Gamen voor het goede doel in februari

Game Changers in actie voor stichting Beat Batten

Game Changers Nederland is een initiatief wat jaarlijks een gamemarathon organiseert voor een goed doel. Het team bestaat een club enthousiaste gamers en zij zullen, in het weekeinde van 2 t/m 4 februari, drie dagen lang gamen om geld op te halen voor stichting Beat Batten.

De games die gespeeld worden tijdens de gamemarathon lopen uiteen van Mario Kart tot Dark Souls. De aanwezige gamers zijn daarnaast zeker niet te beroerd om diverse challenges uit te voeren in ruil voor donaties. Een aantal voorbeelden zijn onder andere het eten van hete pepers, stroomschokken krijgen tijdens het gamen, zichzelf laten harsen op bijzondere plekken en gamen met maar één oog.

Doneer en maak kans op toffe prijzen!

Donateurs maken tijdens de gamemarathon kans op een heleboel prijzen. Per uur zullen er twee games verloot worden onder donateurs, en daarnaast zullen er ook diverse hoofdprijzen vergeven worden als er bepaalde doelstellingen behaald worden. Een overzicht van prijzen vind je op de website: www.GCNL.one!

De hoofdprijzen zijn zeker niet mis, en een ieder die doneert maakt dan ook kans op de volgende prijzen:

  • Spider-Man en Crimson Red DualSense controllers
  • Trust Gaming pakket voor PC
  • LEGO Bowser met Super Mario t-shirt
  • Nintendo Switch + Switch Sports
  • Xbox Series X
  • PlayStation 5 Disc Edition

Daarnaast zullen er tijdens dit weekend ook diverse veilingen plaats vinden. Een overzicht van de te veilen items kun je in de onderstaande video bekijken:

In 2024 zal Game Changers zichzelf inzetten voor stichting Beat Batten. Dit zullen zij doen door middel van een drie daagse gamemarathon, welke te volgen zal zijn via Facebook en Twitch.

Wat is de ziekte van Batten?

De ziekte van Batten is de benaming voor een groep erfelijke stofwisselingsziekten die vrijwel uitsluitend voorkomt bij kinderen. Als je kind Batten heeft, dan lijkt er tot ongeveer het 5e jaar niets aan de hand. Daarna volgt een opeenstapeling van problemen: ernstig verlies van gezichtsvermogen, aanvallen van epilepsie, geheugenverlies en dementie, kinderen komen in een rolstoel terecht, verliezen de mogelijkheid te communiceren. Onvermijdelijk volgt het overlijden van het kind, meestal tussen het 15e en 25e levensjaar. Hun levensverwachting is derhalve niet positief. In Nederland wordt 1 op de 50.000 kinderen getroffen door Batten. Wereldwijd is dat 1 op de 25.000 kinderen.

Batten is een (nu nog) dodelijke kinderziekte. Daarom is het doel van Beat Batten geld in te zamelen voor onderzoek naar therapie voor genezing of behandeling van deze vorm van kinderdementie. Meer lezen over de ziekte van Batten? Klik hier.

Doneren kan via de officiële actiepagina van stichting Beat Batten!

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x