Black Desert Online kondigt nieuwe co-op dungeon, class en in-game events aan als onderdeel van 5-jarig jubileum

Pearl Abyss heeft gisteravond tijdens een livestream het 5 jarig jubileum van Black Desert Online gevierd met een reeks content aankondigingen. Deze omvat onder andere een nieuwe dungeon, class en het Arena of Arsha – Best in Class Championship community toernooi. Daarnaast zal Pearl Abyss een aantal in-game events organiseren voor alle avonturiers in Noord Amerika en Europa.

Eén van de meest interessante aankondigingen was de Atoraxxion co-op dungeon die vooral voor PvE fans bedoeld is. Dit is de eerste instanced dungeon in Black Desert Online en legt de focus op co-op gameplay voor 3-5 spelers. Avonturiers zullen samen moeten werken om succesvol door de dungeon te trekken, de uitdagende puzzels op te lossen en de vele geheimen te ontrafelen.

De ingang van deze dungeon bevindt zich in de Ancient Stone Chamber die wordt bewaakt door een Ancient Guardian. Deze is toegankelijk voor alle spelers die de Valencia questline hebben gevolgd en deze regio hebben verkend. Bijzonder is dat de Atoraxxion co-op dungeon een speciale instance is waar vriendengroepen ook andere spelersgroepen kunnen treffen en waarmee kan worden samengewerkt.

De jubileum stream liet ook een teaser zien van Sage, een mysterieuze nieuwe class die op 24 maart aan de game wordt toegevoegd en onthulde daarnaast de Arena of Arsha – Best in Class Championship, een nieuw community toernooi. Pearl Abyss zal beide verder toelichten in de zeer nabije toekomst.

Alle Black Desert Online avonturiers kunnen uitkijken naar speciale login events tussen 4 en 31 maart, waarbij iedereen gratis toegang krijgt tot waardevolle cash items en 660 Cron stones. Spelers die de speciale 5YEARANNIVERSARY coupon gebruiken, krijgen de ‘BIG Garnier Firecracker G’ tussen nu en 17 maart. 

Direct na de maintenance van vandaag worden avonturiers verwelkomt met een 1000% hot time event en deze geeft een zeer grote experience boost tot en met 31 maart. Ook nieuwe spelers kunnen hiervan profiteren aangezien Black Desert Online tot 9 maart gratis te downloaden is op Steam.

Ook interessant
OUTRIDERS verschijnt op 1 april voor Xbox Game Pass
NL / EN