Acquire-president denkt na over een mogelijk vervolg voor Tenchu

Het nieuwste nummer van Weekly Famitsu bevat een nieuw interview met Acquire-president Takuma Endo, die een mogelijke heropleving van een stealth ninja-game teased.

Acquire is in het verleden bekend geworden door de Tenchu-franchise, en men vermoed dat er wellicht sprake is van een heropleving van deze serie. Hoewel de rechten van Tenchu nu bij uitgever en ontwikkelaar FromSoftware liggen, is het nog de vraag of het daadwerkelijk om een Tenchu-game gaat of dat het een spirituele opvolger gaat worden.

Hier zijn een aantal opmerkelijke weetjes:

  • Het handelsmerk “Stealth Assassin” dat in augustus 2018 door Acquire in Japan werd geregistreerd, werd alleen geregistreerd omdat het was verlopen.
  • Hoewel het momenteel moeilijk is, zou Endo graag een nieuwe “stealth-game” maken voor de PlayStation 5-generatie als de mogelijkheid zich voordoet. Het handelsmerk “Stealth Assassin” legt de basis.
  • Endo wil een indie merk lanceren om in korte tijd nieuwe en unieke spellen uit te brengen. Dit staat los van het hoofdmerk van Acquire. Endo hoopt tegen het einde van 2021 het nieuwe merk en de eerste titel te lanceren. Er werd ook een screenshot van de eerste titel gepubliceerd, die een gevechtsspel toont dat zich afspeelt op een kleine ster met World of Final Fantasy- achtige personages.

In het interview met Famitsu wordt het volgende gezegd door Endo:

Endo: “Actually there was another thing… We trademarked the Tenchu subtitle ‘Stealth Assassin.’”

—Oh! How did that come to happen?

Endo: “We only acquired it because the trademark for ‘Stealth Assassin’ expired, there isn’t some deep meaning behind it, but it was reported overseas and now people are wondering whether Acquire will make another Tenchu again.”

—Will you?

Endo: “It would be difficult to do right now…. But, if the possibility arises, I would like to make a stealth ninja game from the ground up for the PlayStation 5 generation. To lay the groundwork for that, we acquired this trademark, which is the game’s subtitle overseas.”

Ook interessant
Nieuwe DLC Dragon Ball Z Kakarot komt eraan
NL / EN