EA Games hoopt dat Call of Duty-games exclusief op Xbox consoles verschijnt

Microsoft is, zoals iedereen wellicht weet, bezig met de overname van Activision Blizzard. Dit levert de nodige discussies op rondom exclusiviteit voor Call of Duty games op andere consoles. CEO van EA, Andrew Wilson, hoopt juist dat de franchise exclusief zal verschijnen voor Xbox-consoles…

De overname van Activision Blizzard werd eerder dit jaar aangekondigd door Microsoft, maar de deal is er nog steeds niet doorheen. Dat komt omdat verschillende waakhonden onderzoek doen naar een mogelijke monopoliepositie die Microsoft wellicht zou krijgen, mits het bedrijf de Call of Duty games exclusief zou maken voor zijn eigen platformen.

Sony en veel PlayStation-gamers hopen dat de Call of Duty games gewoon multiplatform blijven, zoals nu het geval is. Dat is alleen geen mening die gedeeld wordt door Andrew Wilson, de CEO van EA. Hij ziet namelijk mogelijkheden voor de Battlefield-franchise. Dit liett de topman doorschemeren tijdens een Goldman Sachs-evenement, als we de website SeekingAlpha mogen geloven.

Hoewel Sony bij de diverse waakhonden het verzoek heeft gedaan om een onderzoek naar de overname van Activision Blizzard te starten, wordt er door Microsoft gereageerd met veel verbazing. Het bedrijf stelt namelijk dat het helemaal niet aantrekkelijk is om Call of Duty games exclusief voor de Xbox consoles te maken, aangezien PlayStation de marktleider is en er hierdoor dus veel meer geld in het laatje komt.

Daarnaast heeft Phil Spencer persoonlijk toegezegd dat we nog ‘meerdere jaren’ Call of Duty-games mogen verwachten op PlayStation-consoles. Dat is naast de bestaande deal die er al is tussen Sony en Activision.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x