Tringgggg daar gaat de deurbel. Ik doe open en voor mij staat de postbode met een pakketje van een niet nader te noemen webshop. Vol verwachting neem ik plaats op de bank en open mijn pakket. Aaaaahhh de heerlijke geur van nieuw komt mij tegemoet en een prachtige limited edition van ‘Zelda Links Awakening ’glimlacht naar me. Mijn dag kan niet meer stuk. Vol liefde kijk ik naar de steelcase en het boek wat erbij zit. Ik slinger gelijk mijn switch aan en ga er even voor zitten…….

Het eerste wat mij opvalt als je de game start is het begin filmpje. Wat ziet dat er toch goed uit, damn!!! Van mij mogen ze zo een mini serie op netflix maken in deze stijl. De geheel nieuwe stijl van de game is heerlijk fris en kleurrijk en het ontwerp van de karakters is ontzettend goed. Link ziet eruit om op te vreten met zijn enorme babyface! Je zou hem toch ter plekken wil adopteren. Ook de audio heeft een flinke opknapbeurt gehad en een orkest schalt nu mijn speakers uit in plaats van de nogal monotone geluidjes van een game boy. Gelukkig hebben ze er niet al te veel aan veranderd en is de muziek alsook het spel zelf herkenbaar gebleven op hier en daar een nieuwe toevoeging na.

Op een onbewoond eiland!

Het was voor Nintendo een grote prestatie om de in 1993 bekende Zelda formule op een cartridge te krijgen voor de game boy en later de game boy color. Nintendo wijkt met deze game nogal af van de bekende punten die Zelda juist zo Zelda maakte. Wat wel even wennen is, vergeleken met de andere Zelda’s, is dat je in dit spel geen Ganon of Zelda zelf tegenkomt. In plaats daarvan strand je bootje in een flinke storm en wordt je wakker op een eiland met een meisje genaamd Marin naast je. Om van het eiland af te komen en om ervoor te zorgen dat alle monsters die op het eiland zijn verschenen door jouw komst verdwijnen, moet je de Wind Fish wakker zien te krijgen. Dit doe je door het verzamelen van instrumenten. Gelukkig hoef je niet alles zelf uit te vogelen maar heb je een uil die je helpt bij je avontuur ( uitvogelen/uil erg funny, ha ha ha not).

Gelukkig hebben ze aan het verhaal zelf niets veranderd en alleen qua gameplay zijn er wat kleine toevoegingen toegepast. Denk bijvoorbeeld aan de extra knoppen die je nu tot je beschikking hebt, die het wisselen van wapens en items toch een stukje makkelijker maakt en Dampé is toegevoegd voor het creëren van je eigen dungeons. Daarover later meer.

Waar o waar moet ik naartoe? Ik weet het soms allemaal even niet meer. Je moet zoveel dingen doen en op zoveel dingen letten dat ik daardoor nogal eens het overzicht kwijt raakte. Ja ooit heb ik als klein meisje het originele spel gespeeld maar dat is alweer zoveel grijze haren geleden dat ik dat niet meer weet. Goddank bestaat er google die mij in dit soort situaties kan helpen, maar ook Nintendo zelf heeft meegedacht om het je allemaal wat makkelijker te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de pins die je kan plaatsen op je kaart. Wanneer je een kist tegenkomt die je nog niet kan openmaken of bij kan komen dan pin je die dus gewoon even op je map. Superhandig! Zo vergeet je niets en mis je dus geen items of heartcontainers.

Dungeons maken

Zoals ik net al eerder zei is er een mogelijkheid om zelf dungeons te maken bij Dampé. Een erg leuke toevoeging waar ik zelf dan persoonlijk niks mee heb, maar waar ik wel denk dat mensen het kunnen zien als een leuk extraatje. Een groot nadeel vindt ik dat het mij niet lukt om zo een leuk en spannende dungeon te maken als die je tegenkomt in het spel.  Of dit aan mij ligt of aan het spel geen idee maar ik ben er gewoon snel op uit gekeken. Wel een leuke toevoeging is dat de kleuren dungeon van Zelda, links  awakening DX (Game Boy color) wel in het spel zit.

To buy or not to buy

Tja en dan zijn we eigenlijk aangekomen bij de belangrijkste vraag die op ieders lippen ligt. Namelijk…. Is kippenmishandeling in dit spel toegestaan of niet? Zoals namelijk velen van jullie weten hebben vele Zelda games de mogelijkheid om eens flink in te hakken op deze smakelijke tweepoters. Pas alleen wel op want sla je te vaak, dan komt de hele kippenfamilie je even in elkaar rammen, en ja je gaat dan serieus dood en kan weer opnieuw beginnen. Bummer….

Nee even serieus. Jullie willen weten of je deze game moet kopen of niet. En daar heb ik maar 1 antwoord op en dat is een dikke ja!! Als je het al niet doet vanwege de enorm leuke looks van Link, doe het dan omdat je een ontzettend gaaf stukje Zelda in huis haalt met een leuk verhaal en fijne gameplay die de tand des tijds goed heeft doorstaan.

Conlusie

Zelda Links Awakening is een zeer mooie remake van een tijdloze klassieker geworden. De vernieuwde grafische stijl is in één woord schitterend te noemen. Het verhaal is dan misschien niet zo diep maar wel zeer vermakelijk en het eiland barst van de koddige personages. De toevoeging van de zogenaamde Dungeon Maker is een leuke extra maar verwacht geen Mario Maker levels. Link’s Awakening is een geweldige game voor nieuwe spelers maar ook zekers voor diegene die de game vroeger al gespeeld heeft.

The Legend of Zelda: Link's Awakening | REVIEW
SCORE90%
HOT!
  • Grafische stijl
  • Orkestrale muziek
NOT!
  • Dungeon Maker niet uitgebreid genoeg
90%SCORE
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%

Laat een antwoord achter