Het jaar is weer voorbij en dat betekend dat we terug mogen kijken op het afgelopen jaar. 2017 was een goed gamejaar, en daarom hebben wij dan ook een opsomming van de 10 beste games die wij hebben mogen reviewen op StarGamers.nl!

Speciaal voor de gelegenheid hebben wij hieronder een lijstje gemaakt met de tien beste belevingen van het afgelopen jaar. Het gaat hier niet alleen om reviewscores, maar dus ook om het totale pakketje en hoe een game ons heeft bezig gehouden.

10. Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions (Nintendo 3DS)

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser’s Minions was een beetje een rare game om te beoordelen. Het is een veilige en fijne remake van een game die al goed was en die ook niet echt een remake nodig had. Toch zijn de nieuwe functies, zoals snel vooruit spoelen, het gebruik van het tweede scherm en de opfrisbeurt qua graphics een aardige welkome toevoeging. De game voegt daarnaast ook een nieuwe modus toe die niet erg interessant is en ook niet veel heeft te bieden. Het gaat uiteindelijk om Superstar Saga, en dit nostalgische avontuur is er nog steeds eentje waarvan je met volle teugen van kan genieten!

9. Cuphead (Xbox One)

Cuphead is gewoon een must-have voor iedereen die weg is van pittige platform gameplay en niet bang is om meerdere malen het loodje te leggen tijdens een boss fight. Daarnaast is de game gewoon een genot om te ervaren met prachtig getekende werelden en passende muziek. Tot in de details aan toe beheerst Cuphead dit in perfectie en met prachtig, maar korrelige beelden lijkt het net een cartoon uit de jaren ’30. Een ieder die zegt dat vroeger alles beter was en dat er toen meer uitdaging was in game, die zou vaker in de indie-hoek van de gamestores moeten kijken en om te beginnen bij Cuphead. Laat maar zien dat je het nog steeds in huis hebt om die old-skool uitdaging aan te gaan.

8. Assassin’s Creed: Origins (Xbox One / Playstation 4 / PC)

Na een sabbatical van twee jaar is Assassin’s Creed terug en dit doet de game op stijlvolle wijze. Het oude Egypte is een welkome locatie om een aangenaam verhaal te vertellen met genoeg adembenemende plekjes waar je je ogen uit zal kijken. De bekende gameplay mechanics worden afgewisseld met nieuwe RPG-elementen en een pittig combat-systeem. Toch kent de game de nodige dingen welke afbreuk doen aan de spelbeleving. Denk aan kleine bugs en de soms ietwat ongeloofwaardige voice-acting. Al met al weet Ubisoft eindelijk weer een Assassin’s-game af te leveren welke iets nieuws doet en daardoor ook zeker de moeite waard is, met als grootste pluspunt het berijden van een kameel!

7. Pinball FX 3 (Xbox One / Playstation 4 / PC)

Pinball FX 3 lijkt een nieuwe titel, een nieuwe game. Eigenlijk voelt het meer als een update waarbij je huidige collectie kasten is opgepoetst met verbeterde graphics en nieuwe opties. Het doet wat het moet doen en Zen Studios heeft bewezen de collectie aan te vullen met meer dan degelijke tafels en variërend in niveau en stijl. Daarbij heeft het licenties geregeld van onder andere Bethesda games, Universal Pictures, Star Wars, Marvel, Valve en Fox. Je hoeft geen waarzegster te zijn om te zien dat Zen Studios dit de komende jaren nog flink gaat uitbreiden. Pinball FX 3 is daarmee niet alleen een spel, maar voornamelijk een gereedschapskist voor Zen Studios om in de toekomst nog veel moois te gaan ontwikkelen. De 3 nieuwste tafels (Jaws, Back to the Future en E.T.) zijn hier in ieder geval een voorbode van. Het online gedeelte mag nog wat sterker worden ingevuld. Voor veel spelers is pinball een leuke hobby waarvan ze af en toe best een aantal tafels kopen. Je kan er echter niet vanuit gaan dat de meerderheid alle tafels aanschaft en online geeft dit helaas nog problemen met league play.

6. Metroid: Samus Returns (Nintendo 3DS)

Samus Returns heeft ons absoluut verrast. Zelden is er voor ons bij StarGamers een 3DS game geweest welke ervoor gezorgd heeft dat wij de handheld niet neer wilden leggen. De graphics zijn top, het leveldesign is uitmuntend goed en de game weet uit te dagen. Heb je een Nintendo 3DS en zoek je een game waardoor je de handheld eindelijk weer eens onder het stof vandaan kunt halen, dan is Metroid: Samus Returns zeker een musthave!

5. Wolfenstein II: The New Colossus (Xbox One / Playstation 4 / PC)

Wolfenstein II is één van de beste voorbeelden waarom een game geen multiplayer nodig heeft om er toe te doen. Er is zo’n ongekend detail in het verhaal gegooid, die je zo meesleurt dat je er eigenlijk niet meer uit wilt komen. Gameplaywise werkt het bijna perfect, op een paar kleine flaws na is het een game die je als firstperson-shooter liefhebber niet mag missen. Ik kijk met smart uit naar deel 3, Wolfenstein heeft ons weer watertandend achtergelaten. En bedankt hé Bethesda!

4. Horizon Zero Dawn (Playstation 4)

Horizon Zero Dawn is een geweldige game! De gameplay loopt zo soepel als een tiet, de wereld is adembenemend en het verhaal ontwikkeld zich tot iets heel bijzonders naarmate je vordert. De game leent een heleboel van games als The Witcher, Mass Effect, Shadow of Mordor, Assassin’s Creed en Far Cry, maar heeft deze elementen zo eigen gemaakt dat de game een eigen smoel krijgt. Daarnaast is de game zo ongelooflijk mooi, dat je uren kunt spenderen in de natuur om vol verbazing naar de kleine details te kijken. Daarnaast bevat Horizon zoveel mogelijkheden, dat ik dit gewoon niet kwijt kan in mijn review. Deze zaken zal je zelf moeten ontdekken als je begint aan deze gigantische game. Helaas kent Horizon wel een aantal kleine minpuntjes die opvallen, maar zeker geen afbreuk doen aan de magische spelervaring die Horizon kent.

Om het gewoon even kort te zeggen: Horizon Zero Dawn is een must have voor alle Playstation 4 bezitters!

3. Super Mario Odyssey (Nintendo Switch)

Eindelijk worden fans op hun wenken bediend met Super Mario Odyssey. We mogen weer aan de slag met een innovatief nieuw deel in de serie waarin de balans in gameplay weer waanzinnig goed uitgewerkt is. Naast de vertrouwde gameplay komen er genoeg nieuwe dingen om het hoekje kijken en kent de game een perfecte moeilijkheidsgraad en genoeg uitdaging voor zowel jong als oud. De game kent genoeg content om je tientallen uren bezig te houden. Toch kent Odyssey een aantal kleine schoonheidsfoutjes zoals de soms bedenkelijke kleinere spelwerelden en de keuze om de tussenbazen te recyclen tijdens de game. Gelukkig mogen we vol trots zeggen dat de koning van de platformgames eindelijk weer terug is en dat dit, naast Breath of the Wild, de game is om een Nintendo Switch te kopen!

2. Resident Evil 7: Biohazard (Xbox One / Playstation 4 / PC)

Deze nieuwe aanpak van Resident Evil zorgt voor een vette horror ervaring met genoeg vernieuwingen die toch trouw blijft aan de originele formule van de franchise. De combinatie tussen horror en overleven is geslaagd te noemen en daarbij wordt je ondergedompelt in een goed uitgewerkt verhaal met een sfeer waar je stijl van achterover slaat. Gamers met een zwak hart raden wij deze game niet aan (dat overleef je niet), maar wij moeten wel zeggen dat geen enkel zichzelf respecterende gamer en horrorfanaat deze game mag missen. Resident Evil 7 is spanning en sensatie ten top, een game met bloederige ballen is het eindresultaat!

1. The Legend of Zelda: Breath of the Wild (Nintendo Switch)

Het is goed om te zien hoe Nintendo bezig is geweest om het wiel opnieuw uit te vinden. De Japanse spelontwikkelaar heeft dan ook werkelijk alles uit de kast getrokken om de Zelda franchise te vernieuwen en te evolueren, net zoals het toendertijd hebben gedaan met Ocarina of Time. Wat we krijgen is een magische open spelwereld, welke gevuld is met een shitload aan content waar je U tegen mag zeggen. Je bepaalt zelf het tempo van de game, en dit keer wordt de route die je aflegt niet voorbepaald door een spelontwikkelaar. De game kent de perfecte balans in gameplay om lang genoeg te blijven spelen en wordt daardoor ook nooit saai. Dit met het samenspel van de geweldige graphics waardoor Hyrule tot leven komt. De game kent wel een aantal kleine technische minpuntjes, want zo zal je nog weleens een framedropje tegen komen en kent de game net iets teveel karteltjes rondom de randjes. Dit houdt niet tegen dat The Legend of Zelda: Breath of the Wild een game is die je gespeeld moet hebben.

Breath of the Wild is naar mijn mening de beste Zelda-game van de afgelopen jaren! Wat zeg ik? Deze game is een van de beste games ooit! Heb je nog geen Switch of WiiU, dan is het nu de tijd om er een aan te schaffen!

 

Laat een antwoord achter