PSVR alleen speelbaar op PlayStation 5 door middel van speciale adapter

De PlayStation 5 is backwards compatibel met oude PS4-games, maar ook met oudere hardware. Zo zal de Playstation VR ook compatibel met de Playstation 5 zijn.

Om gebruik te maken van de headset, heb je wel een verloopstukje nodig, maar deze krijgen alle Playstation VR gebruikers gratis. Het is nog wel onduidelijk hoe VR fans dit verlengstukje kunnen bemachtigen. De Playstation 4 camera kun je namelijk niet direct op de PS5 aansluiten en de Playstation 5 camera werkt daarnaast niet samen met de Playstation VR. Je hebt dus echt een Playstation 4 camera nodig en een verlengstukje om deze aan te sluiten op je Playstation 5. In de nieuwe bundels die zijn opgedoken in Japan wordt het verlengstukje in ieder geval al meegeleverd.

Opmerkelijke genoeg heeft Sony nog geen details bekend gemaakt omtrent de adapter. Eerder maakte Sony wel bekend dat iedereen met een PSVR headset gratis een adapter zou kunnen krijgen. Hoe deze precies uitgedeeld gaat worden is niet bekend. Het lijkt er in ieder geval niet op dat deze al op de dag van release beschikbaar zal zijn. De Playstation 5 verschijnt al over minder dan een maand en er is nog geen communicatie geweest omtrent de adapter. Het is dus nog even afwachten hoe dit allemaal gaat werken.

Ook interessant
Overwatch viert deze week zijn vijfde verjaardag met Anniversary Event
NL / EN
0
Geef je mening over dit onderwerp en laat een reactie achter!x
()
x