Xbox Games Showcase 2024 | FEATURE

Bethesda heeft gisterenavond een eerste blik gegeven op een flink aantal games die gaan verschijnen. Zo hebben we een glimps op mogen vangen van onder andere DOOM: The Dark Ages, nieuwe details over Indiana Jones and the Great Circle, Starfield’s Shattered Space-uitbreiding en meer games tijdens de Xbox Games Showcase

Hieronder vindt je een beknopt overzicht van de diverse titels die zijn aangekondigd tijdens de showcase, compleet met bijbehorende trailers.

Perfect Dark Reboot

Microsoft en de nieuwe studio The Initiative hebben de allereerste gameplay trailer vrijgegeven van Perfect Dark.

Deze game werd twee jaar geleden aangekondigd, maar toen kregen we enkel een cinematic trailer. Nu heeft The Initiative, de eerste gameplay trailer vrijgegeven. In de trailer zien we hoofdpersoon Joanna Dark jagen op de gezochte crimineel Daniel Carrington. De gameplay bestaat uit het analyseren van de omgeving, snelle first person playform-elementen zoals in de game Mirror’s Edge en een goede gunplay wanneer er shootouts zijn. The Initiative noemt deze game een first person thriller. De ontwikkelaar zegt veel inspiratie gehaald te hebben uit de klassieke games. Aangezien dit een reboot is, hoef je de oude games niet gespeeld te hebben om deze game te kunnen begrijpen.

Perfect Dark wordt een pure single player game. Het verhaal speelt zich af in de nabije toekomst waar rampen bepaalde plekken onbewoonbaar heeft gemaakt. Joanna krijgt meerdere missies die zij moet voltooien, maar hoe zij deze aanpakt ligt helemaal aan de speler. Stealth en het gebruik van gadgets is belangrijk, maar ook movement door de wereld. Spelers krijgen objectives, maar zijn vrij om deze op een eigen manier te voltooien. Joanna Dark wordt voorzien van een stem door Alix Regan. Voor de gelijkenis van Joanna is het gezicht van model Elissa Bibaud gescand met geavanceerde 3D-camera.

Perfect Dark is in ontwikkeling voor de Xbox Series S, Xbox Series X en de PC. Een releasedatum is niet bekendgemaakt. 

Fable

Playground Games, de studio achter de geprezen Forza Horizon-games, werkt al een tijdje aan een reboot van de populaire Fable-franchise.

Afgelopen jaar tijdens de Xbox Showcase kregen we een cinematic trailer te zien. Dit keer krijgen we eindelijk echte gameplaybeelden te zien. De trailer hint ook naar de vrijheid die spelers krijgen in Fable. De vraag wat betekent het om een held te zijn wordt gevraagd? Wat moet je doen om een held te zien, welke keuzes moet je maken? Kan jij Albion redden van ondergang?

Microsoft heeft verder bekendgemaakt dat Fable gepland staat voor een release in het jaar 2025. De game is in ontwikkeling voor de Xbox Series S, Xbox Series X en de PC. Leden van Xbox Game Pass kunnen vanaf de dag van release aan de slag met de volledige game.

Tevens is nu bekend dat niet alleen Playground Games, maar ook de partner studio’s Eidos Montreal en Crystal Dynamics meehelpen met de ontwikkeling van Fable. Crystal Dynamics kennen we met name door de Tomb Raider-games. Eidos Montreal kennen we van Deus Ex en de recente hit Marvel’s Guardians of the Galaxy. Beide studio’s werken aan eigen projecten en helpen mee met de ontwikkeling van Fable.

DOOM: The Dark Ages

id Software heeft het nieuwste deel in de veelgeprezen DOOM-franchise onthuld: DOOM: The Dark Ages. In deze single-player, actie first-person shooter en prequel op de veelgeprezen DOOM (2016) en DOOM Eternal stappen spelers in de met bloed besmeurde laarzen van de DOOM Slayer, het ultieme superwapen van Gods en Kings, in een middeleeuwse oorlog tegen Hell.

Spelers verscheuren vijanden met verwoestende favorieten zoals de Super Shotgun, terwijl ze ook een verscheidenheid aan nieuw bottenverslindend wapengerei hanteren, waaronder de gloednieuwe, veelzijdige Shield Saw. Scheur over de door demonen geteisterde slagvelden in wrede grondgevechten die zijn geïnspireerd op het originele DOOM. Vlieg op de woeste Mecha Dragon en sla titanische demonen tot moes in de enorme Atlan mech. 

DOOM: The Dark Ages, het cinematische oorsprongsverhaal van de woede van de Slayer, komt in 2025 naar Game Pass, Xbox Series X | S, PC en PlayStation 5.

Gears of War: E-Day

Microsoft en ontwikkelaar The Coalition hebben de allereerste trailer gedeeld van Gears of War: E-Day, een origin story van de enige echte Marcus Fenix.

Dit is het verhaal van hoe de wereld van de mensheid, voor eens en voor altijd is gaan veranderen door de kwaad diep in de planeet. Gears of War: E-Day speelt zich af voor alle Gears of Gears of War-games. Spelers gaan staan in de schoenen van een jonge Marcus Fenix die voor het eerst te maken krijgt met de dodelijke Locust. Ook zijn maatje Dom Santiago keert terug.

Opvallend is de titel van deze game. Waar de vorige game Gears 5 heette, is The Coalition nu teruggegaan naar de naam Gears of War. Bij Gears 5 werd er nog gezegd dat iedereen deze games ‘Gears’ noemt en dat daarom werd besloten om ‘of War’ weg te laten. Voor deze prequel heeft The Coalition weer gekozen voor de naam Gears of War. De ondertitel E-day staat voor Emergency Day, de dag dat hel losbrak door een invasie van een leger van dodelijke locust en gigantische monsters. De track van de onderstaande trailer is dezelfde als die van de allereerste Gears of War-game die verscheen voor de Xbox 360.

Gears of War: E-Day wordt ontwikkeld door middel van de Unreal Engine 5. De onderstaande beelden zijn niet gemaakt door een cinematic studio, maar daadwerkelijk in-engine. Helaas is er geen release window bekendgemaakt. De kans bestaat dus dat deze game nog een lange tijd niet gaat uitkomen.

Gears of War: E-Day is in ontwikkeling voor de PC, Xbox Series S en de Xbox Series X. Leden van Xbox Game Pass, kunnen op de dag van release aan de slag met de volledige game.

Indiana Jones and the Great Circle

MachineGames heeft een nieuwe intense scène in de game onthuld in de aankomende avonturengame Indiana Jones and the Great Circle. Deze onthulling toont een cruciale, besneeuwde confrontatie waarin Indiana Jones en Gina Lombardi een ontdekking doen diep in de Himalaya. Deze beelden geven een voorproefje van hoe de verhalende elementen van de game en de samenwerking met Lucasfilm Games bijdragen aan een nieuwe, authentieke Indiana Jones-ervaring.

In Indiana Jones and the Great Circle stappen spelers in de schoenen van de iconische avonturier Indiana Jones in een first-person, single-player avontuur dat zich afspeelt tussen de gebeurtenissen van Indiana Jones and the Raiders of the Lost Ark en Indiana Jones and the Last Crusade om één van de grootste mysteries uit de geschiedenis te ontrafelen. Het is 1937, sinistere krachten speuren de hele wereld af op zoek naar het geheim van een eeuwenoude kracht die verbonden is met de Great Circle, en slechts één persoon kan ze voor zijn – Indiana Jones. Indiana Jones and the Great Circle zal ergens later dit jaar verschijnen.

State of Decay 3

Microsoft en ontwikkelaar Undead Labs hebben tijdens de Xbox Showcase, een gloednieuwe trailer getoond van de zombie survival game State of Decay 3. Dit wordt de eerste game van Undead Labs sinds het onderdeel is van Microsoft.

Deze game spelt zich 6 jaar na de zombie apocalypse af die de mensheid bijna uitroeide. Volgens Undead Labs is State of Decay 3 de evolutie van de franchise waar de mensheid moet vechten om te overleven in een wereld vol met kleine en grote bedreigingen. Helaas heeft Undead Labs niet veel meer bekendgemaakt of getoond. Op de Xbox Wire website vertellen Undead Labs studio head Philip Holt, en creative director Kevin Patzelt meer over de geschiedenis van de franchise.

Voor de volledige gameplay onthulling moeten we nog een tijdje geduld hebben. State of Decay 3 heeft nog geen releasedatum. De game is in ontwikkeling voor de Xbox Series S, Xbox Series X en de PC. Leden van Xbox Game Pass, kunnen met de volledige game aan de slag wanneer deze uitkomt.

Starfield: Shattered Space uitbreiding en juni-update

Vandaag heeft Bethesda Game Studios de eerste details onthuld voor Starfield: Shattered Space, de nieuwe verhaaluitbreiding voor Starfield.  Een mysterieuze kracht wakkert aan in de stad Dazra, de hoofdstad van de verborgen thuiswereld van House Va’Ruun. Onderzoek een angstaanjagende kosmische dreiging, verken een nieuwe planeet en vind unieke wapens, ruimtepakken en uitrusting in dit gloednieuwe avontuur. 

Tijdens de show werd ook de juni-update van Starfield aangekondigd. De juni-update van Starfield is nu te downloaden voor pc en console en bevat de lancering van Creations, nieuwe bounty hunting features en gloednieuwe Trackers Alliance-missies, verbeterde melee combat en nog veel meer. 

Creations biedt officiële ondersteuning voor mods in Starfield. Spelers kunnen nu nieuwe content van Creators en Bethesda Game Studios direct in-game ontdekken en spelen via het Creations menu. De Creation Kit, de officiële toolkit voor Starfield, is nu ook gratis te downloaden op Steam en geeft de community de macht om nieuwe content te maken. Iedereen in de community kan Creations maken en uploaden naar het Creations-platform.

Fallout 76 – Skyline Valley

Bethesda Game Studios kondigt met trots aan dat de volgende grote uitbreiding van Fallout 76, Skyline Valley, op 12 juni gratis wordt gelanceerd op alle platforms voor alle Fallout 76-spelers. Skyline Valley breidt de kaart van Fallout 76 voor het eerst uit naar het zuiden, naar de gloednieuwe Shenandoah-regio, waar spelers de oorzaak van een elektrische storm onderzoeken en het mysterie rond Vault 63 onthullen, waar ze de bewoners ontmoeten en een schokkend nieuw Ghoul-type ontdekken – The Lost.

Fallout 76: Skyline Valley laat spelers een geheel nieuwe regio verkennen met de glooiende heuvels van Shenandoah en een nieuwe verhaallijn ontdekken waarin de bewoners van Vault 63 – Ghouls – worden geïntroduceerd. In deze aankomende uitbreiding komen spelers een nieuw type vijand tegen, een supercharged Ghoul met elektriserende wapens en uitrusting, en onthullen ze hun mysterieuze oorsprong. Door te jagen op stormen in Dangerous Pastimes, een nieuw Public Event en te vechten tegen een nieuwe Region Boss, de Storm Goliaths, regent het nieuwe content en verhalen om te spelen met Fallout 76: Skyline Valley.

Fallout 76: Skyline Valley is op 12 juni verkrijgbaar op Steam, Xbox Series X|S, Xbox One en PlayStation 5 en 4. Fallout 76 is ook beschikbaar op Xbox Game Pass en PlayStation Plus Extra.

The Elder Scrolls Online

Om de 10e verjaardag van The Elder Scrolls Online te vieren, heeft Zenimax Online Studios een nieuwe gameplay trailer uitgebracht waarin de vele manieren worden uitgelicht waarop nieuwe en oude spelers van ESO kunnen genieten en van de geweldige community die erbij hoort. Daarnaast kondigde de trailer aan dat het abonnement van The Elder Scrolls Online, ESO Plus, voor iedereen gratis is vanaf nu tot 19 juni. Deze proefversie van ESO Plus bevat alle eerdere Chapters, afgezien van Gold Road voor alle platforms en Necrom op consoles, evenals toegang tot alle eerdere DLC-content die is toegevoegd aan ESO sinds de lancering in 2014.

Eerder deze maand is Gold Road, het nieuwste Chapter van The Elder Scrolls Online, gelanceerd op PC en brengt 30 uur aan nieuwe main quest content met de nieuwe zone West Weald, een nieuw systeem, Scribing, en sluit het verhaal af dat begon met Shadows Over Morrowind in 2023 met het verhaal van Ithelia, de Forgotten Prince. The Elder Scrolls Online: Gold Road is nu verkrijgbaar op de pc en Mac en komt op 18 juni naar de Xbox- en PlayStation-consoles.

Diablo IV: Vessel of Hatred

Blizzard Entertainment heeft tijdens de Xbox Showcase, de releasedatum bekendgemaakt van de Vessel of Hatred-uitbreiding voor Diablo IV. Dit is de eerste uitbreiding voor de populaire ARPG en draait om de Prime Evil Mephisto.

In de trailer hieronder zien we dat Nyrelle het heel lastig heeft om Mephisto in bedwang te houden. De Prime Evil krijgt een strakkere greep op de ziel van Nyrelle en martelt de jonge heldin. Jij moet Nyrelle zien te redden in de grote uitbreiding. Hit verhaal gaat verder waar de main story is opgehouden. Gelukkig hoef je het niet alleen te doen, want Mercenaries vechten met je mee in deze uitbreiding. Net als een echte speler, groeien Mercenaries in kracht en mogelijkheden.

Vessel of Hatred komt met een nieuwe class genaamd Spiritborn. Deze is voor het eerst in een Diablo-game speelbaar. De Spiritborn zijn gehard in de strijd met mystieke synergieën die in de jungle van Nahantu tot leven komen. Deze jungle is een geheel nieuwe gebiede die spelers kunnen verkennen en quests kunnen doen. De jungleregio van Sanctuary bevat gevaarlijke Dungeons, Strongholds, interessante Tribes en dodelijke demonen. Verschillende systemen krijgen met deze uitbreiding een upgrade. Denk aan nieuwe class skills, paragon boards, legendarische glyphs, dungeon types, Tree of Whispers activiteiten en meer.  

Vessel of Hatred wordt een premium DLC voor Diablo IV. De uitbreiding krijgt een prijskaartje van €39,99 voor de standaard editie. De Deluxe Edition kost €59,99 en de Ultimate Edition krijgt een prijs van €89,99. Dit is wat je krijgt per editie:

  • Standard Edition: Bevat Alkor, het sneeuwluipaard huisdier, en een Mother’s Lamentary Legendary edelsteen in Diablo Immortal*. 
  • Deluxe Edition: Bevat alles uit de Standard Edition, plus Hratli het hondachtige huisdier, de Nahantu War-cat Mount** en een Premium Seasonal Battle Pass Unlock in Diablo IV*.  
  • Ultimate Edition: Bevat alles uit de Deluxe Edition, plus de Nahantu Unearthed Armor-bundel, Natalya het tijger-huisdier, 3.000 platina, de Wings of the Faith Cosmetic en een town portal in Nahantu-thema. 

Diablo IV is speelbaar op de PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series S en de Xbox Series X. De game ondersteund cross-play en cross-progression. 

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x