Final Fantasy VII Rebirth State of Play-presentatie laat meer zien van de game

Afgelopen nacht hield uitgever / ontwikkelaar Square-Enix een PlayStation State of Play-presentatie omtrent de game Final Fantasy VII Rebirth.

Zo is er een nieuwe trailer vrijgegeven welke informatie geeft over het avontuur wat ons te wachten staat.

In de presentatie van 20 minuten worden heel veel punten kort behandeld. Zo is Final Fantasy VII Rebirth veel groter in scope dan Final Fantasy VII Remake. Je kan nu verschillende regio’s vrij bezoeken met grote open gebieden. Onder andere Zack’s hometown is te bezoeken. Ieder gebied heeft inwoners met wie je in contact komt. Hoofdpersoon Cloud kan Quests voor deze mensen doen, sommige geven je meer informatie over personen en gebieden, anderen zijn behoorlijk bizar en hilarisch. Cloud kan ook deelnemen aan een grote hoeveelheid mini-games waaronder Chocobo Racing en een kaartspel. Met je vrienden kan je een relatie opbouwen waarmee je nieuwe chain abilities ontgrendeld die je in combat kan gebruiken, maar in Final Fantasy VII Rebirth kan je ook uitgaan met je vrienden. Zo wordt in de presentatie een romantische date getoond met Tifa.

De release is over enkele weken, maar vandaag kunnen gamers met een PlayStation 5-console al aan de slag met een gedeelte van Final Fantasy VII Rebirth. Een gratis demo is namelijk nu beschikbaar op de PlayStation 5. Deze is 48GB groot en episode Nibelheim spelen, de opening chapter van de game. Ergens in de week van 21 februari, maar voordat de game uitkomt, krijgt de demo een grote content update. Spelers kunnen dan ook de regio Junon verkennen, een grote open map met dungeons en verrassingen. Spelers die de demo uitspelen, ontvangen het volgende in de volledige game:

  • Kupo Charm – An accessory that increases the number of resource items extracted at a set rate.
  • Survival Set – A selection of items to aid on your adventure, such as potions and ethers.

Final Fantasy VII Rebirth staat gepland voor lancering op 29 februari 2024 voor de PlayStation 5. De game is in ieder geval drie maanden exclusief op Sony’s console. Daarna krijgt Square-Enix de mogelijkheid om de game ook uit te brengen op andere platforms.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x