Nieuwe trailer biedt diepgaande blik op Mario Kart Live: Home Circuit

Mario Kart Live: Home Circuit werd onthuld tijdens de Super Mario Bros. 35th Anniversary Direct – 3 september 2020, en biedt zowel ervaren Mario Kart-spelers als nieuwkomers een gloednieuwe ervaring wanneer hij op 16 oktober verschijnt voor de Nintendo Switch.

De nieuwe Mario Kart Live: Home Circuit – Releasetrailer gaat dieper in op wat de game heeft te bieden. Mario Kart Live: Home Circuit komt voort uit een samenwerking tussen Nintendo en Velan Studios en gebruikt AR-technologie om het gat tussen de virtuele wereld van Mario Kart en de werkelijkheid van de huiskamer te overbruggen en de snelle en hectische race-actie tot leven te wekken met een combinatie van on-screen-gameplay en racen met fysieke karts. Bekijk de Mario Kart Live: Home Circuit – Een bericht van ontwikkelaar Velan Studios-video voor meer info over Mario Kart Live: Home Circuit en de ontstaansgeschiedenis ervan.

Mario Kart Live: Home Circuit bevat alles wat Nintendo Switch-bezitters nodig hebben om meteen met racen te kunnen beginnen: één kart – met Mario of Luigi achter het stuur, afhankelijk van de gekozen set – plus vier poortjes, twee richtingsborden die spelers kunnen gebruiken om hun tracks uit te breiden, en een USB-oplaadsnoer voor de kart. De software is gratis te downloaden in de Nintendo Shop, waarna je deze kunt synchroniseren met de fysieke kart.

De spelers kunnen zelf de lay-out van de baan bepalen door de vier poortjes in hun omgeving te plaatsen, om er vervolgens doorheen te racen. Met een beetje creatief denken kunnen spelers vele verschillende tracks ontwerpen, van klassieke tot meer complexe lay-outs, vol bochten en wendingen. Om te kunnen spelen wordt een ruimte van minstens 3,5 x 3 meter aanbevolen, maar los daarvan kan elke leefomgeving, groot of klein, worden getransformeerd in een unieke Mario Kart-ervaring, waarbij zelfs in kleinere kamers talloze baancombinaties mogelijk zijn. En als de baan eenmaal is opgezet, kan de race beginnen!

De hoofdstand van Mario Kart Live: Home Circuit is de grand prix, deze laat spelers het opnemen tegen de Koopalings in acht grand prix-races met in totaal 24 verschillende tracks. Doordat in elke race bekende Mario Kart-elementen in de game van invloed zijn op de fysieke kart, krijgt de hectische fun van Mario Kart een heel nieuwe dimensie. Zo krijgt de fysieke kart een snelheidsboost als de speler in de game een sprintpaddenstoel pakt, terwijl hij tot stilstand komt door een treffer met een rood schild. Er zijn vele beroemde items uit de Mario Kart-serie in de game verwerkt, inclusief de glibberige bananenschillen, inkt spuitende Bloopers, en zelfs Bullet Bills die de kart automatisch op hoge snelheid over de track laten racen. Verschillende omgevingsthema’s, zoals onder water, lava en retro, zorgen voor nog meer uitdaging met in-game-gevaren en -features – die allemaal van invloed zijn op de werkelijke kart. Spelers kunnen in-game ook munten verzamelen die aanpassingsopties ontgrendelen, zodat ze hun in-game uiterlijk kunnen aanpassen met diverse kostuums en soorten karts. Net als in Mario Kart 8 Deluxe, is er ook stuurhulp beschikbaar. Deze functie helpt de kart op de baan te houden, zodat ook jongere of minder geoefende spelers in de fun kunnen delen.

Naast de grand prix-stand zijn er ook andere manieren om Mario Kart Live: Home Circuit te spelen:

  • Eigen race: Deze stand biedt spelers zelfs nog meer ruimte om creatief te worden. Ze kunnen niet alleen de fysieke lay-out van de track ontwerpen, maar ook gevaren, items en meer toevoegen om werkelijk unieke creaties tot leven te wekken.
  • Tijdrace: Spelers maken zelf een track om er vervolgens een zo snel mogelijke tijd op te behalen. Vervolgens kunnen spelers het opnieuw proberen om een snellere tijd neer te zetten, of de Nintendo Switch aan een andere speler geven om te zien wie de snelste is. Zo kunnen spelers het tegen elkaar opnemen zonder dat hier een extra Nintendo Switch-systeem of exemplaar van Mario Kart Live: Home Circuit voor nodig is.
  • Spiegelstand: Spelers die een extra uitdaging verlangen zitten goed in de spiegelstand, die hen alle Grand Prix-tracks in gespiegelde vorm laat spelen – zodat je zo’n track weer helemaal opnieuw moet leren kennen.

Met verschillende Nintendo Switch-systemen en exemplaren van Mario Kart Live: Home Circuit kunnen maximaal 4 spelers tegen elkaar racen in de grand prix- of eigen race-stand. Met zoveel verschillende manieren om te spelen, en de mogelijkheid om meubels, speelgoed en andere voorwerpen uit je huishouden aan de racebanen toe te voegen, biedt Mario Kart Live: Home Circuit een schat aan mogelijkheden voor creatieve racers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Mario Kart Live: Home Circuit is verkrijgbaar als Mario-set en als Luigi-set, en ligt vanaf 16 oktober 2020 in de winkels.

Ook interessant
Verschijnt Gran Turismo 7 begin 2021 voor de PlayStation 5?
NL / EN