[FEATURE] Nintendo in de toekomst: is ‘Free-to-Play’ de ‘Way-to-Go’?

Nu er vandaag opnieuw een Free-to-Play game door Nintendo is uitgebracht (namelijk ‘Pokémon Rumble World’, welke te downloaden is voor je Nintendo 3DS via de gebruikelijke E-shop) rest er natuurlijk maar één vraag: is dit de toekomst voor Nintendo?

Inmiddels weten we dat Nintendo zich niet meer alleen op de consolemarkt richt, maar ook een stap gaat maken richting de mobiele markt. Nu kan dat op verschillende manieren, maar het lijkt erop dat Nintendo het houdt op Free-to-Play games met microtransactions. In lekentaal: de game is gratis te spelen, maar als je wat sneller dan gemiddeld wilt gaan is er een optie om tegen een kleine betaling extra dingetjes te krijgen.

Pokémon Shuffle
Bij Pokémon Shuffle (een game die al eerder is uitgebracht) hebben ze het zo geregeld dat je een beperkt aantal movements hebt. Als je deze allemaal weggespeeld hebt, heb je enkel en alleen maar tijd nodig om deze weer terug te krijgen. Ieder half uur krijg je namelijk weer één beurt terug, met een maximum van vijf. Mocht je er toch wat sneller doorheen willen, kan je Jewels kopen via de E-shop om van die Jewels weer meer beurten te kunnen scoren. Deze zijn overigens wel in de game te verdienen, maar zijn redelijk schaars. Dit werkt ook met de coins in het spel, waarmee je per level een aantal traits kan kopen.

Shuffle

Pokémon Rumble World
Dan de nieuwe game, Pokémon Rumble World. Voor zover ik hem nu heb kunnen spelen, werkt het vooralsnog compleet anders. Ook hierbij heb je jewels, maar die worden niet specifiek gebruikt voor turns. Ze zijn meer bedoeld om extra’s toe te voegen aan je spel, zoals meer opslagruimte voor je Pokémon. Ook gebruik je deze jewels om bepaalde area’s te kunnen unlocken, maar zodra je eenmaal deze area’s gekocht hebt, kan je er onbeperkt gebruik van maken.

Rumble

Zoals hierboven beschreven, twee compleet verschillende games, twee compleet verschillende manieren van microtransactions, maar is het iets waar Nintendo op moet gaan gokken? Eerlijk gezegd moet ik zeggen dat ik toch wel erg verknocht ben aan Pokémon Shuffle en ik baal zodra ik weer ‘out of turns’ ben. Ik kan me best voorstellen dat er mensen zijn die er geld voor neerleggen om toch snel verder te gaan. Wat betreft Pokémon Rumble World… Ik denk dat daar voor Nintendo wat minder te halen is.

Dus, is het een goede zet?
Als het op deze manier gaat (en Nintendo nog gewoon consolegames blijft uitbrengen), is het wat mij betreft een prima zet. Niet alleen wordt hiermee een breder publiek bereikt, ook vind ik dat de games zoals ze er nu uit zien fair zijn ten opzichte van de consument (wat betreft eventuele kosten uiteraard). Waarmee ze in mijn ogen de Amiibo compleet uitbuiten (ja, daar komt mijn Amiibo gezeur weer, het is en blijft pure geldklopperij…), lijkt dit toch een prima ontwikkeling in de Nintendo familie. Wat denken jullie? Wordt dit een groot succes of gaat dit uitdraaien op een fiasco?

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x