PlayStation Stars in Azië benadeeld modale gamers door minder prioriteit te geven bij klantenservice

Gamers in Japan hebben hun ongenoegen geuit over één aspect van Sony’s nieuwe loyaliteitsdienst PlayStation Stars. Zo zouden hoger gerankte gamers betere klantenondersteuning krijgen van Sony.

Met PlayStation Stars, welke op 13 oktober ook naar Nederland en België komt, kunnen spelers beloningen verdienen door verschillende campagnes en activiteiten te voltooien.

Het programma heeft ook een systeem met vier niveaus, waarin alle spelers beginnen op niveau 1 en zich op kunnen werken tot niveau 4. Dit gebeurt door onder andere games te kopen en Trophies te verdienen. Sommige gebruikers zijn echter boos dat men met niveau 4, wat wordt ontgrendeld na het kopen van vier games voor de volledige prijs uit de PlayStation Store en het verdienen van 128 Platinum Trophies, spelers beloont met een verbeterde klantenservice, wat behoorlijk opzienbarend te noemen is.

Volgens Sony bevatten de voordelen van niveau 4 een herdenkingsmunt en de belofte dat “wanneer je contact opneemt met de PlayStation-klantenservice, je voorrang krijgt in de chatvolgorde”.

Het niveau 4-niveau biedt gameres voorrang bij het contacteren van de klantenservice van PlayStation

Modale gamers worden hierdoor behoorlijk benadeeld en in zekere zin is dit ook een vorm van discriminatie. Om dus beter en sneller geholpen te worden door de klantenservice van Sony dien je dus flink wat geld neer te leggen en daarnaast ook flink wat Trophies hunten.

Het is nog niet duidelijk of dezelfde voordelen beschikbaar zullen zijn wanneer de service in Europa zal verschijnen.

Bron: Videogameschronicles.com

NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x