PlayStation 5 interface onthuld

Vandaag heeft Sony middels een trailer de gebruikersinterface van de PlayStation 5 onthuld.

De interface is volgens Sony compleet nieuw opgebouwd om beter gebruik te maken van 4K-tv’s en de daarbij horende capaciteiten van de PlayStation 5. Elke game zal zijn eigen Control Center kennen, waarin je kunt zien wie er online is in die game, direct screenshots kunt bekijken en nieuws kan checken via zogenoemde ‘cards’.

Ook is het in de Control Center mogelijk om diverse Activities te kiezen, zoals in-game doelstellingen en levels. Hierdoor is het mogelijk om bepaalde locaties in een game gelijk te bezoeken. Daarnaast zullen sommige PlayStation 5-games hulp en hints bieden voor diegene die een PlayStation Plus abonnement hebben. Dit zal gebeuren in de vorm van specifieke video’s.

Tijdens games zal je ook direct deel kunnen nemen aan party’s en via picture-in-picture gameplay van anderen kunnen bekijken, en vanuit het Control Center zal je direct mee kunnen doen met anderen zonder de game op hoeven te starten. In de video laat men ook zien hoe je de Create-knop kunt gaan gebruiken.

Als laatste zien we de homescreen van de PlayStation 5. Hierin zal elke game en app worden weergegeven als een kaart met een eigen Control Center. Daarnaast zal de PlayStation Store soepeler werken en beter gepersonaliseerd zijn op jouw voorkeuren.

De PlayStation 5 verschijnt in Nederland op 19 november.

Ook interessant
Fall Guys: Ultimate Knockout lanceert seizoen 3 op 15 december
NL / EN