Konami registreert opnieuw handelsmerken voor Castlevania en Metal Gear Rising

Vandaag is bekend geworden dat de Japanse uitgever en ontwikkelaar Konami nieuwe handelsmerken voor Castlevania en Metal Gear Rising heeft vastgelegd.

Er zijn handelsmerken vastgelegd voor Akumajou Dracula (Castlevania in het Japans) en Metal Gear Rising zijn al op 6 april jongstleden in Japan geregistreerd, maar zijn nu dus publiekelijk gemaakt.

Hoewel er voor beide game-franchises nog geen games zijn aangekondigd, is het nog niet bekend waarom deze handelsmerken zijn vastgelegd. De kans is aanwezig dat er nieuwe games verschijnen van beide merken, maar er is ook een mogelijkheid dat dit alleen is gedaan om de rechten op beide franchises te waarborgen.

Castlevania is Konami’s meest langlopende franchise en de eerste game is verschenen in de jaren ’80 op de NES. Daarnaast is het een grote inspiratiebron geweest voor vele games, waardoor het metroidvania-genre is door ontstaan.

Metal Gear Rising: Revengeance is een spin-off van de Metal Gear-reeks welke in 2013 verscheen voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en PC. Deze actiegame heeft hele andere gameplay dan de andere Metal Gear-games en werd ontwikkeld door PlatinumGames.

Ook interessant
Laatste trailer Final Fantasy VII Remake Intergrade toont intense gevechten en meer
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x