Dit waren de beste games van 2023 | FEATURE

Het was weer een goed jaar voor gamers!

Het jaar 2023 loopt op zijn eind en dus leek het ons een leuk idee om eens te kijken wat het afgelopen gamejaar ons eigenlijk heeft gebracht qua games.

2023 was een prima jaar voor gamers, en kende een aantal toffe releases, al viel het qua console exclusive games een beetje tegen. Maar ondanks dat hebben wij als gamers wel een aantal hele goede games mogen spelen dit jaar. En daarom leek het ons een leuk idee om een lijstje te maken met de games die wij, als redactie, hoog beoordeeld hebben in onze reviews.

In totaal hebben wij elf games een 90% of hoger gegeven en hieronder vind je alle games terug, van het afgelopen jaar, die naar onze mening nog even benoemd moeten worden.

Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate 3 is een waanzinnig toffe game geworden, die ondanks zijn briljante opzet toch wel kampt met de nodige bugs, prestatieproblemen en een ondeugende camera. Toch is dit zeker een van de betere games van het afgelopen jaar, het maakt namelijk indruk met diverse sterke verhalen, mooie en gevarieerde omgevingen en een aanmoediging om te experimenteren en te exploreren. De game laat je echt je personage eigen maken en biedt veel memorabele momenten. Er zijn ook overal geheimen te vinden van verschillende grootte. Als je van RPG’s houdt dan is Baldur’s Gate 3 zeker het hoogtepunt van het jaar en een van de beste games in zijn genre van de afgelopen jaren. Het is een compleet avontuur voor één tot meerdere spelers in de co-op modus. De game zet dan ook een nieuwe standaard voor de serie en het genre.

Super Mario RPG

Super Mario RPG is een remake zoals het hoort. De gameplay ligt nog steeds erg in lijn met het origineel uit 1996, maar kent de nodige Quality of Life verbeteringen en grafisch is de boel ontzettend goed opgefleurt. Daarnaast komt er ook een beetje retro-bagage bij, zoals het feit dat sommige onderdelen niet erg goed worden uitgelegd en ertoe kunnen leiden dat je niet weet wat je moet doen om verder te komen. Deze momenten komen echter niet vaak voor en het is nog steeds een intuïtief avontuur. Hoewel turn-based combat niet voor iedereen is weggelegd is Super Mario RPG alsnog een heerlijke game geworden, en zeker een van de games die je in je leven gespeelt moet hebben.

Alan Wake II

Alan Wake II is een waar meesterwerk geworden en zonder twijfel een van de beste games van 2023 geworden. Het zal mij dan ook niet verbazen dat de game heel wat “Game of the Year Awards” binnen gaat slepen. Eindelijk krijgen we een vervolg game wat genoeg lef heeft om te vernieuwen en een geweldige ervaring weet af te leveren die weet te imponeren. Een must have voor elke fan van het horror survival-genre en een van de meeste perfecte games die je op dit moment kunt spelen!

Marvel’s Spider-Man 2

Met een ijzersterk verhaal, toffe combat, oogverblindende cinematische graphics en meer variatie dan zijn voorgangers is Marvel’s Spider-Man 2 ongetwijfeld een game die de moeite waard is om een ​​PlayStation 5 voor te kopen. Het is naar onze mening een van de beste actiegames ooit gemaakt, en een game die je gewoon gespeeld moet hebben!

Super Mario Bros. Wonder

Super Mario Bros. Wonder is een waar meesterwerk geworden, die de welbekende Nintendo magie hoog weet te houden en het misschien zelfs naar een ander niveau weet te tillen. De spelduur van de game is prima en ook de diverse bosses zijn weer leuk gedaan en goed uitgewerkt. De kleine details die de game kent zorgen voor de nodige glimlachjes op je gezicht. Het blijft dan ook verbazingwekkend om te zien hoe Nintendo een 40-jaar oude formule kan blijven perfectioneren. Super Mario Bros. Wonder is dan ook een game die je dit jaar gespeeld moet hebben!

Lies of P

Lies of P is een solide Soulslike-ervaring die de sfeer en stijl van Bloodborne probeert te evenaren. Toch weet de game een frisse eigen identiteit neer te zetten, en speelt het vlot en lekker weg. Hoewel de game qua moeilijkheid best pittig is, zullen veteranen niet heel veel moeite met Lies of P hebben. De combat is best diep vanwege de verscheidenheid aan wapens, en de geheimen die ontdekt kunnen worden zijn talrijk aanwezig. Zolang je jezelf niet te veel van het verhaal aantrekt, zal je in Lies of P een plezierige Soulslike-ervaring vinden.

Mortal Kombat 1

Het verhaal over het nieuw gecreëerde MK-universum begint stilletjes met het introduceren van alle personages en hun nieuwe achtergrondverhalen, en gaat ineens in de vijfde versnelling en voert de actie in rap tempo op. De combat is flitsend en snel en de elementen die werkten in de vorige game zijn behouden gebleven, terwijl andere verfijnd zijn. Het Kameo-systeem is daarnaast een van de meest toffe innovaties binnen de franchise en als je deze eenmaal onder de knie hebt, openen zich compleet nieuwe mogelijkheden. Mortal Kombat 1 speelt dan ook als een droom, en is zeker de beste fighter die je op dit moment kunt spelen!

Diablo IV

Diablo IV is weer een juweeltje geworden en zeker een must-have voor alle fans van het Action-RPG genre. Het boeiende verhaal, de soepele en verslavende gameplay en de toffe graphics maken het tot een onvergetelijke game-ervaring. Blizzard heeft weer bewezen dat ze een flair hebben voor kwaliteitsgames (ondanks hun matige remasters). Diablo IV is een ervaring die je weer urenlang aan je beeld gekluisterd houdt. Het epische verhaal neemt je mee naar een duistere wereld vol gevaren en mysteries. De innovaties, zoals het open-wereldconcept en de dynamische evenementen, zorgen voor een frisse game-ervaring en de indrukwekkende graphics creëren een meeslepende sfeer die ons naar binnen trekt.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Tears of the Kingdom is een uitstekend vervolg dat het universum van The Legend of Zelda weet te verrijken met nieuwe verhalen en daarnaast ook gaandeweg nieuwe elementen weet te introduceren. De tussenfilmpjes zijn een perfecte combinatie van emotie en spanning die de wens zal wekken om meer te leren over het boeiende verhaal dat zich alleen aan je openbaart wanneer de game dit toelaat.

De diverse lucht eilanden bieden bijna onbeperkte vrijheid om Hyrule te verkennen en te genieten van de schoonheid van de landschappen. De soundtrack boeit van begin tot eind en neemt spelers mee op een onvergetelijke reis. Met meer dan 100 uur aan gameplay is het makkelijk om te verdwalen in de wereld van Tears of the Kingdom en verslingerd te raken aan de vele avonturen en uitdagingen. Bijzonder opmerkelijk is ook de rol van Zelda, die als titelverdediger een nog belangrijkere en krachtigere rol in het verhaal op zich neemt.

Tears of the Kingdom is een meesterwerk vol innovaties dat ongetwijfeld weer andere studio’s zal inspireren, en het zal zeker herinnerd worden als een klassieker die veel spelers in de toekomst zal blijven bekoren.

Resident Evil 4 Remake

Resident Evil 4 Remake is een game welke niet alleen het origineel weet te eren, maar het ook naar een modern niveau weet te tillen. Capcom is er opnieuw in geslaagd om de iconische gameplay te moderniseren en de aanpassingen te compenseren zonder werkelijk de essentie van de game te verliezen. Ook de vernieuwde visuele stijl, die meer de focus op horror weet te leggen, komt Resident Evil 4 alleen maar ten goede. Hoewel de game grafisch misschien niet heel verrassend te noemen is, ziet het er goed uit en weet het de sfeer voortreffelijk neer te zetten. Of je het origineel vroeger wel of niet gespeeld hebt, Resident Evil 4 Remake is een geweldige game die je zeker gespeeld moet hebben!

Hogwarts Legacy

Of je nu wel of niet van Harry Potter houdt, Hogwarts Legacy is een avontuur die iedereen kan bekoren. De productiekwaliteit van het Hogwarts-avontuur ligt op een ongelooflijk hoog niveau, de sfeer ligt in lijn van de Harry Potter-films en er zit ook veel liefde in de uitwerking van de kleine details die de game kent. Als het om het verhaal gaat blijft Hogwarts Legacy echter zo veilig als het maar kan. Er wordt nauwelijks nadruk op bepaalde zaken gelegd en het hoofdpersonage is een beetje oppervlakkig te noemen. Ook de open wereld is typerend voor het genre en vrijwel elke spelmechanic die we de afgelopen tien jaar voorbij hebben zien komen zit ook in deze game. Hogwarts Legacy is dan ook zeker geen baanbrekende game, maar het doet wel heel veel dingen goed waardoor je jezelf ook werkelijk waant in de boeken van J.K. Rowling, wat op zich al een hele mooie prestatie is.

Dead Space

Dead Space is een trouwe en liefdevolle remake die alles vastlegt wat goed was aan het origineel, en tegelijkertijd op subtiele wijze alles heeft aangepast wat slecht was. De nieuwe gameplay toevoegingen en de grafische upgrade zorgen voor een meer moderne feel. Als je een fan bent van het origineel, dan is Dead Space Remake zeker een must-play, en mag deze game gezien worden als een van de beste horror-ervaringen die je op dit moment kan spelen!

Wat vindt jij?

Tot zover het overzicht van de beste games van 2023. Wij zijn natuurlijk ook benieuwd naar jouw mening! Wat vind jij de beste game van het afgelopen jaar? laat het ons weten in de comments op onze website of Facebook pagina.

Vond je dit artikel nuttig?

Abonneer
Laat het weten als er
guest
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x