Wie graag virtueel lood uitwisselt met vijanden, heeft daar tegenwoordig ruime keuze in. Is daarbij een grote open wereld, een verhaal en een psychopatische gek die jou het leven zuur maakt ook een must, dan kom je uit bij Far Cry. Gedurende de week werden de eerste details bekend gemaakt van deeltje 5 en vandaag komt er de officiele revealtrailer bij.

Het Voorwerk

Het begon allemaal al eerder deze week met een stukje art (vermoedelijk de boxart?) en 4 korte teasers om je in de stemming te brengen voor de onthulling van vandaag. In de teasers zien we al dat de nieuwe Far Cry zich uitstrekt in Hope County, Montana (een staat in het noorden van de VS). Het gebied is divers met kabbelende beekjes/riviertjes, bossen, berglandschappen, weides, en In al de teaserclips zien we dat in tegenstelling tot het landschap, het bepaald niet zo vredig is onder de mensen. Shit is hitting the fan en dat moet ook wel! Het is niet voor niets Far Cry!

Op het artwork krijgen we al een beter idee wat voor setting je te wacten staat. Religieuze fanatiekelingen, wapenliefhebbers en patriotisten die niet terugdeinzen om iemand op geweldadige wijze wat manieren bij te brengen, zoals we kunnen zien bij de “sinner” op de voorgrond. Dat was alles wat we hadden, tot vandaag.

ba

De Aankondiging van Far Cry 5

Vandaag vond namelijk de officiele onthulling plaats van Far Cry 5 en het lijkt in ieder geval weer een typische Far Cry game te worden. We duiken in het leven van een sheriff die in Montana terecht komt. Daar blijkt het niet geheel pluis. Joseph Seed leidt een cult (Eden’s Gate) die gelooft dat het eind van de wereld weleens nabij kan staan. Om de wereld van religeuze verlichting te voorzien, worden onorthodoxe methode toegepast, zo wordt geweld niet geschuwd en ondergaan mensen die zich verzetten toch een verplichte doopbeurt. Voor de rest zien we natuurlijk ook de onmisbare zaken in een Far Cry game: de nodige wilde dieren, beren, adelaars, koeien en je zult zelfs een politiehond bij je hebben die wapens af kan pakken. het wapentuig zal natuurlijk waar aanpasbaar zijn naar jouw eigen wensen, er zit een mapmaker in, voertuigen met deze keer ook vliegtuigen.

Natuurlijk zorgt zo’n cult ook voor de nodige onrust, chaos en is het niet geliefd bij iedereen. Vandaar dat er best nog wel wat hulp te vinden is in de buurt. Een aantal personages werd al kort geintroduceerd in een clip. Zo is er Mary May eigenaar van een cafe in Hope County. Ze heeft haar vader, moeder en zus verloren aan de cult en heeft nog een appeltje met die gasten te schillen. Daarnaast is er Nick Rye, een gast die je wel om een klus of boodschap kan sturen. Zijn vader en grootvader hebben beide het land gedient. Als hij wat kont moet schoppen om zijn en z’n zoontjes toekomst veilig te stellen, zal hij het zeker niet laten! Als laatste is er nog pastoor Jerome Jeffries, een man die het goede voorheeft met de mensen. Echter wanneer de cult met Jerome fucked, zijn medestanders wegkaapt met leugens en geweld en zijn kerk vernietigd, dan zijn de rapen gaar. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon de hulp van een vriend vragen om co-op de game te doorlopen.

Meer over de game zullen we binnenkort vast te horen krijgen. De E3 komt er volgende maand namelijk weer aan en ongetwijfeld krijgen we dan meer te horen. Far Cry 5 komt op 27 februari 2018 uit, waarbij de Playstation 4 exclusieve rechten lijkt te hebben op skins en ook mogelijk exclusieve rechten op DLC te hebben.

 

 

 

Laat een bericht achter

stargamers