Gamescom 2016 in Keulen loopt tot een eind en vandaag is de laatste dag van het evenement dat in totaal 4 dagen heeft geduurd. Net als de E3 is Gamescom een belangrijk voor de game-industrie en dus zijn er ook veel nieuwtjes en trailers gereleased. Tijd dus voor een kort overzicht van alles wat je als thuisblijver hebt gemist: de trailers en het nieuws. Zo hoeven we toch niets te missen (behalve de beleving natuurlijk).

Watch Dogs 2 (15 november 2016)

De nieuwe Watch Dogs kent natuurlijk weer een open wereld ervaring en veel gehack en geweld, maar in de nieuwste trailer gaat het vooral over de multiplayer gameplay.  Zo zien we hoe het co-open werkt met de vrijheid om zelf te bepalen wat je wilt doen: cruisen, stukje varen, nieuwe gebieden ontdekken of missies samen doen en een plek op de leaderboards veroveren. In “online invaders” moet je jezelf beschermen tegen andere spelers die je DedSec apparatuur willen hacken of juist zelf op jacht gaan om andere spelers te hacken, daarnaast kun je wat extra geld verdienen door spelers te killen die een “bounty contract” over zich hebben. Deze bounty hunter mode werkt als volgt: zaai je teveel onrust en leg je te veel onschuldige mensen om, dan krijgen 3 andere spelers een bericht dat ze een bonus krijgen om jou om te leggen, weet jij hun echter vervolgens om te leggen voordat ze je om zeep helpen, krijg jij een nog dikkere bonus. Al je online progressie zal ook invloed hebben op je singleplayer voorgang en kan je bijvoorbeeld extra hacking tools opleveren. Dat allemaal in de nieuwste Watch Dogs 2 trailer.

Metal Gear Survive (2017)

Hideo Kojima heeft zijn serie zien opgroeien tot de volwassen game die Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain is geworden. De serie werd overgedragen aan de rest van het Konami team en Metal Gear Survive is de eerste game zonder Kojima’s bijdragen. De game lijkt daarom ook een stukje anders met een grotere nadruk op survival. De game speelt zich af vlak na Ground Zeroes. Een aantal crewleden van het MSF leger komt na de gebeurtenissen van Ground Zeroes in een wormhole terecht en komen in een omgeving met zombies. Ze moeten daarin overleven door voorraden te verzamelen en zombies een kopje kleiner te maken en dat alles ook met behulp van stealth actie. Bruut en toch weer anders dan de richting waar Metal Gear Solid V op ging.

South Park: The Fractured But Whole (6 december 2016)

Matt Stone en Trey Parker hebben een grote invloed gehad op de productie van South Park: The Stick of Truth en South Park: The Fractured But Whole en dat is te zien aan de games, die vol staan met referenties naar verschillende afleveringen van de South Park serie. Stop bij een goede game ook nog eens een overdosis aan onderbroekenlol en over de top verhaallijnen met de verschillende Superhelden en je hebt een idee wat The Fractured But Whole gaat brengen. Hier de trailer.

Steep (2 december 2016)

Eigenlijk hebben de liefhebbers van extreme sports games een tijdje droog gestaan. De laatste SSX is alweer van een aantal jaartjes geleden, Skate 4 wordt maar niet aangekondigd en Tony Hawk Pro Skater 5 werd niet al te best ontvangen. Daarom was de aankondiging van Steep een ware verademing op de E3. Het combineert een groot open wereld, de prachtige berglandschappen in de Alpen en adrenaline met een enorme vrijheid zelf je eigen ding te doen. Nu op de Gamescom is er nog een trailer getoond waarin je kan zien wat de insteek is met de game: “the mountain is yours”. Zet je eigen trails en uitdagingen neer en stuur die door naar je vrienden of iedereen online. Boarden, skien, wingsuits, racen en tricks; het lijkt er allemaal in te zitten in Steep. De game komt ook in een Gold editie, waarmee je meteen de season pass hebt voor alle grote DLC en daarbij ook nog exclussieve digitale content, uitrustingen en outfits tot je beschikking hebt.

Dishonored 2 (11 november 2016)

In oktober 2012 gooide Arkane Studios hoge ogen met het eerste deel van Dishonored, een game die positieve kritiek kreeg vanwege het verhaal en de graphics en moch zich daarom ook rekenen tot best actiespellen van 2012. Nu krijgt dit actie/avonturenspel met stealth elementen een vervolg en de gameplay ziet er in ieder geval dik in orde uit.

Call of Duty: Infinite Warfare (4 november 2016)

Vraag je menig gamer wat ze het tofste vinden aan Call of Duty, dan is waarschijnlijk een van de meest voorkomende antwoorden “Modern Warfare 1”, gevolgd door “Zombie Mode”. In de nieuwste Call of Duty: Infinite Warfare keert de zombie mode gelukkig voor de fans terug. We zien in de trailer dat discomuziek, neon lichten en een 80’s retro vibe toch lekker en aanstekelijk kunnen zijn. De zombiemode speelt zich af in een ruimtevaar themapretpark. Voor ieder die foute muziek kan verdragen, lekkere danspasjes in de voeten heeft en nog geen genoeg heeft van het schoppen van zombiekont is de volgende trailer dan ook een must om te kijken!

Destiny: Rise of Iron

Destiny is op zichzelf al een flink groot universum, maar zo af en toe krijgt dit universum nog een flinke uitbreiding erbij, Rise of Iron is de aankomende grote expansion van Destiny en moet 20 september beschikbaar zijn voor de spelers. Daarnaast komt er ook een Destiny: The Collection uit op dezelfde dag, waarin je Destiny en alle content (inclusief Rise of Iron) gelijk in je bezit hebt. Dit is ideaal voor de nieuwe spelers die alle  content (The Dark Below, House of Wolves, The Taken King en Rise of Iron) in een klap binnen hebben. Mocht je de collection digitaal pre-orderen kunnen gelijk aan de slag met de game (met uitzondering van Rise of Iron  die pas 20 september uitkomt). Bekijk hier in ieder geval alvast bijna een uur aan gameplay van de nieuwe expansion.

Overige Trailers

Er gebeurt natuurlijk te veel om op te noemen, meer trailers die we misschien niet zo uitvoerig kunnen bespreken, veel meer spellen en meer nieuws. Daarom hier een kort lijstje met trailers waar je op kan klikken:

Laat een antwoord achter