Square Enix doet uitspraken over aantal grote titels

In een recent interview wat Famitsu had met een aantal belangrijke mensen die werkzaam zijn bij Square-Enix werden een aantal belangrijke uitspraken gedaan.

Onlangs werd Final Fanstasy XVI aangekondigd voor PlayStation 5 en PC, en de game heeft nog geen releasedatum mee gekregen. Producer Naoki Yoshida gaf aan dat 2021 het drukste jaar van zijn carrière zal worden, dus de kans bestaat dat het zestiende deel in de Final Fantasy-serie alsnog dit jaar zou kunnen verschijnen. De game is ondertussen al jaar in ontwikkeling.

Voor de MMORPG Final Fantasy XIV, wordt aangegeven dat er gekeken moet worden naar februari 2021. Dan houdt Square-Enix een groot evenement waar zeer waarschijnlijk een nieuwe uitbreiding zal worden onthuld.

Volgens producer Yoshinori Kitase is het tweede deel van de Final Fantasy VII Remake in ontwikkeling. Net als de eerste game zal Kitase de rol van producer vervullen. Fans zullen nog wel wat geduld moeten opbrengen voordat de eerste details en beelden van de game zullen verschijnen.

Daarnaast heeft producer Yosuke Saito aangegeven dat de NieR-franchise langer door zal lopen. Hiermee geeft hij aan dat fans van NieR uit mogen kijken naar games als Re[in]carnation en Replicant ver.1.22474487139.

Dragon Quest-producer Noriyoshi Fujimoto laat weten dat hij iets speciaal met de serie wil doen in 2021, dit aangezien de franchise aankomend jaar alweer 35 jaar bestaat. Wat dit precies inhoud is nog onduidelijk.

Ook interessant
Skate game Session heeft uitgever gevonden
NL / EN