Aankomende Battlefield zal zich in de nabije toekomst afspelen

Als we Call of Duty en Battlefield insider Tom Henderson moeten geloven, zal de aankomende Battlefield-game zich in de nabije toekomst af gaan spelen.

Volgens Henderson zal de nieuwe Battlefield niet een nummer achter zijn naam krijgen maar gaat de game gewoon Battlefield heten. Deze zal zal zich tien jaar in de toekomst afspelen waardoor er experimentele wapens en gadgets gebruikt kunnen worden, die op dit moment worden getest. De nieuwe Battlefield mogen we dan ook meer gaan vergelijken met Call of Duty Black Ops 2, welke zich ook in de nabije toekomst afspeelde.

De multiplayer zal grootschalige gevechten bevatten geïnspireerd door Battlefield 3 en 4. Henderson noemt het “Battlefield 3 en 4 op steroïden”. Verder komt er een Battle Pass-systeem en wordt er gewerkt aan een Battle Royale-modus. Of de laatstgenoemde ook op release verschijnt, durft Henderson niet te zeggen.

De single player campaign van de nieuwe Battlefield zal anders zijn dan we gewend zijn. Spelers kunnen zelf kiezen om te spelen voor de Amerikanen of de Russen. Tijdens de campagne kan je kiezen om te wisselen, want de hoofdpersoon is niet een Rus of Amerikaan. De volledige campaign kan ook in co-op gespeeld worden.

Wat Henderson zegt over de nieuwe Battlefield klinkt allemaal heel goed. Vooralsnog hebben EA en DICE niets onthuld over de nieuwe Battlefield, dus neem alles voorlopig met een korreltje zout. We weten wel dat EA van plan is om de game in de maand mei te gaan onthullen.

Ook interessant
Resident Evil is jarig
NL / EN