ook interessant
Nieuwe trailer toont de PlayStation Plus Collection voor PlayStation 5
NL / EN