The Crew 2 | Hands-on

De zomer staat om de hoek! Dus hoogste tijd om mijn spik splinternieuwe Audi eens flink in de was te zetten voor ik het asfalt ga betasten met de rubberen sloffen van mijn matgrijze parel. Echter heb ik wel een probleem. Ik heb namelijk geen matgrijze Audi. Maar wat we bij StarGamers wel hebben, is een goede relatie met Ubisoft, en die waren zo lief om mij de betacode van The Crew 2 voor Xbox One op te sturen.

Murica, Fuck yeah

Waar denk je als eerste aan bij Amerika? Juist, guns, dikke mensen, nog meer guns, nog meer dikke mensen, school shootings, een doorgewinterde  oranje maloot met een achterlijke pruik op en ergens onderaan het lijstje staat dat Amerika ook nog eens verdomd mooie omgevingen heeft. Ik denk dat Ubisoft met deze gedachte heeft gekozen om voor The Crew 2 wederom Amerika als setting te gebruiken. En dan niet een stukkie hé. Nee, gewoon heel.. fucking.. Amerika (wel op schaal trouwens), en dat is dope. Heel dope. The Crew 2 is een open world racer met (jawel) RPG elementen. En die open world is wat deze game voor mij zo tof maakt.

Storytime

Je kent t wel die racegame verhaaltjes. Een semi bad-ass gozer (om de een of andere reden is dit altijd een Aziaat of een Afrikaan ofzo…) heeft een sicke bak en kan jouw kop niet uitstaan, dus daag je hem uit om te racen. Zijn auto is natuurlijk 4 miljard keer sneller dan de jouwe, dus leg je het af en zul je jezelf naar de top moeten knokken.

Jezelf naar de top knokken doe je door middel van races te winnen. Met die gewonnen races verdien je geld en volgers, meer volgers is meer races unlocken, en met je zuurverdiende moneys kun je weer dikkere voertuigen kopen of volledig customizen.

LOOT LOOT

De races zelf zijn op zichzelf niet speciaal. Een stuk van de map wordt afgezet en jij mag daar laps afleggen of van A naar B rijden. Echter zijn er altijd wel wat shortcuts te vinden aangezien je (bijna) alles aan gort kunt rijden en dus niet altijd rekening hoeft te houden met hekken enzo. Nadat je bent gefinished krijg je loot (de fuck?) jawel, loot. Deze loot is gemarkeerd met kleuren van wit naar oranje (hoe kan t ook anders..) wit voor het minst zeldzaam, oranje voor het meest zeldzaam. De loot kun je gebruiken om je auto te customizen en te upgraden.

Ter land, ter zee en in de lucht.

De grootste verandering aan The Crew 2 is dat je ditmaal niet alleen kunt flaneren in je blitse bolide, maar dat je nu ook gebruik kan maken van boten en vliegtuigen. Door je rechter stick in te drukken en daarna naar links, rechts, of boven te bewegen met de stick switch je tijdens het rijden, varen of vliegen met gemak van voertuig. Dit werkt gelukkig ontzettend soepel en je hoeft niet te laden tussendoor. Voor elke categorie voertuig zijn er verschillende races. Zo heb je, street races, offroad races, circuit races, water races, air races en freestyle evenementen.

FREEDOM!

Het allertofste van The Crew 2 vind ik het free-roamen. Het gaan en staan waar je maar wilt. Heerlijk met een aantal vrienden honderden kilometers over de snelwegen en bergpassen van Amerika scheuren. Ik heb in The Crew 1 zo al flink wat uurtjes mogen spenderen en ik ga ongetwijfeld hetzelfde doen bij dit nieuwe deel.

The Crew zou The Crew niet zijn als je het enkel solo zou spelen. Anders zou de game wel The Einzelganger genoemd zijn toch? Met de multiplayer kun je tot wel 4 vrienden tegelijk meedoen aan races, events of heb je daar geen zin in, dan kun je altijd nog freeroamen.

Het freeroamen is ook niet volledig zonder waardering trouwens, aangezien je overal op de map wel ergens een ‘event’ hebt. Waaronder zo snel mogelijk langs een flitspaal rijden, een bepaalde jump nemen, slalommen, zo hard mogelijk rijden voor een bepaalde tijd en nog veel meer.

Een leuke toevoeging is dat ze dit maal seizoenen in de game hebben toegevoegd waardoor de map een compleet andere dimensie heeft. In de beta was dit nog wel een tikkeltje buggy aangezien er een dikke laag sneeuw in Las Vegas lag en mij dat niet heel waarschijnlijk lijkt.

The Crew 1.5

Afgezien van het toevoegen van boten en vliegtuigen brengt de game verder niet heel veel verandering met zich mee. De map is namelijk hetzelfde als in deel 1 en ook de races zijn grotendeels hetzelfde. Het voelde voor mij tijdens deze beta dan ook meer als een DLC dan een geheel nieuw deel. Ik hoop dat er in de volledige versie nog wat wordt toegevoegd om het interessant te houden!

Conclusie

Ik heb zelf ontzettend veel zin om weer in de wereld van The Crew 2 te duiken. Maar dan moeten ze het wel interessant kunnen houden. Ik ben dan ook benieuwd wat de volledige game te bieden heeft!

NL / EN