8K logo verdwenen van verpakkingen PlayStation 5-consoles

Diegene die in het verleden een PlayStation 5 hebben gekocht is het misschien opgevallen dat er op de verpakking een 8K logo stond. Sony claimde namelijk dat de console in staat was om met 8K televisies en beeldschermen te werken, maar uiteindelijk is er nooit 8K content verschenen voor het apparaat.

Sony heeft ooit aangegeven dat er in de toekomst een update zou komen die 8K output mogelijk maakt. De kans dat dit ooit zal gebeuren is tevens nagenoeg nihil, omdat 4K op dit de standaard is en het qua games vooral een uitdaging zal zijn om dit te bewerkstellig om zo ook een stabiele framerate te behouden. 8K met een framerate van 60fps is dan iets wat wellicht de PlayStation 5 Pro aan zou moeten kunnen, maar de vraag is of dit werkelijk gaat gebeuren. Een ander probleem is dat het grootste deel van de gamers niet de beschikking heeft tot een 8K scherm.

Via de website PlayStation Lifestyle is naar buiten gekomen dat het 8K logo niet langer op de verpakking van de PlayStation 5 gedrukt wordt, maar dat Sony dit heeft veranderd in een 4K – 120Hz logo. Dit is zonder enige aankondiging gebeurt en dit zal voortkomen uit het gebrek aan 8K content voor de console.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x