Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt vrijdag voor de Nintendo Switch

Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt vrijdag voor de Nintendo Switch.

In dit nieuwe 3D-platformavontuur trekken spelers vrijelijk van level naar level door de kleurrijke wereld van een verloren beschaving. Naast Kirby’s bekende kopieerkrachten kunnen spelers dit keer ook de gloednieuwe Mondvol-vorm gebruiken.

Terwijl Kirby en zijn nieuwe vriend, de nieuwsgierige Elfilin, door de mysterieuze gebieden van een oude beschaving trekken, komen ze voor de ene na de andere verrassing te staan. Om alle Waddle Dee’s te redden, moet Kirby elk hoekje van deze gebieden verkennen.

Om Kirby’s vele vijanden te bestrijden, kunnen spelers gebruikmaken van zijn uitgebreide arsenaal aan speciale vaardigheden, met zowel bekende als geheel nieuwe kopieerkrachten. Daarnaast beschikt Kirby dit keer over een gloednieuw vermogen, de Mondvol-vorm, waarmee hij enorme real-life-objecten kan opslokken om naar unieke vormen te transformeren. Vaak komt dit uitstekend van pas om speciale obstakels te overwinnen of puzzels te kraken!

Spelers kunnen dit avontuur solo doorlopen, maar een tweede speler kan ook inspringen als Bandana Waddle Dee voor twee-speler co-op-actie op hetzelfde systeem. Geef gewoon een Joy-Con aan iemand die mee wil doen en jullie kunnen het avontuur samen vervolgen.

Om tussen de levels door even te ontspannen zitten spelers goed in Waddle Dee-dorp, dat dienstdoet als uitvalsbasis voor het avontuur. Dit dorp wordt steeds verder ontwikkeld naarmate meer Waddle Dee’s zijn gered, waardoor verschillende winkels en spelletjes toegankelijk worden. In het dorp kunnen spelers ook kennismaken met wijze Waddle Dee die handige tips in de aanbieding heeft. Wanneer spelers online* gaan, kunnen ze wereldwijde spelergegevens bekijken, zoals het totaal aantal Waddle Dee’s dat wereldwijd is gered, en welke kopieerkracht op dat moment het populairst is.

Wie een voorproefje wil nemen op Kirby’s kopieerkrachten en nieuwe Mondvol-vorm kan gratis een demo downloaden in de Nintendo eShop.

Kirby en de Vergeten Wereld verschijnt op 25 maart exclusief voor de Nintendo Switch.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x