Virtual Reality is volgens velen de nieuwe toekomst, andere zweren bij Augmented Reality. Dit is een techniek die de bestaande ruimte gebruikt bij het projecteren van nieuwe elementen. De Hololens van Microsoft is zo’n AR apparaatje, en de eerste dev-kits zijn nu beschikbaar.

Vanaf vandaag kunnen ontwikkelaars de Development Edition van de Microsoft HoloLens bestellen. De devkit zal vanaf 30 maart verstuurd worden. Ontwikkelaars moeten wel diep in de buidel tasten, want de ontwikkelkit kost 3.000 dollar. Op het moment kunnen alleen ontwikkelaars uit de VS en Canada de ontwikkelversie bestellen. Of de kit in Europa beschikbaar komt is vooralsnog onduidelijk. De HoloLens wordt geleverd met een aantal software titels, waaronder de game Young Conker.

Young Conker is een game gebaseerd op de grofgebekte eekhoorn van ontwikkelaar Rare. Young Conker is bedoeld om de potentie van de HoloLens te demonstreren: de game verandert je gamekamer in de gamewereld, waarin de jonge versie van de grofgebekte eekhoorn rondspringt. De nieuwe Conker-game wordt niet ontwikkeld door Rare, hoewel dat bedrijf volgens de trailer hieronder wél geraadpleegd is. De ontwikkelaar van Young Conker is Asobo Studios.

Diezelfde studio is verantwoordelijk voor Fragments, een andere game die bij de HoloLens wordt geleverd. Dit spel werd tegelijkertijd in de Windows Store-database ontdekt met Young Conker. Fragments is eencrime drama met dezelfde insteek als Young Conker: in plaats van interactie met karakters op een scherm, bevinden die karakters zich in dezelfde fysieke ruimte als de speler.

Er is nog niets bekend over de lancering van de consumentenversie van HoloLens. Microsoft gaf onlangs aan dat de prioriteit ligt op ontwikkelaars en enterpise-gebruikers.