PES 2019 demo komt 8 augustus én heeft een nieuwe trailer

Nog twee weekjes wachten dus, dan komt de demo van de geliefde voetbalgame Pro Evolution Soccer 2019 naar PC, PS4 en Xbox One. De demo is offline te spelen, maar ook online via de Quick Match optie.

Konami laat dat zelf weten via Twitter. Elk jaar is er natuurlijk de verhitte strijd tussen FIFA en PES (en de achterliggende fanboys, natuurlijk). FIFA de licenties, PES de realistische gameplay enzovoorts enzovoorts. PES is in elk geval sneller met zijn demo, want die van FIFA komt ‘ergens in september’ uit. 1-0?

Zin in een logo-quizje? Kijk even of je alle teams in de demo herkent voordat je onder de tweet gaat kijken, daar vertel ik welke het zijn.

De speelbare teams in deze demo zijn FC Barcelona, Schalke 04, Liverpool, Inter, AC Milan, AS Monaco, Sao Paolo, Flamengo, Palmeiras, Colo-Colo, Argentinië en Frankrijk. PES heeft aangekondigd een licentie-offensief te willen starten om weer dichter bij FIFA te komen. Ze zijn de rechten van de Champions League weliswaar verloren, maar gaan dus proberen dat goed te maken met een flink aantal nieuw gelicenseerde competities. In de demo komen de nieuwe licenties nog niet naar voren, al is bekend dat PES een samenwerking heeft met oa. Barça, Schalke 04 en Liverpool, waardoor hun stadions ook de game zitten.

Ook niet onbelangrijk, de volledige game komt uit op 28 augustus voor de PC, PS4 en Xbox One. Daarnaast is er een nieuwe trailer vrijgegeven bij de demo reveal.

Ook interessant
Rockstar teased nieuwe content voor GTA Online
NL / EN