FIFA zal in 2023 zijn naam veranderen naar EA Sports FC

Het is definitief! Vanaf juli 2023 zullen de voetbalgames van EA niet meer de naam FIFA gebruiken, maar EA Sports FC.

Dit nieuws maakte EA vandaag bekend op zijn website en het bedrijf geeft aan dat vanaf volgend jaar EA Sports FC de toekomst van voetbal van EA Sports zal worden. Samen met 300+ licentie-partners is EA er klaar voor om wereldwijde voetbalervaringen naar nieuwe hoogtes te brengen.

Ondanks de naamsverandering zal er betreft spelmodi en inhoudelijke gameplay weinig veranderen, benadrukt de ontwikkelaar. Zo willen zij dezelfde ervaringen, modi, competities, toernooien, clubs en atleten blijven aanbieden in de toekomst. Ultimate Team, Career Mode, Pro Clubs en Volta Football zullen in de toekomst dan ook weer hun opwachting maken.

Daarnaast geeft EA aan dat de namen van clubs en spelers in stand blijven en zullen zij hun unieke licentieportfolio van meer dan 19.000 spelers, 700 teams, 100 stadions en 30 competities, waar het bedrijf al een flink aantal jaar in heeft geïnvesteerd, terugkeren. Daarbij horen ook de exclusieve partnerdeals met de Premier League, LaLiga, Bundesliga, Serie A en de MLS, en in de toekomst wellicht nog meer.

Dit jaar zal er dus voor het laatst nog een game verschijnen met de naam FIFA. Hierin zal ook het WK Voetbal verwerkt worden.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x