Ontwikkelaar Gearbox Entertainment gaat mogelijk in de verkoop

Het rommelt al enige tijd bij Embracer Group. De Zweedse investeringsgroep heeft de afgelopen jaren flink wat gamestudio’s en IP’s opgekocht en zou een investering krijgen van de Saudi investment group. Helaas is deze op het laatste moment niet doorgegaan, waardoor Embracer het ineens een stuk zwaarder heeft gekregen.

De afgelopen jaren heeft Embracer Group iets teveel hooi op zijn financiële vork genomen. Het heeft teveel geïnvesteerd en te weinig teruggekregen. Zo maakte onder andere Saints Row zijn verwachtingen niet waar, waardoor er besloten is om ontwikkelaar Volition na 30 jaar te sluiten. Eerder sloot men ook al de deuren van het overgenomen Square Enix Montreal.

Embracer zou nu bezig zijn om ontwikkelaar Gearbox Entertainment te verkopen, de studio achter de populaire Borderlands-franchise. Dit nieuws meldt persbureau Reuters. Er zouden al diverse partijen interesse hebben getoond in een mogelijke overname van Gearbox en Embracer zou daarnaast samenwerken met Goldman Sachs en Aream om de mogelijkheden van een eventuele overname te bestuderen.

In 2021 nam Embracer Group, Gearbox Entertainment over voor een bedrag van 1.2 miljard dollar. De Borderlands-licentie zat daar niet bij, aangezien de rechten bij Take-Two Interactive liggen. Wellicht is Take-Two één van de partijen die interesse heeft getoond, aangezien de uitgever het meest profiteert van het werk van Gearbox met de Borderlands-games. Ook Microsoft is een potentiele partij, aangezien men in het verleden ook zaken heeft gedaan met elkaar.

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x