Activision wordt een van de grootste eSports organisatoren

Activision had nog een grote zak met geld in een sok, onder het bed liggen. De uitgever heeft namelijk een van de grootste eSports organisaties overgenomen.

Major League Gaming, één van de grootste eSports-organisaties ter wereld, is overgenomen door Activision. Met deze overname is naar verluidt 46 miljoen dollar gemoeid, maar op de een of andere manier hebben beide bedrijven geen persbericht de deur uitgedaan.

De overname werd aan het licht gebracht door de website eSports Observer. Deze lieten namelijk weten dat het “Board of Directors” van MLG een overname heeft goedgekeurd die ervoor zorgt dat Activision Blizzard vrijwel alle activa van het bedrijf in bezit krijgt.

Aandeelhouders van MLG werden niet betrokken bij het besluitnemingsproces en kregen pas na de overname een brief. Bovendien is Sundance DiGiovanni, MLG’s huidige CEO, vervangen door Gred Chisholm, die eerder optrad als CFO bij het bedrijf.

Zowel Activision als MLG willen geen commentaar geven op de overname. Wel liet MLG weten dat het Counter-Strike: Go-kampioenschap, dat gepland staat voor maart, gewoon door zal gaan. Het is nog onduidelijk of het bedrijf in de toekomst toernooien blijft organiseren voor games die niet van Activision zijn.

Ook interessant
Gears 5 krijgt Xbox Series X update bij lancering
NL / EN