Sackboy: A Big Adventure | REVIEW

Het is alweer een tijdje geleden dat we Sackboy hebben mogen zien stralen in een game. Het koddige wezentje is in ieder geval weer terug in een gloednieuwe game welke zowel verschijnt voor de PlayStation 4 als de PlayStation 5 en dit grote avontuur is misschien wel het leukste avontuur tot nu toe!

Ik weet zeker dat je je meteen afvraagt: ​​“What the f#ck is Sackboy: A Big Adventure!”. Sackboy vindt zijn oorsprong in de game LittleBigPlanet, een creatief platformspelletje welke in 2008 verscheen voor de PlayStation 3. Hier draaide het allemaal om play, create & share ofwel spelen, creëren en delen. In deze reeks games kon je personages besturen zoals Sackboy, Sackgirl of Sack person. Deze personages kunnen lopen, springen en voorwerpen slepen. Daarnaast kon je zelf je eigen werelden maken, door bijvoorbeeld stickers in de levels te plakken of de level-editor te gebruiken om nieuwe werelden aan te maken. Daarnaast was het mogelijk om je zelfgemaakte werelden of voorwerpen online te delen met de rest van de wereld.

Wat een zak!

Sackboy: A Big Adventure onderscheid zich behoorlijk van de LittleBigPlanet-franchise. Waar LittleBigPlanet zich voornamelijk focust op 2D-platform gameplay, is Sackboy: A Big Adventure een 3D-platformgame wat de gameplay gelijk heel anders maakt. Daarnaast is Sackboy: A Big Adventure een lineaire platformgame en is het dus niet mogelijk om je eigen werelden te bouwen. Mocht je dus de verwachting hebben dat je net als LittleBigPlanet ook weer creatief aan de slag kunt, dan zit je bij deze game dus verkeerd.

Het verhaal van Sackboy: A Big Adventure is misschien niet heel bijster origineel, maar het doet wel op een leuke wijze zijn ding. Er is namelijk een  lafhartige en snode kerel, genaamd Vex, welke de inwoners van Craftworld bedreigt. Aan Sackboy de taak om zijn kwaadaardige plannen te dwarsbomen. Het avontuur dat voor je ligt, speelt zich af in vijf verschillende werelden die elk een grote verscheidenheid aan levels en uitdagingen kennen. In de kern bestaat de gameplay uit rennen en springen en hoewel er geen dubbele sprong is, kun je nogmaals op de springknop tikken om een ​​beetje te fladderen. Ondertussen versla je vijanden door op hun hoofd te springen of ze een dreun te verkopen, en daarnaast zijn er ook optionele moves om onder de knie te krijgen, zoals een tornado-attack en een soort snoekduik attack. De combat is best diep te noemen, maar helemaal afhankelijk van jouw speelstijl. Je kunt het jezelf namelijk zo eenvoudig of complex mogelijk maken als het gaat om vechten, maar ik vond het erg bevredigend om met flitsende bewegingen vijanden uit te schakelen.

Plezier voor alle zakken!

Om eerlijk te zijn wist ik in het begin niet wat ik moest verwachten van Sackboy: A Big Adventure, maar toen ik de game eenmaal speelde was ik aardig verbaasd. Na een aardig aantal uren spelen kon ik mijn controller namelijk niet neerleggen, want de game is zeer zeker een bijzondere ervaring. Wat de game juist zo bijzonder weet te maken is de strakke gameplay, die erg gevarieerd en intuitief aanvoelt. Daarnaast krijg je een waanzinnige leuke spelwereld voorgeschoteld welke gevuld is met prachtige en kleurrijke graphics met koddige geluiden. Sackboy zorgt voor een zintuiglijke overbelasting voor gamers die van kleurrijke 3D-platformgames houden. Ook is de game duidelijk gemaakt om in co-op te spelen, omdat veel levels bepaalde segmenten kennen waarmee je met een vriend moet spelen om deze te behalen en onder de knie te krijgen. Alle levels zijn natuurlijk in je eentje te spelen, maar wil je echt alles vinden in de game dan is het aan te raden om samen te spelen. Het zorgt ervoor dat de game een heel ander niveau in spelbeleving krijgt en het is zoveel leuker om samen met een vriend te spelen. Sackboy is op dit moment alleen nog te spelen via local co-op, en de online functionaliteiten zijn helaas nog niet beschikbaar in de game. Deze komen op een later tijdstip beschikbaar in de game.

Sackboy zal op het eerste gezicht behoorlijk simpel ogen, maar de game kent genoeg diepgang en een absurde hoeveelheid afwisseling in gameplay. Of je nu in een bal over door een level rolt, met een zipline door de omgeving vliegt of juist op zorgvuldige wijze beestjes terugleidt naar hun hok; er is een hoop plezier te beleven in deze game. Ook kent de game nog wat andere leuke activiteiten zoals het voltooien van platform time trials, waarvan sommige alleen in co-op te voltooien zijn, het verkennen van levels om sleutels te vinden, op muren te lopen, puzzels oplossen en nog veel meer dingen. Hoe meer je ontdekt, hoe leuker de game wordt en zodoende speel je ook nog eens een hele hoop aan bonuslevels vrij.

Zak eens lekker door!

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe leuk en geweldig de spelwereld van Sackboy: A Big Adventure is. De game kent geweldig gedetailleerde en kleurrijke omgevingen, heerlijke muziek en een geweldige cast van personages welke voor de nodige glimlach zorgde. De gameplay is op zichzelf uitstekend en met zoveel optionele uitdagingen om te beheersen en goodies om te ontdekken, zal je veel tijd doorbrengen in deze wonderlijke wereld. Ook het vergaren van in-game valuta, welke je weer kunt  spenderen aan nieuwe kostuums, emotes en gezichtsuitdrukkingen, zorgen ervoor dat deze game heel lang leuk blijft en je door blijft spelen zonder dat het gaat vervelen. Toch is de game niet superuitdagend te noemen en heb je het wel binnen 10-uurtjes uitgespeeld. Daarnaast is het ontzettend jammer dat de online functionaliteiten van de game nog niet werken, en dat we hier nog even op moeten wachten.

Conclusie

Sackboy: A Big Adventure ziet er misschien heel simpel en onschuldig uit, maar schijn bedriegt. Het spel weet meer te bereiken dan menig andere moderne game, en dit weet het te doen door ons simpelweg een ongegeneerd koddige wereld te bieden vol plezier. Ondanks dat de game niet superuitdagend is en je het in 10-uurtjes uit kan spelen, gaat het wel dieper als menig game in het genre. Het is een absolute must-have voor elke gamer welke van 3D platformgames en co-op-ervaringen houdt.

Sackboy: A Big Adventure | REVIEW
HOT!
Heerlijke spelwereld met veel kleurtjes en genoeg variatie
Ziet er grafisch waanzinnig uit
Genoeg uitdaging en replayability
Toevoeging van co-op is top!
NOT!
Sommige verborgen dingen, zijn iets te goed verborgen
In je eentje spelen is niet zo leuk als met z'n tweeën
Online functionaliteiten zijn op dit moment nog niet beschikbaar
90
SCORE

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x